Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Ивет Лалова води подготовката на ансамбъла (девойки)

Ансамбълът на България по художествена гимнастика за девойки приключи първия етап от подготовителния си лагер на Националната високопланинска база "Белмекен".

Със състезателките работи кондиционният треньор Константин Миланов, който е един от най-именитите специалисти по лека атлетика. При него са тренирали настоящият кондиционен треньор на националните гарнитури по художествена гимнастика при жените Цветелина Кирилова, най-добрата българска състезателка Ивет Лалова-Колио, талантливата спринтьорка Десислава Димитрова и много други.

Момичетата издържаха първата част от тежките физически тренировки, а от днес започват работа с кондиционния треньор Цветелина Кирилова. Тези лагери са изключително полезни, за да бъдат подготвени грациите за натоварванията, които ги очакват.

"БФХГ изказва огромните си благодарности към Константин Миланов за всеотдайната му и сърцата работа с малки състезателки от ансамбъл девойки, с които успяха да свършат всички поставени задачи, а момичетата да се чувстват отлично подготвени за предстоящите отговорни състезания. Отборът сега се поема Цветелина Кирилова", заявиха от БФХГ.

На лагера в Белмекен са осем гимнастички, които ще играят в ансамбъл девойки по преценка на треньорския щаб - Ева Емилова, Ванеса Емилова, Красимира Иванова, Андреа Иванова, Аделина Милева, Алекса Витанова, Габриела Пеева и Цветейоана Пейчева.

Старши треньор на отбора е Кристина Илиева с помощник Жанина Иванова.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Везенков записа "дабъл-дабъл", Олимпиакос с успех в Евролигата

Българският национал Александър Везенков направи "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби за победата на Олимпиакос със 74:68 над литовския Жалгирис Каунас в мач от втория кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. За гръцкия гранд това бе първи успех през сезона, а "черено-белите" от Пирея изковаха победата си в първата четвърт, която спечелиха с 21:6,..

публикувано на 12.10.24 в 06:16
Германците празнуват един от головете на Дениз Ундав.

Победа за Германия, Унгария спря Нидерландия (резултати)

Националният отбор на Германия поведе еднолично в класирането в група 3 на Лига "А" на Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 като гост на Босна и Херцеговина. В Зеница Бундестимът стигна до успеха с два гола на Дениз Ундав през първото полувреме. Нападателят на Щутгарт бе точен в 30-ата и в 36-ата минута, а между двете му попадения друго,..

публикувано на 12.10.24 в 06:04

Младежките национали загубиха от Германия с дузпа

Националният отбор на България за младежи до 21 години отстъпи с 1:2 пред Германия в предпоследния си мач от квалификациите за европейското първенство през 2025 година в Словакия. Успехът осигури на германците първото място в група "D" с 25 точки, а с това и автоматично класиране за шампионата на Стария континент за седми пореден път...

публикувано на 11.10.24 в 21:11

Илиан Илиев предупреди: Люксембург не е случаен отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група 3 в..

публикувано на 11.10.24 в 17:49

Левски вкара 4 гола на Хебър в контрола

Левски победи Хебър с 4:0 в контролна футболна среща под дъжда на стадион "Георги Аспарухов". Местафа Сангаре, Клемент Икена и завърналият се в игра след дълго възстановяване Илиян Стефанов с две попадения донесоха заслужената победа на "сините". Крайният бранител от школата Мартин Пасалидис започна като титуляр за домакините, които имаха..

публикувано на 11.10.24 в 17:47

Спектакълът „Шампионите“ – последното шоу на Нешка Робева

На 12 декември в зала 1 на Националния дворец на културата легендарната треньорка Нешка Робева ще представи спектакъла „Шампионите“. Това ще е последното шоуто, което именитата българка ще постави в живота си. „Шоуто е се казва „Шампионите“, това са шампионите по аеробика, естетическа гимнастика, акробатика, мажоретките, които правят един нов,..

публикувано на 11.10.24 в 16:46
Наско Сираков

Наско Сираков: Израснал съм с мисълта да стъпя на терена, на който е играл Гунди

"Гунди не е само футболна, не е само спортна, той е историческа фигура за България, особено за синята общност. Аз съм израснал с мисълта евентуално да мога да стъпя на терена, на който е играл Гунди". Това обяви голмайстор номер 1 в историята на Левски Наско Сираков относно най-голямата легенда на "сините" Георги Аспарухов. Ден след премиерата на филма..

публикувано на 10.10.24 в 19:31