Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС отпусна 14 млн. лв. за ремонти и инфраструктурни проекти в 10 общини

Заседание на правителството
Снимка: Пресслужба на МС

Правителството отпусна 14 милиона лева за ремонти и инфраструктурни проекти в 10 общини, както и за изграждане на нов корпус в Русенския университет „Ангел Кънчев“. На днешното заседание на кабинета присъстваха кметовете на подпомогнатите общини.

Финансова подкрепа от 10,5 млн. лв. от държавата получиха общините Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин и Етрополе.

Освен това по линия на междуведомствената комисия за възстановяване правителството подпомогна община Панагюрище с 2,5 млн. лв. за почистване на речното корито на река Луда Яна.

По време на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов коментира:

„Както винаги съм казвал, за малките населени места, за да задържаме хората да живеят там, трябва да им се подпомага. И хората да знаят, че ние не ги делим на мюсюлмани и християни, на наши и ваши кметове. Ето тук виждаш има кметове от всички партии“.

От думите на Борисов стана ясно, че на тютюнопроизводителите са били преведени над 71 милиона лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Над 1,6 млн. лева за джамията в Разград и за православни църкви

Правителството осигури над 1 милион и 600 хиляди лева за строителство и ремонт на два православни храма, както и за джамията в Разград. Кабинетът отпусна близо 440 000 лева на Българската православна църква. Над 317 000 лева от средствата са за..

публикувано на 04.03.21 в 14:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Киев и главното пристанище на Украйна бяха мишени на въздушните атаки от Русия през изминалата нощ

Столицата Киев и главното пристанище на Украйна бяха мишени на въздушните атаки от Русия през изминалата нощ. Продължават интензивните руски атаки на фронта в Донбас. Общо 87 дрона е използвал руското командване на 14 области в цяла Украйна...

публикувано на 06.10.24 в 18:05

Израел с една от най-масираните бомбардировки на Бейрут от началото на офанзивата срещу "Хизбула"

Израел подложи ливанската столица Бейрут на една от най-масираните бомбардировки от началото на офанзивата си срещу "Хизбула". Премиерът на Ливан Наджиб Микати призова за натиск върху Израел за прекратяване на огъня, а хиляди хора по света поискаха..

публикувано на 06.10.24 в 17:51
Билборд със снимка на покойния лидер на

Посланикът на Ливан в Лондон: Насрала се съгласи на примирие малко преди да бъде убит

Посланикът на Ливан в Обединеното кралство заяви в интервю за Скай нюз, че убитият лидер на ливанската шиитска групировка "Хизбула" Хасан Насрала се е съгласил на тримесечно примирие малко преди да бъде убит. Ливанският посланик в Лондон Рами Мортада..

публикувано на 06.10.24 в 17:18
Мигранти са ескортирани на брега, след като са били прибрани в Ламанша, Дувър, Великобритания, архив.

973 мигранти със 17 лодки са достигнали британските брегове, прекосявайки Ламанша в събота

Общо 973 мигранти със 17 лодки са прекосили Ламанша в събота - най-високият брой за ден тази година. Четирима души, след тях двегодишно дете, загинаха вчера.  Предишният рекорд за прекосявания за ден е от 18 юни – 884 мигранти. Две от лодките в събота..

публикувано на 06.10.24 в 17:06

Заради глобалното затопляне в Антарктида се появяват все повече растения

Заради глобалното затопляне в Антарктида се появяват все повече растения, показва проучване на екип от учени, публикувано в американското списание "Нейчър". Анализ на сателитни данни е установил, че през 1986 г. растителността е било по-малко..

публикувано на 06.10.24 в 17:01

Спряно е движението на влаковете между станциите "Сливница" и "Обеля" по Линия 2 заради наводнение

Във връзка с авария на магистрален водопровод в район "Връбница" временно е спряно движението в участък на метрото между станциите "Сливница" и "Обеля" по Линия 2, съобщават от пресцентъра на Столичната община. Осигурен е заместващ автобус,..

публикувано на 06.10.24 в 16:52

Проф. Оскар: Последните пет години има ръст на късогледство при деца, при които няма наследственост

Здравето на детските очи е фокус в Минути за здраве. Поводът е предстоящият на 10 октомври, Световен ден на зрението. За най-често срещаните проблеми с очите при децата разказва проф. Александър Оскар, ръководител на Катедра по офталмология към..

публикувано на 06.10.24 в 16:47