Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергийният министър: В меморандума с "Джемакорп" няма нищо дадено

Александър Николов
Снимка: БГНЕС

Подписаният меморандум с „Джемкорп“ съдържа описани в детайли намерения, няма нищо дадено. Това коментира в Раднево министърът на енергетиката Александър Николов. Вчера лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов определи меморандума като "чудовищна далавера в енергетиката".

Николов каза, че пълният текст на меморандума е бел предоставен на ГЕРБ след изрично поискване. "Отгоре на самия меморандум пише на английски език - "Неангажиращо".

"Знам, че не им ѝ е силна страна този език, но все пак мисля, че има някой да го разчете това. Меморандумът съдържа описани в детайли намерения. Няма нищо дадено".

Енергийният министър допълни, че резултатите от проверката за руски средства в компанията са ясни:

"От компаниятга предоставиха акционерните си книги. И това е всъщност подходът, който търсим, когато имаме каквито и да е съмнения, съответно какъвто е да е партньор да е готов да предостави по всяко едно време и достъп до каквото и да е необходимо".

Министърът на енерегтикаета е в Раднево за подписването на колективния трудов договор в "Мини Марица Изток" за 2022 година



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Среднощни нападения с дронове в Одеска област

В украинския град Одеса, където има голяма българска общност, и в други населени места в Одеска област е имало нападения тази нощ с дронове откъм Черно море, се съобщава в местни канали в Telegram. В Одеса и областта беше обявена въздушна тревога в 1:40 часа, написа в Telegram председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер...

публикувано на 13.09.24 в 08:23
Гордана Силяновска

Президентът на РСМ Гордана Силяновска - Давкова на първо посещение у нас

Държавният глава Румен Радев ще се срещне с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска - Давкова. Това е първото ѝ посещение у нас след встъпването й в длъжност през май тази година. В делегацията са външният министър Тимчо Муцунски и министърът на културата Зоран Лютков. Повод за първата визита в България на президента на..

публикувано на 13.09.24 в 08:01
Даниел Смилов

Даниел Смилов: Много от избирателите на ДПС ще се ядосат на опита за партийно рейдърство

Всички основни критики срещу ДПС - и корупционните практики, и неформалното и нелегитимно влияние върху институциите ,  бяха потвърдени от самото ДПС  в рамките на скандалите, които се разиграват. Това каза в интервю за БНР Даниел Смилов, политолог и специалист по сравнително конституционно право, програмен директор на Центъра за либерални..

публикувано на 13.09.24 в 07:55
Румен Радев

Президентът Румен Радев ще пилотира демонстрационно Ф-16

Днес в авиобаза "Граф Игнатиево" държавният глава Румен Радев ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 по покана на Военновъздушните сили на Съединените щати. Президентът ще удостои с Почетен знак бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на Съединените щати в авиобазата в Авиано,..

публикувано на 13.09.24 в 07:54

В редица населени места работят пунктове за помощ при сдвояване към еЗдраве

Временни пунктове, на които хората могат да получат съдействие за достъп до пациентското си досие през мобилен телефон, ще работят днес в няколко населени места у нас. Заради големия интерес към услугата по сдвояване на телефона със системата за достъп до личното здравно досие, днес служители на здравните инспекции ще съдействат на хората на..

публикувано на 13.09.24 в 07:49
Подуправителят на БНБ Андрей Гюров

ВАС гледа по същество делото на отстранения от поста подуправител на БНБ Андрей Гюров

Върховният административен съд ще гледа по същество делото на Андрей Гюров срещу решението на Българската народна банка за отстраняването му от поста подуправител на БНБ. А за понеделник  в Административния съд на София-град е насрочено делото срещу решението на Комисията за противодействие на корупцията, което постави началото на цялата..

публикувано на 13.09.24 в 07:38

Шестима министри и премиерът Димитър Главчев отговарят на депутатски въпроси

Шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси в днешния парламентарен контрол. В него ще участва и служебният премиер Димитър Главчев и ще отговаря на три въпроса. Назначаването на областни управители в Хасково, Търговище и Шумен и осигуряване на вода за напояване в земеделието са част от темите, по които Димитър Главчев ще даде..

публикувано на 13.09.24 в 07:20