Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Ще продължим да си говорим с ИТН

Татяна Дончева: Няма нищо притеснително в днешния дневен ред на НС

| обновено на 11.08.21 в 09:38
Арман Бабикян
Снимка: Ани Петрова

„Върнахме се още назад с това, което се случи до момента“, каза пред БНР Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Крайно време е от ИТН да разберат какво значи антисистемна партия. А  тази партия в момента изглежда най-системната", каза още Бабикян.

Бабикян заяви, че и занапред ще продължат да си говорят с ИТН.

"Защото и сред тях, и сред техните избиратели има достатъчно интелигентни хора", посочи още Бабикян.

"Няма нищо притеснително днес, не започва 6-та световна война, ако искат да включат точката за проектокабинета и за министър - председател в дневния ред ще го включат, ако не искат - няма да го включат", каза пред НС Татяна Дончева от " „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Татяна Дончева

Конституцията пише, че кандидатът за премиер внася кабинета при президента и президентът внася в парламента за гласуване и има и указ затова. Ние сме в конституционен прецедент - за какво е нужно това?", каза още Дончева.
Какво заяви на влизане в Народното събрание Филип Попов от БСП и Мустафа Карадйъ от ДПС:
"Предстои да имаме отново парламентарна група, както и снощи, след като се върне този мандат, продължава парламентарната процедура за създаване на редовен кабинет", заяви Попов от БСП.

"В момента няма ситуация за гласуване в НС на проектокабинет", посочи от своя страна Мустафа Карадйъ от ДПС.

Даниел Митов от ГЕРБ и Пламен Данаилов от ИТН на влизане в парламента:

"Подобен конституционен казус не е стоял пред народните представители, засега действаме по процедура", каза Даниел Митов.

"Проведохме нормални разговори с всички, които имаха желание за това, всички получиха от нас декларация с приоритетите, но изведнъж стана ясно, че става въпрос само за постове", заяви Пламен Данаилов от ИТН.
 

Още по темата в звуковите файлове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Високопоставени дипломати от няколко страни обсъждат в Париж кризата в Близкия изток

Високопоставени дипломати от САЩ, Великобритания, Германия, Франция и Италия се събират днес в Париж , за да обсъдят нарастващото напрежение в Близкия изток. Срещата е на фона на опасенията от мащабна война в региона, защото освен конфликта в Газа, в Ливан два дни се взривяват пейджъри и други устройства, а това е безпрецедентна атака, за която..

публикувано на 19.09.24 в 07:23

Най-малко 20 души са загинали при втората вълна от експлозии в Ливан

Най-малко 20 души са загинали, а повече от 450 са ранени при втората вълна експлозии на мобилни комуникационни устройства в Ливан. Израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви "нова фаза" на войната. 12 са вече жертвите от експлозии на пейджъри в Ливан Много комуникационни устройства за двустранна радиовръзка, наричани разговорно..

публикувано на 19.09.24 в 07:16

Страните от Б9 настояват за колективен отговор на НАТО на навлизането на руски летателни апарати в пространството на Алианса

Румъния настоява за "силен и координиран" отговор на НАТО в случаите, когато руски ракети и безпилотни апарати, използвани за атаки срещу Украйна, нарушават въздушното пространство на Алианса. Позицията на Букурещ беше изразена от министъра на отбраната Анджел Тълвар, който беше домакин на среща на колегите си от групата Б-9.  По думите на Тълвар..

публикувано на 19.09.24 в 07:07

НС решава дали да облекчи условията за референдуми

Депутатите решават дали да облекчат условията за провеждане на референдуми и дали да освободят председателя на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Те ще изслушат и служебния вътрешен министър Атанас Илков. В дневния ред е включен и спорните промени в Закона за опазване на околната среда. Промените в Закона за прякото участие на..

публикувано на 19.09.24 в 06:59
Д-р Валентин Христов, кмет на Плевен

Консултации в Плевен за състава на СИК

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов ще проведе консултации за съставите на СИК за предстоящите избори за Народно събрание на 27октомври. Кметът   д-р Валентин Христов отправи покана към парламентарно представените партии и коалиции. Те ще определят състава на секционните избирателни комисии на територията на община Плевен...

публикувано на 19.09.24 в 06:55
Земеделският министър Георги Тахов

Министърът на земеделието се среща с производители в Кърджали

Промените в Стратегическия план за развитие на селското стопанство ще обсъди в Кърджали министърът на земеделието и храните Георги Тахов. Той и екипът му ще се срещнат с производители от три области в Южна България.  Покана е от Националната браншова организация "Обединени български животновъди“. Нейният председател Бойко Синабов обясни, че промените са..

публикувано на 19.09.24 в 06:48

Кипър отбеляза исторически рекорд за туристически посещения

Кипър завършва летния сезон с нов исторически рекорд за туристически посещения. Хотелиерите очакват положителната тенденция да продължи през септември и октомври, а сезонът да обхване и ноември. Статистическата служба отчете почти 555 000 пристигания на туристи през август, което е най-високото постижение за всички времена в Кипър. То надмина броя..

публикувано на 19.09.24 в 04:40