Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС печели с близо 32% вота в Кюстендил

Снимка: Ани Петрова

ГЕРБ-СДС печели с близо 32% вота в Кюстендил, втора се очертава БСП с около 19%, а трети - "Има такъв народ" с малко под 19%, сочат неокончателните данни от вота вчера.

Формацията на Мая Манолова има засега четвърти резултат.

Към 10 часа пристигнаха материалитe и от последните от 286-те секции в 9-те общини на Кюстендилска област. Обработването им става много бавно, пред залите на читалище "Братство", където се премести за отчитане на резултатите РИК ,чакащите членове на комисиите бяха изнервени, дори гневни:

"От 4 ч. сме, в 3 ч. тръгнахме от Дупница. И понеже имаше объркване на протоколи, комисиите много бавно са се справили с протоколите, наложи се до 3 ч. да изчакаме всички комисии да дойдат в общината, да напълним автобусите и всички автобуси заедно да тръгнем. При всички случаи нямаше никаква организация - и в Дупница, и тука. Най-напред стояхме в автобусите около половин час и след това отидохме пред Младежкия дом, където блъскането беше безпрецедентно, т.е. онзи ден ни дадоха дезинфектанти, лепенки, на какво разстояние трябва, това всички го знаем, маски, и т.н., тука бяхме глава до глава, което за мен е абсурдно, никаква организация".
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Испания отбелязва националния си празник

Испания отбелязва националния си празник. На основното събитие в центъра на Мадрид присъстват Крал Фелипе Шести, кралица Летисия и престолонаследничката принцеса Леонор. Отново има и военен парад. Испанският премиер Педро Санчес, лидерът на главната опозиционна Народна партия Алберто Нунес Фейхоо, министърът на отбраната Маргарита Роблес..

публикувано на 12.10.24 в 13:52

БАН празнува 155 години от създаването

Българската академия на науките ще отбележи 155 години от създаването си с тържествено събрание и концерт в Софийската опера и балет. Тържеството ще се състои днес от 18 часа.  На тържеството за първи път ще бъде връчена "Голямата награда за наука на БАН". Конкурсът за отличието се организира от Събранието на академиците и член-кореспондентите на..

публикувано на 12.10.24 в 13:49
Явор Сидеров

Явор Сидеров: Има пропадане в подредбата на международните отношения

В сегашния си вид ООН няма бъдеще . Това заяви пред БНР Явор Сидеров, историк, политолог, преводач и журналист. "Организацията е в голяма криза и не може да реши никакви конфликти. Трябва да се реформира според актуалното разположение на силите в света , за да служи като терен на международните отношения. Моментът ми се струва по-опасен,..

публикувано на 12.10.24 в 13:25

Недостиг на работници и специалисти в Гърция

С 54% са се увеличили незаетите работни места в рамките на една година, посочва проучване на гръцката статистическа агенция Елстат. Не достигат както работници без квалификация, така и специалисти в няколко сектора. Най-осезателно се чувства липсата на работна ръка в туризма, в сектор отбрана, както и социални служители. От липса на..

публикувано на 12.10.24 в 13:17

Промени в организацията на движение заради лекоатлетическия маратон на София

Промени в организацията на движение в столицата са въведени за днес и утре заради провеждането на лекоатлетическия маратон на София.  Бяганията ще започнат днес от 18.00 часа, когато е стартът на най-късата дистанция от 5 километра. Утре от 9.30 ч. ще се проведат едновременно надпреварите в останалите три дистанции.  Трасето тази година е със..

публикувано на 12.10.24 в 13:15

Смяна на ръководството на две партии в Гърция остави управляващите без опозиция

Смяна на ръководството на две опозиционни партии в Гърция остави управляващите консерватори от "Нова Демокрация" без опозиция. Във всички проучвания премиерът Кириакос Мицотакис е с най-високо доверие сред гърците. Управляващите консерватори останаха без опозиция, коментират критично политически анализатори. Основната опозиционна сила..

публикувано на 12.10.24 в 13:14

Намалява търсенето на хора в IT-бранша

46% по-малко е търсенето на хора в IT-бранша. Това каза Светлозар Петров от популярна платформа за търсене на персонал. Заплатите остават добри, но наемането става от по-ниска стойност. "Повечето фирми имат проблеми с пазара, намаляване на поръчките съответно, търсенето на хора намалява, практически спада. По наша статистика, с 46 процента по-малко..

публикувано на 12.10.24 в 12:59