Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Петров: Има израстване в отбора, допускаме грешки, но те са плод на младостта

Ясен Петров
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на България Ясен Петров бе доволен от равенството 1:1 със Словакия в Рийд. Специалистът заяви пред БНТ, че вижда израстване в тима в последните мачове и допълни, че играчите допускат грешки, но отдава това на младостта на футболистите.


"Доволен съм от началото на срещата и битката, която нашият отбор води. В първите минути можеше да водим и по-убедително. Имахме шансове и през втората част, и в края на мача. Срещнахме доста сериозен противник. Това бе полезна проверка. Имаше промени в състава, доста млади играчи бяха на терена. Допуснахме грешки, но мисля, че има израстване в нашия отбор".

"Футболът е игра на грешки. Направихме доста елементарни такива, това е плод на младостта. Тепърва градим отбора. Създадохме и доста голови положения, обаче. Доволен съм. Продължаваме да тренираме, чакаме следващия мач".

"Ще се опитваме всеки мач да изненадваме противника. Аз съм привърженик да експериментираме със състава. Дай Боже един ден да изградим стил на игра, който да пасва на отбора. Виждате, че излизаме всеки мач в различен състав. До този момент изиграхме 4 мача, всеки с различна тактическа постройка. Това са контролни срещи, трябва да даваме възможност на всички, които сме повикали и да видим как ще стоим".

"Ще продължаваме да търсим най-добрия си облик. Имам определени изисквания. Когато дойде умората правим елементарни грешки. Футболът е игра, в която винаги има проблеми и трябва да ги решаваме".

"Срещу Русия ще направим ротация. Според това кой колко е уморен и какви болежки има, ще дадем шанс на други играчи. Искаме да постигнем победа и ще се стремим към нея", каза Ясен Петров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мариус Урзика (в дясно) с български състезатели

Олимпийски шампион е треньор на румънския отбор на Балканиадата по спортна гимнастика в София

Олимпийският шампион на кон с гривни от Игрите в Сидни през 2000 година Мариус Урзика е треньор на младите румънски гимнастици, които ще се борят за отличията на Балканското първенство, което започва днес в тренировъчната зала на „Арена 8888 София“.  Освен златен медалист от Олимпиадата преди 24 години, Урзика е носител на две сребърни отличия на кон с..

публикувано на 19.09.24 в 10:54
Виктория Томова

Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира в Сеул

Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Сеул (Република Корея) от сериите УТА 500 с награден фонд 922 572 долара. В двубой от втория кръг Томова победи представителката на САЩ Аманда Анисимова със 7:5, 4:1 и отказване на съперничката й. Срещата продължи час и 25..

публикувано на 19.09.24 в 10:08
Панайот Димитров и Георги Стоянов

Олимпийски и европейски шампион ще представят България при мъжките двойки на СП по акробатика

Олимпийският шампион по акробатика за младежи Панайот Димитров, който спечели две титли с Мариела Костадинова на Игрите в Буенос Айрес през 2018-а, след шест години отново ще излезе на световния килим, но този път във вида мъжка двойка. Негов партньор е европейския шампион от първенството в Пезаро през 2021  и бронзов медалист от Световния шампионат в..

публикувано на 19.09.24 в 10:00

Добрич става столица на офроуд спортовете

Над сто спортисти от България и Румъния в три големи офроуд състезание ще участват тази събота и неделя в Добрич. След 35 години в града отново ще има мотокрос писта за мотоциклети и четириколки (ATV) и тя ще приеме състезатели от цяла България. Стартовете са в събота, като за призови места ще се борят 45 състезателя с мотоциклети, 30 с четириколки(ATV)..

публикувано на 19.09.24 в 09:02
Александър Андреев

Успешен дебют за Александър Андреев в младежката Шампионска лига на УЕФА

Младият български вратар Александър Андреев направи успешен дебют в Младежката лига на УЕФА, както е новото име на Младежката Шампионска лига. Роденият през 2006- година вратар премина в Жирона през това лято от Септември (София) и веднага се утвърди в новия си отбор. 19-годишните таланти на Жирона започнаха първото си участие в престижното състезание..

публикувано на 19.09.24 в 07:03
Манчестър Сити-Интер  0:0

Резултатите в мачовете от първия кръг на Шампионската футболна лига

Резултатите в мачовете от първия кръг на Шампионската футболна лига:  Болоня - Шахтьор  0:0,  Спарта Прага - Залцбург   3:0 Брюж - Дортмунд   0:3 Манчестър Сити - Интер  0:0 Пари Сен Жермен - Жирона   1:0 и Селтик - Слован Братислава   5:1

публикувано на 18.09.24 в 23:41

Победи на българските отбори на шахматната Олимпиада

Националните отбори на България при мъжете и при жените записаха победи в седмия кръг на шахматната Олимпиада в Будапеща. При мъжете българският отбор спечели с 3,5:0,5 точки срещу Египет.  Мачът започна с реми за едва 22 хода на първа дъска между играещия с черните фигури Иван Чепаринов и Басем Амин. Другите три партии също приключиха много..

публикувано на 18.09.24 в 21:52