Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алберт Попов с шесто място в нощния слалом за Световната купа

Алберт Попов
Снимка: БТА

Голям успех тази вечер за най-добрия български състезател в алпийските ски - Алберт Попов.

Той се класира шести по време на нощния слалом от Световната купа в австрийския зимен център Шладминг. В първия манш Попов даде девето време, но във второто беше осми.

Така той дублира своя успех от 2019 г., когато също завърши шести отново в Шладминг.

Досега Попов беше 28-и в ранглистата, но вече е на 24-ата позиция.

Победител тази вечер в слалома стана австриецът Марко Шварц.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецакция срещу купения вот и в Ловешко

Специализирана полицейска операция се провежда и на територията на цялата Ловешка област. Тя е насочена срещу престъпления против политическите права на гражданите и за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. В акцията, освен полицейски служители, участват части на "Жандармерията", служители на Инспекцията по..

публикувано на 16.10.24 в 11:02

Цените на жилищата в Европа растат

България задържа втора позиция по ръст на цените на жилищата в ЕС, сочат данни на Евростат за второто тримесечие на годината. Най-голям спад в цените е регистриран в Люксембург, Финландия и Франция, а най-сериозен ръст: в Полша, България, Литва и Хърватия. В сравнение с предходното тримесечие цените остават стабилни в Унгария, повишават се обаче..

публикувано на 16.10.24 в 10:59

Спешният център в Кюстендил отваря врати до две седмици, търси спонсори

Новият Спешен център в Кюстендил, който трябваше да бъде готов до 31 декември 2021 год., ще заработи най-късно след две седмици.  Администрацията вече се е нанесла в новия комплекс, предстои да бъде преместена и координационната централа, която обслужва системата 112 и екипите за спешна помощ.  Изграждането на Спешния център в Кюстендил се..

публикувано на 16.10.24 в 10:48

Българска връзка в мащабна схема за източване на ДДС в Гърция

Гръцките власти разследват схема за измами с ДДС за около 35 милиона евро, в която участват бизнесмен от Солун, висш служител в банка и полицейски служител. Използвани са кухи фирми и в България Вестниците "Капитал" и "Катимерини" се позовават на водещо се разследване от Агенцията за борба с прането на пари. Разследва се бизнесмен от Солун,..

публикувано на 16.10.24 в 10:37

САЩ обвиняват Русия в намеса в предстоящия вот в Молдова

Москва харчи милиони долари, за да повлияе на изхода от президентските избори в Молдова - това обвинение дойде от говорителя на Белия дом Джон Кърби пет дни преди вота в бившата съветска република. На 20 октомври - в неделя - молдовците ще гласуват не само за държавен глава, но и на референдум за присъединяване към Европейския съюз...

публикувано на 16.10.24 в 10:03
Румен Радев

Този ВСС не може да прави избор на главен прокурор, заяви Радев

Във връзка с единствената кандидатура за нов главен прокурор президентът Румен Радев заяви, че този Висш съдебен съвет не може да прави такъв избор. Държавният глава не отговори на въпроса дали би подписал указ за назначаването на главен прокурор, посочен от този съдебен съвет. "Аз вече заявих моето мнение и то се потвърждава, че този Висш..

публикувано на 16.10.24 в 10:00

Радев иска задълбочен анализ след проверката на разбилия се преди месец изтребител

Задълбочен анализ от проверката в Министерството на отбраната и обяснение от Комисията по отбрана в парламента поиска президентът Румен Радев, след като във вторник Министерството на отбраната оповести анализа от данните на черната кутия на разбилия се преди месец изтребител.  Самолетът от катастрофата край Граф Игнатиево е бил в..

публикувано на 16.10.24 в 09:49