Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Служебното правителство трябва да получи парламентарен мандат

Трифонов стъпи на лицето си, а кракът му е голям и ще има последствия за самия него

Румен Петков
Снимка: БГНЕС

"С определени промени в служебното правителство то трябва да получи парламентарен мандат и подкрепа, другото би било много лошо за страната". Това каза в интервю пред БНР лидерът на АБВ Румен Петков. Според него държавата се нуждае от стабилност, а това предполага формиране на кабинет.

Петков посочи, че в служебното правителство има "недоразумения" и даде за пример служебния министър на енергетиката.

По думите му начинът, по който Слави Трифонов представи проектокабинета на ИТН, е поругаване на парламентаризма:

"Нали битката беше срещу тази атмосфера. ... Трифонов направи допитване до българския народ, а сега той стъпи на лицето си. Неговият крак е голям и ще има големи последствия за самия него, защото посегна върху принципите, които сам отстояваше. Това е политически вулгарно и присъщо за Бойко Борисов действие. За съжаление видяхме, че атмосферата много не се е променила".

Интервюто на Снежана Иванова с Румен Петков в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: При трети избори партията на Трифонов ще бъде изметена

Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, но да управляваш държавата не е като да изнасяш поредното вечерно шоу , коментира Любомир Стефанов. „Не създава впечатление с поведението си, че разбира за какво става дума.“ Преподавателят..

публикувано на 14.07.21 в 07:50
Илияна Йотова

Илияна Йотова: Стабилно правителство трябва да продължи линията на служебния кабинет

Вицепрезидентът Илияна Йотова подчерта, че България има нужда от стабилно правителство. Тя определи като „екзотично“ предложението настоящият служебен кабинет да стане редовен. Вицепрезидентът очаква политическият разум да надделее в следващите..

публикувано на 14.07.21 в 10:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма установен източник на разпространение на острите задушливи миризми в Бургас

Няма установен източник на разпространение на острите задушливи миризми, които се усещаха цяло лято от залива на пристанището в Бургас. Това стана ясно на извънредното заседание на екокомисията към ОС на града. На заседанието присъстваха..

публикувано на 12.09.24 в 20:25

Новородено бебе беше намерено до контейнер в силистренско село

Новородено бебе, намерено до контейнер в силистренско село, е настанено в неонатологично отделение След сигнал, получен на телефон 112 днес, в село Водно, община Дулово е било намерено новородено бебе до контейнер за отпадъци. Благодарение на..

публикувано на 12.09.24 в 19:40

СОС даде разрешение на директора на "Шейново" за извънсъдебно споразумение за разменените бебета

Директорът на столичната АГ болница "Шейново" има разрешение да сключи извънсъдебно споразумение за обезщетяване на едно от семействата на разменените преди две години бебета. Разрешението беше дадено на заседание на Столичния общински..

публикувано на 12.09.24 в 19:09
Християн Мицкоски

Скопие ще разследва как са харчили хонорарите си членовете на общата българо-македонска историческа комисия

Властта в Скопие ще разследва как са харчили хонорарите си доскорошните членове от страна на Република Северна Македония на съвместната комисия за общата ни история. Това заяви премиерът на РСМ Християн Мицкоски в отговор на публикувана днес позиция на..

публикувано на 12.09.24 в 19:00

До остров Левкада потъна лодка с българи, спасени са

До остров Левкада потъна лодка с българи, които са спасени. Властите разследват причините за инцидента. Потъналата лодка до Левкада е била под гръцки флаг, а шестимата пътници - българскси туристи, които са я наели за разходка в морето, съобщава местен..

публикувано на 12.09.24 в 18:48
Надежда Радулова

Надежда Радулова: "Градинарят и смъртта" е разказ за загубата, но и за даровете на смъртта

"Градинарят и смъртта" е разказ за загубата, но и за даровете на смъртта, за това което всяка среща с ръба, с брега, на който идва лодкаря, всички знаем, кой е лодкарят, ни дава. Даровете един, от които е много важен е да приемеш смъртта, да се..

публикувано на 12.09.24 в 18:43

Костадин Филипов: Гордана Силяновска-Давкова може би се опитва да играе ролята на "доброто ченге"

Може би Гордана Силяновска-Давкова се опитва да играе ролята на доброто "ченге" , а Християн Мицкоски е лошото, позната схема от дипломацията, която не винаги носи резултат. Така коментира пред БНР журналистът Костадин Филипов предстоящото идване в..

публикувано на 12.09.24 в 18:40