Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кенан Саид от ДПС беше преизбран за кмет на Копринка

Снимка: Ани Петрова

Кенан Саид от ДПС е избран отново за кмет на частичните местни избори в казанлъшкото село Копринка. По все още неокончателни данни той води с над 100 гласа на Зина Трифонова от ГЕРБ. Балотажът премина при-по-висока активност и без сигнали за нарушения.

Кенан Саид благодари за подкрепата в социалните мрежи и обеща да работи, за да оправдае доверието. 

Гласуваха общо 1309 жители, което е 59,5 процента от избирателите. Това е със 7 на сто повече от първи тур, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Казанлък. 

Вотът премина в спокойна обстановка и без сигнали за нарушения.

Общо 2220 бяха избирателите по списък, като гласуваха изцяло машинно в трите секции, разположени в местното училище.

Кенан Саид печели и редовните избори за кмет, но не беше закрил в упоменатите срокове търговска фирма, а с решение на ВАС бяха прекратени правомощията му.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Близо 53% е активността на изборите за кмет в село Копринка

При по-висока избирателна активност и без нарушения преминават изборите в  казанлъшкото село Копринка. До балотаж на частичните местни избори за кмет достигнаха Кенан Саид от ДПС и Зина Трифонова от ГЕРБ. Изборният ден преминава без сигнали за нарушения...

публикувано на 10.10.21 в 17:52

В казанлъшкото село Копринка избират кмет на втори тур

Нормално и без сигнали за нарушения протича изборният ден в казанлъшкото село Копринка. До балотаж на частичните местни избори за кмет достигнаха Кенан Саид, подкрепен от ДПС и Зина Трифонова, издигната от ГЕРБ. На първи тур  Саид събра 515 гласа, а..

публикувано на 10.10.21 в 10:14

В Копринка ще гласуват за кмет на балотаж

Няма избран кмет на казанлъшкото село Копринка на проведените вчера частичните местни избори. На балотаж се явяват кандидатите от ДПС и ГЕРБ. На частичните местни избори в неделя се явиха трима кандидати. В изборния ден не са отчетени..

публикувано на 04.10.21 в 09:11
Снимка: Георги Манев

Нормално започна изборният ден в с.Копринка

Нормално започна изборният ден в казанлъшкото село Копринка. Трима кандидати се явяват на частичните местни избори за кмет днес. Изборният ден започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа. Общо 2226 са избирателите и ще гласуват изцяло машинно в трите..

публикувано на 03.10.21 в 09:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Глобалното затопляне и сушата могат да превърнат кафето в луксозна стока

Глобалното затопляне и сушата могат да засегнат толкова силно кафеените плантации и производството на кафе, че то да се превърне в луксозна стока, която не всеки ще може да си позволи. Това прогнозира Радина Калдамукова, магистър по геоекология от..

публикувано на 05.10.24 в 15:42

Решението за разкриване на частна болница в село Казичене е пред финализиране

Процедурата, чрез която здравното министерство трябва да одобри или откаже разкриването на частна болница с над 500 легла в софийското село Казичене, е пред финализиране.  В информация, изпратена от министерството до БНР, се посочва, че предстои агенция..

публикувано на 05.10.24 в 15:40

Израел и "Хизбула" водят сражения в Южен Ливан

Израел и "Хизбула" водят сражения в Южен Ливан на фона на продължаващата сухопътна офанзива на израелската армия през границата. Южните предградия на Бейрут бяха подложени на израелски въздушни удари и през последната нощ. Израелските въоръжени..

публикувано на 05.10.24 в 15:17
Джейхан Ибрямов

СГС заседава по искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение на Джейхан Ибрямов

Софийският градски съд заседава по искането за градската прокуратура за налагане на мярка за неотклонение на депутата Джейхан Ибрямов. Делото се гледа при закрити врата, заради използването на специални   разузнавателни средства...

публикувано на 05.10.24 в 15:13

Театърът в Пазарджик се разграничи от Петко Писков

Драматично-куклен театър "Константин Величков" - Пазарджик няма договорни отношения с Петко Писков от близо година. Според културната институция той отказва да им върне договори и счетоводни документи. Това става ясно от официалното изявление на..

публикувано на 05.10.24 в 15:12

"Марш на розовите фигури" ще премине днес в центъра на Никозия

За 20-и път "Марш на розовите фигури" ще премине днес в центъра на кипърската столица Никозия. Най-голямото събитие за подкрепа на пациенти в Кипър, в което се включват стотици жители на острова, се провежда под егидата и с участието на еврокомисаря по..

публикувано на 05.10.24 в 14:41

Втори осъден по делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

Има втори осъден по делото за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров, пише одринският новинарски сайт..

публикувано на 05.10.24 в 13:51