Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИГ отряза Наталия Кузмина

Рускинята Наталия Кузмина няма да бъде допусната до избора за председател на Техническия комитет по художествена гимнастика на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), съобщи източник на ТАСС. 

Проведено е заседание на Дисциплинарната комисия на Международната федерация по гимнастика. Искането на Кузмина за възстановяване на изборните й права е отхвърлено", каза източникът.

На 19 септември президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова каза за ТАСС, че кандидатурата на Кузмина е оттеглена. Списъкът с кандидатите беше преработен на 29 октомври. 

Кузмина е настоящият председател на Техническия комитет по художествена гимнастика. От днес до 7 ноември в Анталия (Турция) ще се състои Конгрес на ФИГ, на който ще се проведат избори на ръководството на организацията и ще бъде сформиран нов състав на комисиите и техническите комитети.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Жеков

Андрей Жеков се завръща във волейболен клуб Левски

Андрей Жеков се завръща в Левски София, съобщиха от волейболния шампион на България в петък.   "Най-успешният български разпределител от близкото минало отново ще бъде част от треньорския екип на Левски София. Той ще съвместява роля и отговорности с Андреа Буратини за развитието на различните формации при подрастващите. Фокусът му ще бъде върху..

публикувано на 13.09.24 в 14:16
Станимир Беломъжев

Станимир Беломъжев е сред първите 30 в средната дистанция на СП по колоориентиране

Станимир Беломъжев записа още едно класиране в топ 30 на света, след като финишира на 29-а позиция в средната дистанция на световното първенство по колоориентиране (WMTBOC 2024) край Шумен. Националът ни  финишира на изоставане от 5:37 мин. от новия световен шампион Кристоф Богар (Чехия). Камен Иванов завърши 50-ти, Ивайло Христов - 55-ти, Христо..

публикувано на 13.09.24 в 13:53
Владимир Петков и Давид Костадинов

Българи влязоха в основната схема на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Владимир Петков и Давид Костадинов се пребориха за място в основната схема на международния турнир по тенис на маса в Панагюрище с награден фонд 40 хиляди долара, след като надвиха Стоян Сариев и Ерен Бекир с 3:2 гейма в квалификациите. Петков и Костадинов взеха първите два гейма след 11:8 и 11:9, но представителите на "Стоянстрой" Пловдив..

публикувано на 13.09.24 в 06:11
Рафаел Надал се оттегли от

Надал се оттегли от отборния турнир Лейвър къп

Испанският тенисист Рафаел Надал се оттегли от участие в отборния турнир Лейвър къп през следващата седмица и ще се съсредоточи върху възстановяването си, съобщава агенция Ройтерс. Той игра за последно на Олимпиадата в Париж и пропусна Откритото първенство на САЩ, тъй като не беше във форма. Носителят на 22 титли от Големия шлем обаче..

публикувано на 13.09.24 в 05:56
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова продължава с успехите в Белгия

Участничката на олимпийските игри в Париж 2024 и европейска шампионка за девойки Калояна Налбантова постигна втора поредна победа и се класира за четвъртфиналите на единично жени на международния турнир по бадминтон от сериите "International Challenge" в Льовен (Белгия). Поставената под номер 3 в основната схема българка спечели срещу Петра..

публикувано на 13.09.24 в 05:50
Българите постигнаха нови победи на шахматната олимпиада

Нови победи за отборите ни на шахматната олимпиада

Националните отбори на България при мъжете и жените запазиха стопроцентовия си актив на 45-ата олимпиада по шахмат в Будапеща. Във втория кръг мъжете, водени от старши треньора Кирил Георгиев, победиха тима на Албания с 3,5:0,5 точки, докато жените, водени от Петър Г. Арнаудов, се справиха с Египет със същия резултат. Момчил Петков даде..

публикувано на 13.09.24 в 05:46
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира в Шчечин

 Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър", който е с награден фонд 148 625 евро.  Той отстъпи на германеца Даниел Алтмайер с 6:4, 3:6, 4:6.  С отпадането във втория кръг Андреев заслужи 2 420 долара от наградния фонд и осем точки за световната ранглиста, в която заема 203-о място...

публикувано на 12.09.24 в 20:12