Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия не планира да последва Франция със задължителни ваксинации

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия не планира да последва Франция при въвеждането на задължителни ваксинации срещу Covid-19, заяви канцлерът Ангела Меркел.

В понеделник френският президент Еманюел Макрон обяви задължителна имунизация при здравните работници

От август във Франция влизат в сила Covid пропуски за посещение в ресторанти, търговски центрове и други обществени места.

Над половината възрасти граждани на ЕС са имунизирани срещу Covid, написа в Туитър председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. Тя отново призова всички европейци да се ваксинират, за да не се допусне нова вълна на заразата.

Израел започна ваксинирането с трета доза на хора, претърпели трансплантации и  пациенти с онкологични заболявания. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Тедрос Гебрейесус

СЗО поиска да има Covid ваксини за всички държави, а след това - трета доза

Да не се поръчва трета доза за вече напълно ваксинираните, докато има държави по света, които още не могат да си набавят достатъчно препарати за Covid ваксинация, призова генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус...

публикувано на 12.07.21 в 23:33
Оливие Веран

Франция спира заплатите на здравните работници без ваксина

Франция няма да позволи на здравните работници да ходят на работа и ще спре заплатите им, ако те не се ваксинират до 15 септември, заяви френският здравен министър Оливие Веран. Веран каза, че е жизнено важно в страната да бъдат въведени задължителни..

публикувано на 13.07.21 в 01:46
ВИЖТЕ ОЩЕ
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

Антъни Блинкън пристигна на посещение в Лондон

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна късно снощи в Лондон, което бележи началото на седмица на интензивна дипломация с новото правителство на Обединеното кралство, засягаща най-вече Украйна и Близкия изток.  Визитата на Блинкън идва..

публикувано на 10.09.24 в 03:55
Джеймс Ърл Джоунс

На 93 години почина Джеймс Ърл Джоунс

На 93-годишна възраст е починал актьорът Джеймс Ърл Джоунс, предадоха световните агенции. Агентът му Бари Макферсън, цитиран от Асошиейтед прес, е потвърдил, че Джоунс е починал в понеделник сутринта в дома си в района на долината Хъдсън в Ню Йорк...

публикувано на 10.09.24 в 03:37
Нанси Файзер

Германия удължи граничния си контрол с шест месеца

Германското министерство на вътрешните работи обяви в понеделник въвеждането на временен граничен контрол на сухопътните граници с Франция, Люксембург, Нидерландия, Белгия и Дания за шест месеца, считано от 16 септември 2024 г., предаде Ройтерс,..

публикувано на 09.09.24 в 20:55

Пожарът под Черни връх в Рила все още не е ликвидиран

Пожарът, който възникна на 23 август на 2300 м в Рила планина под Черни връх в местността Байрямица над село Бистрица, все още не е ликвидиран и на терен днес работиха 9 души пожарникари и горски служители от НП "Рила", казаха от Областната..

публикувано на 09.09.24 в 20:32

В София се проведе шествие в памет на жертвите на Червената армия

В столицата се проведе шествие в памет на жертвите на Червената армия след 9-и септември 1944 г. Шествието премина през бул. “Васил Левски” и участниците пристигнаха при Мемориала в памет на жертвите на комунизма в градинката на НДК. Участниците..

публикувано на 09.09.24 в 20:26
Илияна Йотова

Йотова: Решението на ВКС за заличаване на Нинова като председател на БСП е един проблем по-малко

Решението на Върховния касационен съд за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП означава един проблем по-малко и шанс за сериозен обединителен процес в лявото. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотово при откриването на книжно..

публикувано на 09.09.24 в 19:59

ДПС-Пеевски атакува пред ВАС отказа на ЦИК да заличи регистрацията на ДПС-Чакъров за частничните местни избори

Фракцията в ДПС около Делян Пеевски атакува пред Върховния административен съд отказа на Централната избирателна комисия   да заличи регистрацията на партия "Движение за права и свободи", допусната до участие в частичните местните избори на 20..

публикувано на 09.09.24 в 19:50