Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илхан Кючюк: ДПС не е имало задкулисни или публични взаимодействия със Слави Трифонов

Има обозрим риск от отиване на нови избори, което не е за предпочитане, смята той

Илхан Кючюк
Снимка: ilhankyuchyuk.eu

"ДПС не е имало нито задкулисни, нито публични взаимодействия със Слави Трифонов на тема политика". Това заяви пред БНР Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа". Той уточни, че е въпрос на политическа решение в Движението дали ще подкрепят предложеното правителство от Слави Трифонов и ИТН.

Кючюк подчерта, че не познава хората, които бяха предложени за министри.

"Една партия е успешна, ако успее да представи идеите си. Това се нарича в западните демокрации устояване на принципи и на позиции. България няма нужда от политическо противопоставяне, а от трезви решения, които да ни изведат от последните места в ЕС. За това се иска национално усилие и политическа воля".

Според Кючюк в България идва времето на италианския сценарий за чести парламентарни избори:

"Има обозрим риск от отиване на нови избори, което не е за предпочитане".

Интервюто на Снежана Иванова с Илхан Кючюк в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борисов: Няма да подкрепим ИТН, веднага връщаме мандат, ако ни се даде

ГЕРБ няма да подкрепи проекта за кабинет, предложен от Слави Трифонов, и няма да съставя свое правителство, дори да получи мандат от президента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.  ГЕРБ ще е..

обновено на 14.07.21 в 18:29
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: При трети избори партията на Трифонов ще бъде изметена

Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, но да управляваш държавата не е като да изнасяш поредното вечерно шоу , коментира Любомир Стефанов. „Не създава впечатление с поведението си, че разбира за какво става дума.“ Преподавателят..

публикувано на 14.07.21 в 07:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна търговската експлоатация на терминала за втечнен газ в Александруполис

След няколко отлагания по технически причини днес започна търговската експлоатация на терминала за втечнен газ до гръцкото пристанище Александруполис. Съоръжението ще осигурява диверсификация на доставките и енергийна сигурност за широкия регион на..

публикувано на 01.10.24 в 16:14
Атанас Илков

Очаква се екстрадицията на арестувания в Сърбия Никола Николов - Паскал

Очаква се екстрадицията на арестувания в Сърбия Никола Николов, по прякор Паскал, каза служебният министър на външните работи Атанас Илков. "Това е благодарение на усилията на колегите от Министерството на вътрешните работи в много добро взаимодействие..

публикувано на 01.10.24 в 16:06

Водата в София поскъпва до 3,52 лв. за кубик

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри на закрито заседание бизнес плана на столичния ВиК оператор за периода 2022-2026 г. Съобразно одобрените разчети на дружеството, считано от 1 октомври цената за битовите потребители на "Софийска..

публикувано на 01.10.24 в 16:00

"Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана

"Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека "Гео Милев", Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на форума. Включиха се 20 млади писатели от цялата страна. В шатри разположени на..

публикувано на 01.10.24 в 15:30

Най-дългата бюлетина: за избирателите извън страната, в 23 МИР - най-много кръгчета за преференции

Централна избирателна комисия (ЦИК) демонстрира днес гласуването с машина и показа бюлетината за вота на 27 октомври. ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване Демонстрацията бе направена от..

публикувано на 01.10.24 в 15:12

Русия обяви превземането на две украински села

В социалните мрежи се появиха видеоклипове, заснети с дронове, с руски знамена в украинския миньорски град Вугледар в Донецка област, съобщава Ройтерс. Според информацията руските сили обстрелват града и "пехотата им се движи в населеното място и..

публикувано на 01.10.24 в 15:10

Процедурата за избор на председател на ВАС ще започне след номинациите за главен прокурор

Въпреки очакванията процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) да бъде открита още тази седмица, мнозинството в Съдийската колегия реши това да стане, след като приключи срокът за номинации за нов главен прокурор...

публикувано на 01.10.24 в 14:53