Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брат и сестра са първи за Купа „Пирин“

Камен Златков
Снимка: БФ Ски

Камен Златков и Юлия Златкова спечелиха алпийските слаломи на ФИС за Купа "Пирин" в Банско. Националът Златков триумфира при мъжете с 1:16.50 минута, след като  беше най-бърз и в двата манша с 36.97 секунди в първия и с 39.53 секунди във втория.

Втори завърши неговият по-малък брат Калин Златков с изоставане от 1.22 секунда, а трети се нареди Йоанис Пройос (Гърция) на 2.12 секунди.
В надпреварата се включиха 36 състезатели от 14 страни - България, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина, Унгария, Кипър, Румъния, Хърватия, Словения, Австралия, Сърбия, Косово, САЩ и Република Северна Македония.

19-годишната национална шампионка в слалома Златкова, която е сестра на Камен и Калин, победи в оспорвания старт при жените с 1:24.70 минута (41.74 и 42.96 секунди), като със силно второ спускане изпревари само със стотна от секундата италианката Луиза Бертани, която беше лидерка след първия манш с 41.25 секунди.
Трета на 15 стотни остана Зоя Гръбович от Сърбия.
В състезанието участваха 19 алпийски от 6 държави - България, Италия, Сърбия, Гърция, Косово и Румъния.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кристоф Даум

Треньорът Кристоф Даум почина на 70-годишна възраст

Бившият германски футболен треньор Кристоф Даум почина на 70 години след дълга битка с рака, съобщават световните агенции, цитирайки семейството му. Близките на Даум казаха, че той е издъхнал в събота "заобиколен от семейството си". След като беше диагностициран с рак през 2022-а, Даум първоначално се оттегли от обществения живот, но..

публикувано на 25.08.24 в 10:11
Лоренцо Сонего

Лоренцо Сонего стана шампион в Уинстън-Сейлъм

Италианецът Лоренцо Сонего спечели титлата на турнира по тенис на твърда настилка в Уинстън-Сейлъм (САЩ) от сериите АТП 250 с награден фонд 779 780 долара. На финала поставеният под номер 10 в схемата Сонего победи представителя на домакините Алекс Микелсен с 6:0, 6:3 за 64 минути. "Това е невероятна седмица за мен, за моя отбор и за..

публикувано на 25.08.24 в 09:38
Линда Носкова

Чехкинята Линда Носкова спечели първа титла в кариерата си

Поставената под номер 6 в схемата Линда Носкова от Чехия спечели титлата на турнира по тенис УТА 500 на твърда настилка в мексиканския град Монтерей с награден фонд 922 хиляди долара. На финала Носкова надделя над Лулу Сун (Нова Зеландия) със 7:6(6), 6:4 за 1:50 час и взе първи трофей от УТА в кариерата си. Така тя взе реванш за загубата..

публикувано на 25.08.24 в 09:22
Валентин Антов

Валентин Антов и Петко Христов с добри изяви в Италия

Българските защитници Валентин Антов и Петко Христов изиграха почти пълни 90 минути за своите отбори Кремонезе и Специя във втория кръг на италианската Серия Б. Антов се представи на ниво за Кремонезе при успеха с 1:0 срещу Карарезе. Единственото попадение в 88-ата минута реализира резервата Франко Васкес от дузпа. Българинът беше..

публикувано на 25.08.24 в 09:19
Реал Сосиедад победи Еспаньол с 1:0

Реал Сосиедад спечели гостуването на Еспаньол

Отборът на Реал Сосиедад постигна победа над Еспаньол с 1:0 като гост в мач от втория кръг в испанското футболно първенство. Единственото попадение реализира в 80-ата минута резервата Такефуса Кубо. Това е първи успех за Реал Сосиедад, който загуби от Райо Валекано в първия си двубой за новия сезон, докато Еспаньол няма спечелена точка в два..

публикувано на 25.08.24 в 08:44
Льо Авър победи новака Сент Етиен с 2:0

Льо Авър с първи успех за сезона във Франция

Отборът на Льо Авър победи новака Сент Етиен с 2:0 като гост в среща от втория кръг на футболното първенство на Франция. Абдулай Туре даде аванс на тима в 57-ата минута от дузпа, а десет по-късно Аруна Санганте удвои. Льо Авър постигна първа победа в Лига 1 през новия сезон, докато Сент Етиен загуби и втория си двубой след завръщането в..

публикувано на 25.08.24 в 08:34
Интер победи Лече с 2:0

Шампионът Интер с първа победа за сезона

Шампионът Интер победи Лече с 2:0 у дома в двубой от втория кръг на Серия А, като голове на Матео Дармиан и Хакан Чалханоглу осигуриха на отбора на Симоне Индзаги първи успех за сезона. Интер, който завърши наравно 2:2 с Дженоа миналия уикенд, контролираше срещата и временно се изкачи на върха в класирането с четири точки. Дармиан даде..

публикувано на 25.08.24 в 08:26