Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата „Бранимира и вишневото дърво“ подкрепя двойка с репродуктивни проблеми

Снимка: ciela.com

У нас е в продажба романа „Бранимира и вишневото дърво“ с автори Соня Николова и Ивайло Митев. До момента предварителните поръчки на книгата достигнаха 500 екземпляра, което гарантира постигането на основната цел на кампанията. Целият приход от продажбата на книгата, ще бъде дарен в подкрепа на предстоящата репродуктивна процедура на семейството на Мария Борисова и Николай Барзилов, по сметката на избраната от тях клиника.

"Самата кампания мисля, че за 10-и път я правим, на десето семейство ще помогнем и аз се надявам, че скоро ще има още едно българско дете родено".

На 28 февруари се е родило момченце в семейството на Елеонора Зорина от Брегово, област Видин. С част от прихода на романа "Бездетен" семейството е получило 2000 лева.

Ивайло Митев                       Снимка: Ани Костова

Ивайло Митев решил да помага на хора с репродуктивни проблеми в началото на 2009 година. 13 години са продължили усилията на Ивайло Митев и съпругата му, за да се появи дъщеря им.

"Детската смъртност у нас е една от най-високите в Европа. Раждаемостта е ниска".

Ивайло Митев подчерта, че раждането на дете променя всичко, преосмисля живота.

"Детето е изключителна отговорност, постоянен ангажимент. Реализацията на това дете в живота ще осмисли моя живот".

Той подчерта, че всеки тираж на неговите книги ще бъде с благотворителна цел.

„Финансовата подкрепа винаги е стояла на второ място. Идеята е да се намери семейство, което е готово да представи себе си пред обществото. Обществото да се обедини около тяхната мечта и когато тя бъде постигната да се направи обратна връзка с хората, които са помагали".

Съавторът на книгата „Бранимира и вишневото дърво“, Соня Николова, която живее във Валенсия, Испания, сподели, че се е присъединила към инициативата на Ивайло Митев, защото иска да благодари за раждането на дъщеря й, която е на 2 години и 7 месеца.

"Тази книга, историята на Бранимира е път, очакване, душа, обич и аз вярвам, че всеки читател ще намери по нещо в нея и така всички заедно ще помогнем на сътворението на голямото чудо - нов живот".

Според Ивайло Митев в днешно време е много по-интересно да бъдеш различим в обществото с нещата, които притежаваш, а не с това кой си, какво можеш, какво даваш и как реализираш себе си.

Повече можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спортен празник "Игри по правилата" се проведе в 96-та детска градина в София

Спортен празник "Игри по правилата" се проведе в 96-та детска градина "Росна китка" в София. Той е посветен на Европейския ден на спорта в училище и е традиционен за детската градина. Присъстваха и официални гости : Александър Иванов – заместник кмет на Район Искър в отдел образование и екология, Кета Радилова и Гергана Йорданова– представители на..

публикувано на 07.10.24 в 11:48
Празника на реколтата и сетивата в село Горна Бела речка

Празник на реколтата и сетивата в село Горна Бела речка

Задуха вятър, заваля дъжд и стана студено. Есента е тук и ни напомня за себе си с промяната във времето, с падането на листата, с есенните плодове и зеленчуци. Цветно, красиво и уютно. Поемаме в посока Северозападна България. Пътят до там е час и четиресет минути от столицата и само на половин час от Монтана и Враца.  Поканени сме на Празника на..

публикувано на 06.10.24 в 17:22

Къде бабите учат внуците на плетки, а те тях на социални мрежи?

Във великотърновското село Леденик бабите започват да учат внуците на плетки, бродерия и кулинария, а децата ще въведат възрастните в света на компютрите и социалните мрежи. Опитът на зрелостта и стремежът за любопитство на младостта се събират от сдружението "Европейско развитие за село Леденик". Първите занимания са тази събота..

публикувано на 05.10.24 в 10:05

Как се прави кулинарният специалитет горнооряховско гърне по 150-годишна рецепта?

В Горна Оряховица започна първият фестивал на горнооряховското гърне . Това не е глинен съд, а ястие от телешки жили и заедно с горнооряховския суджук е сред запазените кулинарни емблеми на железничарския град.  Възстановки, дефилета с народни носии, фолклорни концерти и 100 гърнета с телешки жили, приготвени от майстор готвачи, ще има..

публикувано на 05.10.24 в 09:25
Музей на невинността в Истанбул, намиращ се в истанбулския квартал Бейоглу

„Няма минута, в която да не мисля за нея“: Музей на невинността в Истанбул

Когато написаните думи оживяват в реални предмети от ежедневието… Добре дошли в Музея на невинността в Истанбул . Мястото разказва историята от едноименния роман на носителя на Нобел за литература Орхан Памук. Още с прекрачването на прага на боядисана в бордо къща в истанбулския квартал Бейоглу, посетителите попадат в света..

публикувано на 04.10.24 в 16:50
Цветана и Николай Милчеви

Цветана и Николай Милчеви: Учителството е изпитание!

"Да си учител е голямо изпитание и голяма мъка!“ – това каза в ефира на "Нощен Хоризонт" учителят, поет и писател Николай Милчев. "Това, което много ми тежеше в училище е формалността", заяви от своя страна Цветана Милчева. Двамата са пенсионирани учители по български език и литература. Николай Милчев е още поет и писател. "Не са много годините,..

публикувано на 04.10.24 в 14:18

Държавният архив дигитализира записи на Ванга от 60-те и 70-те

Приема се, че на днешния ден преди 113 години е родена пророчицата Ванга. В Държавния архив се пазят записи от сеансите, които Ванга е правила с хилядите хора, дошли за помощ на прага ѝ. Българското национално радио и Държавна агенция "Архиви" неотдавна подписаха споразумение за сътрудничество. Това ни позволява да надникнем в част от..

публикувано на 03.10.24 в 10:25