Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред Министерски съвет заради загиналото от токов удар момче

| обновено на 20.02.21 в 18:26
Снимка: БГНЕС

Семейството на загиналото от токов удар 16-годишно момче и техни близки се събраха на протест пред Министерския съвет и Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, и те да понесат своите наказания. 

"Аз съм бащата на Людмил. Искам да помоля всички сънародници, всеки има деца, не трябва да оставят нещата, след като гледат моя случай, не го пожелавам на никой. Това няма да се забрави. Ако не обръщат внимание и не се намерят по най-скоро да дават виновниците и да влизат в затвора, доживотен затвор. Аз няма да спра, ако трябва ще спя пред парламента с моето семейство, с другите хора на палатки", каза опечаленият родител 

Майката на починалото момче поиска справедливост от държавата, за да се предотврати нов трагичен случай:

Има заплахи за хората, за да не идват. Всеки има деца! Това е пешаходна пътека. Невинна смърт! Хора, в каква държава живеем - незаконна! Подкупена държава имаме. Ами, утре - вдругиден ще стане с друго дете или с друг човек. В нашата държава нямаме ред, всичко е подкупено…Да намерят убиеца! Искам справедливост за Людмил“.

Пред „Хоризонт“ протестиращи споделиха, че са получили предупреждения от полицаи да не блокират улици по време на протеста.

16-годишното момче почина след токов удар от необезопасена шахта с кабели на оживен столичен булевард, захранващи преместваеми търговски обекти. 

След случая главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков подаде оставка.

БГНЕС
Протестиращи от "Системата ни убива"  също се присъединиха към мирното шествие на роднините на загиналото от ток момче и  блокираха бул. "Дондуков" в София. Движението беше освободено преди 18 ч.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Протест за загиналото от токов удар момче затвори улица в София

Жители на столичния квартал "Факултета" блокираха за кратко улица "Суходолска" и поискаха оставката на кметовете на София Йорданка Фандъкова и на район "Триадица" Димитър Божилов по време на протест заради загиналото срещу болница "Свети Иван Рилски" от..

публикувано на 18.02.21 в 19:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Предавател на Радио Стара Загора на връх Аида

Планова техническа профилактика на предаватели на БНР

На 28 октомври ще бъде извършена планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни: БОТЕВГРАД 4 на честота 89.2 MHz, ДЕВИН 4 на честота 88 MHz, ЕЛЕНА 4 на честота 91.3 MHz, излъчващи програма "Хоризонт"; БОТЕВГРАД 5 на..

публикувано на 28.10.24 в 06:00

Планова профилактика на предаватели

На 28 октомври от 9 до 17 часа ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателите на ултракъси вълни БОТЕВГРАД 4 на честота 89.2 MHz, ДЕВИН 4 на честота 88 MHz, ЕЛЕНА 4 на честота 91.3 MHz, излъчващи програма „Хоризонт“. Възможни са..

публикувано на 28.10.24 в 06:00

При обработени 14% СИК протоколи: 8 формации в 51-ото НС

Осем политически партии и коалиции ще влязат в 51-ото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 14% от секционните избирателни протоколи. Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в..

публикувано на 28.10.24 в 00:32

Започна предаването на протоколите от СИК-овете в Добричко

Започна предаването на протоколите от изборния ден на Секционните избирателни комисии в област Добрич. Избирателната активност в областта е от 32,18%, малко по-висока в сравнение с изборите на 9 юни, когато е била 28,14 на сто. Най-висока е..

публикувано на 28.10.24 в 00:20
Снимката е илюстративна.

Арести след трагедия в болница в Северен Кипър

Скандал със 7 бебета в болница, едно от които почина, разтърси Северен Кипър в неделя, след като здравните власти направиха официални изявления за случилата се трагедия повече от ден по-рано. Води се полицейско разследване, арестувани са 5 души...

публикувано на 28.10.24 в 00:16
Тихомир Безлов

Тихомир Безлов: ДПС - Ново начало има солиден купен вот

От това, което видях в екзитполовете, ДПС - Ново начало има солиден купен вот . Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД).  "Когато се говори за купен вот, трябва да се проследят резултатите в рисковите секции,..

публикувано на 28.10.24 в 00:07

Има проблеми с видеоизлъчването от 11 секции във Врачанско

Има проблеми с видеоизлъчването от 11 секции в област Враца, това установи репортерска проверка на БНР. Няма възможност да бъде наблюдавано преброяването на резултатите и оформяне на секционните протоколи на 4 комисии в община Враца, 3 в Мездра и..

публикувано на 27.10.24 в 23:47