Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хакери блокираха сайтовете на руски медии

2
Снимка: Anonymous/Twitter

Няколко руски медии станаха обект на хакерска атаката от страна на групата на „Анонимните“. Преди половин час на сайта на агенция ТАСС се появи съобщение с призив да бъде прекратено „това безумие“.

„Не изпращайте своите синове и мъже на сигурна смърт - пишеше още в текста, и още: Изолираха ни от целия свят, престанаха да купуват нефт и газ. След няколко години ще живеем като в Северна Корея... Това не е наша война“.

Накрая съобщението завършваше с думите: Това съобщение ще бъде изтрито и някои от нас ще бъдат уволнени или дори вкарани в затвора. Но не можем повече. Безразлични руски журналисти. Анонимните“.

Сайтът „Лента.ру“ съобщи и за още няколко хакнати руски издания, сред които „Комерсант“ и „Известия“.

Скрийншот от сайта на ТАСС/28 февруари 2022 г.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони

Г-7: Дипломатическо решение на конфликта в Близкия изток все още е възможно

Лидерите на Г-7 обявиха, че дипломатическо решение на конфликтите в Близкия изток "все още е възможно“. То беше публикувано след края на виртуалната среща на лидерите на Г-7, която беше свикана от италианския премиер Джорджа Мелони в качеството ѝ на ротационен председател на групата. Въздушни удари и сражения между израелски части и бойци на..

публикувано на 02.10.24 в 19:13
Пожар в апартамент след израелски въздушен удар в Дахие, Бейрут, Ливан, 2 октомври 2024 г.

Въздушни удари и сражения между израелски части и бойци на "Хизбула" в Ливан

След противоречиви съобщения вчера, днес и ливанската шиитска групировка "Хизбула", и израелската армия потвърдиха за сблъсъци на територията на Ливан. Израелското командване изпрати подкрепления от пехотни и бронирани части към северната си граница. Съобщи и за първите жертви в започналата във вторник през нощта сухопътна операция - в схватките с..

публикувано на 02.10.24 в 19:05
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Премиерът: Няма актуална заплаха за сигурността на страната

"Няма актуална заплаха за сигурността на страната". Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев след заседанието на Съвета за сигурността към Министерския съвет във връзка със ситуацията в Близкия изток. "Обединихме се около това да призовем за деескалация на конфликта в Близкия изток, което е в синхрон с европейската позиция", каза още..

публикувано на 02.10.24 в 18:56

РИК- Кюстендил назначи 2 222 членове на секционните комисии в деветте общини в областта

РИК-Кюстендил със свое решение назначи 2 222-та членове на секционните комисии в деветте общини в областта. Това не е довело до сериозни разногласия и проблеми, каза председателят на комисията Венцислав Механджийски. На предварителните консултации при кметовете на общини имаше известно напрежение - особено в Община-Кюстендил, където..

публикувано на 02.10.24 в 18:48

Заседава Съветът по сигурността към Министерския съвет

Тази вечер Съветът по сигурността към правителството провежда заседание - министрите на вътрешните работи, на отбраната, началниците на ДАНС, разузнаването и други служби бяха свикани от премиера Димитър Главчев, за да обсъдят мерки за сигурност в отговор на ескалацията на напрежението в Близкия изток. В рамките на заседанието на Съвета по сигурността..

публикувано на 02.10.24 в 18:12
Петър Ганев

Петър Ганев: Забавянето на плащанията по ПВУ влияе директно на Бюджета

Забавянето на плащанията по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) влияе директно на Бюджета. Това каза пред БНР Петър Ганев, старши икономист в Института за пазарна икономика (ИПИ). Ходовете за намаляване на загубите са свързани с активна работа в парламента , обясни той: "Не е просто до готовност на администрацията, за да тръгнат някакви..

публикувано на 02.10.24 в 18:07
Снимката е илюстративна

Напускащи Ливан и Израел пристигат в Кипър по въздух и море

По въздух и море пристигат в Кипър чуждестранни граждани, напускащи Ливан и Израел заради ескалацията на военните действия в района. Пристанищата и летищата на страната, най-близката безопасна дестинация до конфликтната зона, са в пълна готовност да приемат засиления поток евакуиращи се, заяви днес правителството след проведеното извънредно заседание на..

публикувано на 02.10.24 в 18:04