Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оряшкова остана с бронз на световното по самбо в Ташкент

Снимка: Sportal.bg

Мария Оряшкова извоюва бронзовия медал на световното първенство по самбо в Ташкент, Узбекистан.

В категория до 80 кг нашата представителка загуби драматично схватката си с бъдещата световна шампионка Светлана Цимашенка от Беларус, като при равен резултат 3:3 позволи на съперничката да я затисне, а време за ответна реакция така и нямаше. След поражението Оряшкова се събра и надви последователно в репешажите грузинката Ирина Леонидзе и Леа Катарина Гобец от Хърватия, за да се поздрави с третото място от шампионата на планетата.

С това си отличие българската самбистка има вече шест златни, два сребърни и четири бронзови от световни първенства в кариерата си. Това е единственият медал за страната ни в столицата на Узбекистан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева пропуска гръцкото рали Дет заради здравословни проблеми

Европейската ни рали шампионка при жените Екатерина Стратиева няма да участва в рали Дет, кръг от гръцкия шампионат по автомобилизъм.  Причината е, че тя все още се възстановява от здравословния проблем, който беше причина за отпадането й от рали Барум. “Много съжалявам и определено ми е трудно да стоя и гледам отстрани, но здравето е преди всичко...

публикувано на 13.09.24 в 15:35
Андрей Жеков

Андрей Жеков се завръща във волейболен клуб Левски

Андрей Жеков се завръща в Левски София, съобщиха от волейболния шампион на България в петък.   "Най-успешният български разпределител от близкото минало отново ще бъде част от треньорския екип на Левски София. Той ще съвместява роля и отговорности с Андреа Буратини за развитието на различните формации при подрастващите. Фокусът му ще бъде върху..

публикувано на 13.09.24 в 14:16
Станимир Беломъжев

Станимир Беломъжев е сред първите 30 в средната дистанция на СП по колоориентиране

Станимир Беломъжев записа още едно класиране в топ 30 на света, след като финишира на 29-а позиция в средната дистанция на световното първенство по колоориентиране (WMTBOC 2024) край Шумен. Националът ни  финишира на изоставане от 5:37 мин. от новия световен шампион Кристоф Богар (Чехия). Камен Иванов завърши 50-ти, Ивайло Христов - 55-ти, Христо..

публикувано на 13.09.24 в 13:53
Владимир Петков и Давид Костадинов

Българи влязоха в основната схема на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Владимир Петков и Давид Костадинов се пребориха за място в основната схема на международния турнир по тенис на маса в Панагюрище с награден фонд 40 хиляди долара, след като надвиха Стоян Сариев и Ерен Бекир с 3:2 гейма в квалификациите. Петков и Костадинов взеха първите два гейма след 11:8 и 11:9, но представителите на "Стоянстрой" Пловдив..

публикувано на 13.09.24 в 06:11
Рафаел Надал се оттегли от

Надал се оттегли от отборния турнир Лейвър къп

Испанският тенисист Рафаел Надал се оттегли от участие в отборния турнир Лейвър къп през следващата седмица и ще се съсредоточи върху възстановяването си, съобщава агенция Ройтерс. Той игра за последно на Олимпиадата в Париж и пропусна Откритото първенство на САЩ, тъй като не беше във форма. Носителят на 22 титли от Големия шлем обаче..

публикувано на 13.09.24 в 05:56
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова продължава с успехите в Белгия

Участничката на олимпийските игри в Париж 2024 и европейска шампионка за девойки Калояна Налбантова постигна втора поредна победа и се класира за четвъртфиналите на единично жени на международния турнир по бадминтон от сериите "International Challenge" в Льовен (Белгия). Поставената под номер 3 в основната схема българка спечели срещу Петра..

публикувано на 13.09.24 в 05:50
Българите постигнаха нови победи на шахматната олимпиада

Нови победи за отборите ни на шахматната олимпиада

Националните отбори на България при мъжете и жените запазиха стопроцентовия си актив на 45-ата олимпиада по шахмат в Будапеща. Във втория кръг мъжете, водени от старши треньора Кирил Георгиев, победиха тима на Албания с 3,5:0,5 точки, докато жените, водени от Петър Г. Арнаудов, се справиха с Египет със същия резултат. Момчил Петков даде..

публикувано на 13.09.24 в 05:46