Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алберт Попов: Много сме щастливи всички, с малко късмет нещата ще се получат

"Много сме щастливи всички. Програмата продължава за нас с Шамони на 30-и и 31-ви. Чувствам се добре, във форма съм. Така че с малко късмет мисля, че нещата ще се получат доста добре, така че стискайте палци", това сподели Алберт Попов, след като завърши на 6-о място по време на нощния слалом в Шладминг (Австрия).


Алберт даде девето време в първия манш, след което записа осмо във втория и се поздрави с шестото място в общото класирана.

Най-добрият ни скиор - алпиец направи две много солидни и почти безгрешни спускания по заледена „Планай“, като благодарение на тях изравни своето най-добро класиране в кариерата, което също бе постигнато в Шладминг през 2019.

Единствената видима грешка, която Аби допусна, дойде само няколко врати преди края, като до нея той се движеше с темпо да измести временния лидер Алекси Пентюро (Франция), но в крайна сметка остана на 0.72 секунди зад лидера в генералното класиране за световната купа.

Самият французин завърши на трета позиция, с изоставане от 0.82 секунди от победителя Марко Шварц. Австриецът бе шести след първия манш и даде второ време във втория, с което стана първия състезател с две победи в дисциплината слалом през сезона. Втори се нареди Клеман Ноел (Франция), който остана на 0.68 секунди зад Шварц.


Така след края на седмия от общо 11 слалома през сезона лидер в класирането за малкия кристален глобус с актив от 489 точки е Шварц, втори е Себастиан Фьос-Солевог (Норвегия), а трети с 324 е Мануел Фелер (Австрия). Фелер бе лидер след първия манш, но не достигна до финала на втория и по този начин отстъпи второто място на норвежкия си съперник. С 40-те точки, който Алберт спечели, той се изкачи с четири позиции в класирането за дисциплината слалом и вече е 24-ти.

В битката за големия глобус Пентюро остава лидер с 860 пункта, втори с 607 е Марко Одермат (Швейцария), а трети с 566 е днешният победител Шварц. С доброто си класиране в Шладминг, Алберт се придвижи с цели 40 позиции напред в класирането за големия глобус и заема 69-а позиция.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лионел Меси

Лионел Меси с хеттрик за Аржентина

С хеттрик на звездата Лионел Меси отборът на Аржентина разгроми гостуващия тим на Боливия с 6:0 в мач от 10-ия кръг на квалификациите за световното първенство в зона Южна Америка. Меси откри резултата в 19-ата минута, а след това бе точен в 84-ата и 86-ата. Той бе контузен дълго време, след като се нарани тежко на Копа Америка, а сега успя да..

публикувано на 16.10.24 в 07:33
Испания разгроми с 3:0 Сърбия

Испания с убедителен успех над Сърбия

Тимът на Испания спечели с 3:0 у дома срещу Сърбия и си осигури класиране за четвъртфиналите във футболния турнир Лига на нациите.  Европейските шампиони имаха тотално превъзходство и трите гола са най-малкото, с което сърбите си тръгнаха от стадиона в Кордоба. Аймерик Лапорт откри резултата в 5-а минута, а през втората част Алваро Мората и..

публикувано на 16.10.24 в 06:51
Беларус и Люксембург завършиха 1:1

Беларус и Люксембург не се победиха

Отборите на Беларус и Люксембург завършиха 1:1 в мач от група 3 на футболния турнир Лига на нациите, в която е и съставът на България. Равенството е второ поредно за Люксембург след нулевото реми при гостуването на България в Пловдив преди три дни. Двубоят се игра в Унгария и символичните домакини от Беларус повече могат да съжаляват за..

публикувано на 16.10.24 в 06:49
Кирил Десподов

Кирил Десподов: Срамна загуба

“Срамна е загубата. Не отговорихме на агресията и нищо не се получи в това, което бяхме планирали предварително“. Това каза капитана на националния ни отбор по футбол Кирил Десподов след поражението с 0:5 от Северна Ирландия. „Според мен първите 5-6 минути от мача Северна Ирландия ни остави да играем с топката. Но след това обаче успяха да..

публикувано на 16.10.24 в 06:47
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Аз съм най-виновен

Селекционерът на България Илиан Илиев пое отговорност за тежкото поражение от Северна Ирландия с 0:5 във футболния турнир Лига на Нациите. Той каза, че грешките на играчите са и негови грешки. Също така смята, че последните два мача - с Люксембург и Беларус в средата на ноември ще бъдат решаващи за бъдещето му на поста треньор на представителния..

публикувано на 16.10.24 в 06:46

Втори успех за Олимпиакос в Евролигата, силен мач за Везенков

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков поведе своя гръцки отбор Олимпиакос до убедителна домакинска победа над Армани Олимпия Милано с 89:68 (23:17, 16:10, 24:21, 26:20) в среща от третия кръг на баскетболната Евролига за мъже. Успехът бе втори пореден за Олимпиакос, който вече е с актив 2-1, а италианският състав допусна второ..

публикувано на 15.10.24 в 23:15
Елвира Краснобаева

Международната федерация по гимнастика все още не е одобрила новата националност на Краснобаева

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) все още не одобрила смяната на националността на Елвира Краснобаева. Изпълкомът на централата разреши трансфера на Мелания Тур в Израел. Досега гимнастичката се състезаваше за  Украйна. Трансферите на Елвира Краснобаева в Армения и на грузинката  Анна Куцишвили във Франция са със статут "Изчакващи". По всяка..

публикувано на 15.10.24 в 21:55