Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено присъствие на полицията около БНТ заради “срещата“ на Каракачанов с протестиращи

Снимка: БГНЕС

Засилено е полицейското присъствие в района на Българската национална телевизия в момента.

Протестиращите срещу правителството, заедно с майките на деца с увреждания от “Системата ни убива“, определиха среща на министъра на отбраната Красимир Каракачанов тази вечер.

Вицепремиерът Каракачанов е гост в предаването “Панорама“.

Демонстрантите пред БНТ пееха патриотични песни и играха хора. Донесли са и памперси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В две секции гласуватр на частичните избори за кмет в село Бистрица

В две секции ще се гласува на извънредните частични избори за кмет на дупнишкото село Бистрица според решението на общинската избирателна комисия. Ще се гласува само с хартиена бюлетина, каза председателят на комисията Мария Чомакова. Членовете на двете секционни комисии са общо 18, по 9 в комисия. Най-много места има ГЕРБ - 6, ПП-ДБ и..

публикувано на 13.09.24 в 10:20
Димитър Главчев

Главчев: Ще бъде направено необходимото за предотвратяване на опорочаването на вота

Служебният премиер Димитър Главчев каза, че ще бъде направено необходимото за предотвратяване опорочаване на вота - в отговор на въпрос на депутата от БСП Борислав Гуцанов дали ГРАО ще извърши проверка на съмнителни адресни регистрации. Повод за питането стана информация за регистрирана над хиляда души на един адрес в град Стамболийски...

публикувано на 13.09.24 в 10:09
Костадин Костадинов

В декларация: Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ за Украйна

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ, която държавата ни предоставя на Украйна. Според него "България изпада в кризисно положение не само при заплаха от външна агресия, но и заради природните бедствия и аварии, защото всичко нужно за тези ситуации е..

публикувано на 13.09.24 в 10:04
Асен Василев

Асен Василев с призив към ГЕРБ: Спешно да приемем антикорупционните закони по ПВУ

Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към спешно приемане на трите антикорупционни закона, за да може страната ни да получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  "И е крайно време Бойко Борисов да спре да се крие по храстите и да излезе и да каже като мъж: "Тези закони ни притесняват...

публикувано на 13.09.24 в 09:42

Преди първия учебен ден : шествия в памет на загинали на пътя деца и мотористи

Редно е да се започне още в много ранна възраст . Колкото повече порастват децата, толкова повече ще спазват закона и ще дават пример на следващите поколения, изрази мнение Георги Янчев от Сдружение "Софийски мотористи".  Утре, 14 септември, сдружението ще проведе традиционната си за септември акция за масово нощно каране под надслов..

публикувано на 13.09.24 в 09:34

"Жълт" код за обилни валежи в Западна България

"Жълт" код за обилни валежи е в сила за днес за Западна България, където се очаква на квадратен метър да паднат между 25 и 30 литра дъжд. Предупреждението важи за 6 области на страната. Това са Видин, Монтана, Перник, Кюстендил, Благоевград и София-област, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Днес..

публикувано на 13.09.24 в 09:19
Камала Харис и Доналд Тръмп

Тръмп няма да участва в други предизборни дебати с Камала Харис

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп обяви, че няма да участва в друг президентски дебат с опонента си, издигнат от Демократическата партия - Камала Харис. Няколко социологически проучвания показаха, че съперничката му от демократите е спечелила дебата между двамата по-рано тази седмица, предава агенция Ройтерс...

публикувано на 13.09.24 в 08:57