Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наш с 3 сребърни медала на европейското по вдигане на тежести

Снимка: haskovo.net

България спечели днес три сребърни медала - един в двубоя и два в отделните движения, на продължаващото във финландския град Рованиеми европейско първенство по вдигане на тежести за младежи. В категория 67 кг при 23-годишните Валентин Генчев се нареди второ в общото класиране с 287 кг. Българинът премина без грешка в изхвърлянето със 123, 125 и 129 кг, а след това в изтласкването реферите му отсъдиха добутване в първия му опит на 155 кг, после ги вдигна за да завърши със 158 кг. Шампион с 307 кг общ резултат стана руснакът Зулфат Гараев. Като дебютант Валентин Генчев е бронзов медалист от последното европейско първенство за мъже в Москва тази пролет. Той е представител на школата в Стара Загора с треньор Стоян Стоянов.

Това е четвърти медал само в двубоите за България на шампионата във Финландия. Предишните дни европейската шампионка за жени Надежда Мей-Нгуен спечели три втори места в кат. 49 кг при 23-годишните - в двете движения и в двубоя, а при по-младите в кат. 61 кг при по-младите Габриел Маринов грабна бронза, като си осигури третото място и в изтласкването и в категория 67 кг Иван Димов грабна бронза в двубоя и в изтласкването.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктория Томова

Виктория Томова се класира за осминафиналите на турнира в Сеул

Виктория Томова победи германката Татяна Мария с 6:2, 1:6, 6:0 в първия кръг на силния турнир по тенис в Сеул УТА 500 на твърди кортове с награден фонд 922 572 долара. Това беше трета победа на българката от три мача срещу германската съперничка, като по този начин тя се класира за осминафиналите.  В следващия кръг Виктория Томова ще играе срещу..

публикувано на 17.09.24 в 11:24
Волен Чинков

Волен Чинков ще ръководи отложения мач между Славия и Лудогорец

Главният съдия Волен Чинков ще ръководи отложения мач от втория кръг в Първа професионална футболна лига между Славия и Лудогорец, съобщиха от Българския футболен съюз. Двубоят ще се проведе на на 18 септември (сряда) от 17:30 часа. Съдийски назначения, отложен мач, 2-ри кръг, Първа лига 18 септември 2024 г., сряда, 17:30 часа ПФК Славия 1913 - ПФК..

публикувано на 17.09.24 в 11:06

Григор Димитров среща Новак Джокович в демонстративен мач в Арена София

Най-успешният тенисист в историята на тениса Новак Джокович ще играе днес за първи път мач в България.  Той ще се изправи в демонстративна среща срещу най-добрия български тенисист Григор Димитров в Арена "София", а сблъсъкът започва в 20:00 ч. Двамата са изиграли общо 13 мача помежду си. Джокович има 12 успеха, а Григор е с един постигнат през..

публикувано на 17.09.24 в 09:25

Райо Валекано победи Осасуна в Испания

Отборът на Райо Валекано победи с 3:1 Осасуна в заключителния мач от петия кръг на испанското футболно първенство.  Мадридският тим наложи волята си с голове на Абдул Мумин, Андрей Рациу и Унай Лопес.  Срещата ще бъде запомнена с официалния дебют на колумбийската звезда Хамес Родригес с екипа на "пчеличките".

публикувано на 17.09.24 в 06:35

Удинезе оглави класирането в Серия А

Отборът на Удинезе се наложи над Парма с 3:2 след обрат от 0:2 като гост в среща от четвъртия кръг на италианската Серия А.  Удинезе събра 10 точки и излезе начело във временното класиране, а тимът на Парма заема 12-о място с 4 точки в актива си. Домакините от Парма поведоха с 2:0 през първото полувреме. Още във втората минута Енрико Дел Прато..

публикувано на 17.09.24 в 06:27
Женският национален отбор по шахмат с европейската титла на първенството в Будва

Победа и равенство за националните ни отбори на Шахматната Олимпиада в Будапеща

Националните отбори на България постигнаха победа и равенство в шестия кръг на Шахматната Олимпиада в Будапеща.  Мъжкият тим се наложи с 3:1 точки над Монголия. Победи с белите фигури записаха Иван Чепаринов и Мартин Петров. На първа дъска Чепаринов се справи с Ганзориг Амартувшин, докато на трета Петров надигра Ердене Баасансурен. На другите две..

публикувано на 16.09.24 в 22:01
ЦСКА (София)

ЦСКА (София) надигра Локомотив (София) като гост във футболната Първа лига

Отборът на ЦСКА (София) победи Локомотив (София) с 3:0 като гост в двубой от изтегления 12-ия кръг във футболната Първа професионална лига. „Червените“ прекъснаха серията си от четири поредни загуби и записаха едва втори успех от седемте си изиграни двубоя. Тимът се изкачи на 13-о място във временното класиране с 6 точки. С тази среща бе отбелязан и..

публикувано на 16.09.24 в 21:54