Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един арест заради смъртта на виетнамци в камион с българска регистрация през 2019 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия е бил арестуван още един човек във връзка с разследването на смъртта на 39 виетнамски имигранти, намерени в хладилен камион с българска регистрация през 2019 г. в английското графство Есекс, съобщи „Скай нюз“.
27-годишният Драгош Дамиан е бил задържан край Милано от италианските власти с помощта на британската националната агенция за престъпността в четвъртък, съобщиха от полицията в Есекс. Той е обвинен в заговор за незаконна емиграция и престъпна дейност. 
Случаят с намерените тела на 39 виетнамци в контейнера на камиона в Грейс, графство Есекс, на 23 октомври 2019 г. е най-сериозният инцидент с имигранти във Великобритания за последните две десетилетия. Виетнамците са починали в контейнера от задушаване при транспортирането му от Белгия до пристанището Пърфлийт в устието на Темза. 10 от жертвите бяха тийнейджъри. 
По-рано тази година на основните членове на бандата трафиканти на хора бяха дадени дълги затворнически присъди. Шефът на бандата, ирландският тираджия Ронан Хюз, е снабдявал трафикантите с камиони и шофьори в продължение на повече от 18 месеца и е получавал по 3000 паунда за всеки прехвърлен имигрант. Той се призна за виновен в убийство и трафик на хора и получи 20 години затвор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Обвиниха румънец, вкарал 21 виетнамци във Великобритания с хладилен камион

Британските власти откриха 21 души в хладилен камион, пристигнал с ферибот в пристанището Нюхевън, графство Съсекс, от френския град Диеп. Срещу шофьора, който е румънец, са повдигнати обвинения в трафик на хора. Голяма част от групата, която е..

обновено на 07.11.18 в 19:03

Всички загинали в камиона с българска регистрация в Есекс са виетнамци

Британската полиция смята, че всички 39 мигранти, намерени мъртви миналата седмица в камион в Есекс, са виетнамци, предаде ДПА. "Поддържаме контакт с виетнамското правителство", заяви снощи заместник-началникът на полицията на Есекс Тим Смит. Когато..

публикувано на 02.11.19 в 05:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Руските войски са превзели град Украинск в Донбас

Руските войски са превзели град Украинск в Донбас, твърдят от министерството на отбраната в Москва. От украинския генерален щаб не потвърждават тази информация, а в сводката си от тази сутрин съобщават, че боевете в района продължават.  До войната..

публикувано на 17.09.24 в 21:00
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Ресорът, който получи Екатерина Захариева, е важен за България

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че ресорът, който получи Екатерина Захариева, е важен за България. Той напомни, че кандидатурата на Захариева е предпочетена през тази на "Продължаваме промяната - Демократична България". "Така ли се дава на..

публикувано на 17.09.24 в 20:13
Снимката е илюстративна.

Човек е загинал при пожар в столичния квартал "Младост 3"

Човек е загинал при пожар в София.  Сигналът за инцидента в столичния квартал "Младост 3" е получен във вечерните часове. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточниха, че става въпрос за пожар в апартамент. На място са били..

публикувано на 17.09.24 в 20:07
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепрезидентът изрази разочарование от ресора, определен за България в новата ЕК

Вицепрезидентът Илияна Йотова пожела успех на кандидата за български еврокомисар Екатерина Захариева. При разпределението на ресорите в новата Еврокомисия България получи "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации". Йотова изрази разочарование..

публикувано на 17.09.24 в 20:05
Снимката е илюстративна.

Голям пожар в рафинерия в Гърция, служителите са евакуирани

Огромен пожар в рафинерия  на гръцката компания "Мотор Ойл" гори  в района на град Агиос Теодорос, който се намира на около 60 км югозападно от Атина, съобщават местни медии. В гасенето участват 17 противопожарни автомобила и 47 огнеборци. На място..

публикувано на 17.09.24 в 19:48
Владимир Малинов

"Булгартрансгаз" и ЕСО ще бъдат отделени в нов холдинг към Министерството на енергетиката

Държавните оператори "Булгартрансгаз" и Електроенергийният системен оператор ще бъдат отделени в нов холдинг към Министерството на енергетиката, съобщи служебният министър Владимир Малинов пред депутати. Промяната е съгласувана с Европейската комисия и ще..

публикувано на 17.09.24 в 19:34
Протоколът за увеличение на капитала на

Капиталът на "Български пощи" се увеличава с 50 милиона лева

Капиталът на "Български пощи" ще бъде увеличен с 50 милиона лева. Тази стъпка е важна за оздравяването, подобряването на ликвидността и платежоспособността на дружеството, поясняват от Министерството на транспорта и съобщенията.  С увеличаването на..

публикувано на 17.09.24 в 19:26