Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Международния ден на младежта

Снимка: БГНЕС

Столичната община отваря врати на спортни комплекси за Международния ден на младежта, който се отбелязва днес. Безплатни занимания по спорт и интереси ще има в спортен клуб „Академик“ в Панчарево, парк „Възраждане“ и Борисовата градина. Срещу лична карта младежите на възраст от 15 до 29 г. ще могат да посетят Музея за история на София и Археологическото ниво на базиликата „Св. София“.

Образователни инициативи и концерти са планирани и в Община Ямбол.

Програмата включва изложение, „Младежко кафене“, „Вечер на талантите“ и „Кино под звездите“.

Инициативата се провежда под надслов „Време на възможности“, като нейните цели са популяризиране на младежката работа, дейности, организации и групи по интереси както и  предоставяне на пространство за диалог между младите хора и държавните институции.

Събитията ще се проведат в Градския парк.

В обявената вечер на талантите млади певци и танцьори от града ще изнесат концерт, в който ще участва и рапърът Криско. Денят ще завърши с прожекция в лятното кино на филма на режисьора Ивайло Пенчев „Като за последно“.

Над 10 младежки организации и организации, работещи с младите хора ще вземат участие в празника по повод Международния ден на младежта в Перник. Събитието се организира традиционно от Община Перник и Консултативния съвет за младежка политика, който тази година отбелязва 13 години от създаването си.

Превантивно- информационният център, Фондация „П.У.Л.С”, сдружение „Дай, бабо, огънче”, Младежкият Червен кръст, Общинският младежки съвет, са само част от организациите, които ще представят дейността си пред перничани. Информационната част от празника ще започне в 18:00 ч. пред Двореца на културата. Наред с презентациите ще има творчески ателиета, спортни демонстрации и игри, каза Анелия Маркова - главен експерт в Община Перник.

„По време на тази информационна кампания ние каним младежи на възраст между 14 и 29 години да се включат в анкетата на Изследователски екип към Община Перник, който ще проучва техните нагласи, интереси и потребности и резултатите от проучването ще послужат за изработване на общинска стратегия за развитие на младите хора в региона”, каза Маркова.

Младежки организации от София и Варна ще гостуват на младите хора от Перник и също ще се включат в празника.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж загина при пожар в дома си във Велико Търново

Възрастен мъж е загинал при пожар тази сутрин в дома си във Велико Търново. Инцидентът е станал в триетажна къща на великотърновската улица "Чумерна". Съседи са подали сигнал за пожар на първия етаж около 9 часа. Към адреса са били насочени два противопожарни автомобила с осем огнеборци. При пристигането на екипите в стая на първия..

публикувано на 13.09.24 в 10:47

След 20 дни борба: Ликвидиран е пожарът под рилския Черни връх

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността "Байрямица" на 2 хиляди и 300 метра надморска височина под Черни връх в Рила, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Пламъците са унищожили 150 дка иглолистна гора. Засегна и алпийската част на планината. Спасени са били от унищожаване хиляда дка иглолистна..

публикувано на 13.09.24 в 10:41

На прага на отоплителния сезон: Засилват контрола в горите

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, горските служители засилват контрола в горите. Проверките се извършват, както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и посегателства в горските територии и налагане на санкции на извършителите. През последния месец..

публикувано на 13.09.24 в 10:24

В две секции гласуват на частичните избори за кмет в село Бистрица

В две секции ще се гласува на извънредните частични избори за кмет на дупнишкото село Бистрица според решението на общинската избирателна комисия. Ще се гласува само с хартиена бюлетина, каза председателят на комисията Мария Чомакова. Членовете на двете секционни комисии са общо 18, по 9 в комисия. Най-много места има ГЕРБ - 6, ПП-ДБ и..

публикувано на 13.09.24 в 10:20
Димитър Главчев

Главчев: Ще бъде направено необходимото за предотвратяване на опорочаването на вота

Служебният премиер Димитър Главчев каза, че ще бъде направено необходимото за предотвратяване опорочаване на вота - в отговор на въпрос на депутата от БСП Борислав Гуцанов дали ГРАО ще извърши проверка на съмнителни адресни регистрации. Повод за питането стана информация за регистрирана над хиляда души на един адрес в град Стамболийски...

публикувано на 13.09.24 в 10:09
Костадин Костадинов

В декларация: Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ за Украйна

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ, която държавата ни предоставя на Украйна. Според него "България изпада в кризисно положение не само при заплаха от външна агресия, но и заради природните бедствия и аварии, защото всичко нужно за тези ситуации е..

публикувано на 13.09.24 в 10:04
Асен Василев

Асен Василев с призив към ГЕРБ: Спешно да приемем антикорупционните закони по ПВУ

Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към спешно приемане на трите антикорупционни закона, за да може страната ни да получи парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  "И е крайно време Бойко Борисов да спре да се крие по храстите и да излезе и да каже като мъж: "Тези закони ни притесняват...

публикувано на 13.09.24 в 09:42