Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уолстрийт стартира с повишения преди инаугурацията на Байдън

Nasdaq удари рекорден връх след силен ръст на акциите на Netflix

| обновено на 20.01.21 в 20:33

Американските фондови борси стартираха с повишения търговията в сряда след серия важни корпоративни финансови отчети и преди започващата след няколко часа церемония по полагане на клетва на 46-ия президент Джо Байдън, която ще сложи край на четиригодишното бурно управление на Доналд Тръмп.

Индексът на сините чипове DJIA се повишава обратно над 31 000 пункта, отправяйки поглед към рекордния връх от 31 223 пункта.

Широкият индекс S&P 500 нарасна с 0,7% до нов исторически връх от 3 828 пункта, докато технологичният индекс Nasdaq Composite се повиши с близо 1,5% към рекордно ниво от 13 385 пункта.

Вчера и трите водещи фондови индекса приключиха търговията с подобни повишения, след като номинираната за финансов министър на САЩ Джанет Йелън призова американските сенатори да "действат мащабно", за да спасят опустошената от коронавирус икономика чрез приемане на пакет от допълнителна финансова помощ. Тя също така отбеляза, че на този етап не трябва да има притеснения относно големите по размер дългове.

Акциите на Netflix поскъпват рязко с около 13%, след като късно снощи платформата за филмов стрийминг съобщи за нови 8,5 милиона нетни абонати за последното тримесечие, което представлява драматичен ръст спрямо добавените 2,2 милиона през предходното тримесечие. По този начин Netflix достигна 200 млн. абонати за пръв път в своята история.

Приходите на Netflix се повишиха за пръв път до 25 млрд. долара, а печалбата за цялата изминала година се повиши с 48 на сто.

Акциите на Morgan Stanley се повишават с близо 2%, след като американската банка отчете нарастване на нетната печалба до 3,4 млрд. долара, или $1,81 за акция спрямо 2,2 млрд. долара, или $1,30 за акция година по-рано. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължава издирването на оцелели след корабокрушението на суперяхта край Сицилия

Продължава издирването на оцелели след вчерашната трагедия с потънала луксозна суперяхта край бреговете на Сицилия.  Междувременно стана ясно, че освен британският технологичен магнат Майк Линч и дъщеря му Хана, сред изчезналите са още председателят на Morgan Stanley Bank International Джонатан Блумър и Крис Морвийо, адвокат в голямата фирма..

публикувано на 20.08.24 в 11:18
Снимката е архивна.

Цилон предизвика наводнения в Гърция

Циклонът в Гърция предизвика наводнения в някои части на страната тази нощ. От силен дъжд с градушка са засегнати районите на град Янина, Козани, остров Корфу и Пела. Наводниха се приземни етажи на къщи, магазини, заведения. Градушка унищожи реколтата на фермерите и във Верия. Част от Корфу остана без ток. Рязка промяна на..

публикувано на 20.08.24 в 11:11

Панагюрище - 3 дни звук и светлина

В Панагюрище започва Международният фестивал на фойерверките. Първото му издание е през 2013 г. Оттогава до днес събитието се превръща в уникално преживяване не само в национален мащаб, а и на Балканите. Тази година пироспектаклите са изградени върху филмова музика.  Фестивалът обещава 3 незабравими вечери в Панагюрище - от днес до неделя. "Това е..

публикувано на 20.08.24 в 11:08
Подпалена сграда при обстрел в Киев, 15 март 2022 г.

Украинската ПВО свали 3 ракети и 25 дрона, изстреляни от Русия

Украинската противовъздушна отбрана свали 3 ракети и 25 дрона, изстреляни от Русия  тази нощ, съобщиха военновъздушните сили на Киев. Нападението е било насочено срещу девет  области - в централната, северната и южната част на  Украйна. По-рано беше съобщено, че ПВО е отблъснала руска въздушна атака и срещу столицата Киев, пише БТА...

публикувано на 20.08.24 в 11:01
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

58-годишен мъж от с. Тодор Икономово задържан за домашно насилие над съпругата си

58-годишен мъж от село Тодор Икономово е бил задържан в полицейското управление в Каолиново за нанесен побой на съпругата си в условията на домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Сигналът е приет малко след 20:30 часа. Съобщено било, че мъжът нанесъл удари с ръце по главата на 52-годишната си съпруга пред дома им, след..

публикувано на 20.08.24 в 10:58

Патриархът и кметът на Кочериново са обсъдили необходимостта от ремонт на храма там

Българският патриарх Даниил и кметът на Кочериново Станислав Горов са обсъдили необходимостта от ремонт на църквата "Рождество Богородично" в Кочериново и нуждата от въвеждането на вероучение в училище. Патриарх Даниил е посетил Кочериново в събота преди първото си официално посещение в Рилския манастир, каза за БТА кметът Станислав Горов...

публикувано на 20.08.24 в 10:53

Бойко Борисов настоя за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. "Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. "Защитавах Калин Стоянов. Когато с Кирил Петков  правихме сглобката, търсехме професионално лице. Съгласих се с Калин Стоянов, защото беше..

публикувано на 20.08.24 в 10:35