Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шимунджа: Не бяхме на необходимото ниво

Анте Шимунджа
Снимка: ПФК Лудогорец

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа заяви, че е доволен от това, че тимът му продължава в третия кръг на квалификациите в Шампионската лига, но не и от играта срещу Шамрок Роувърс. В Дъблин "орлите" загубиха с 1:2, но въпреки това продъжлават напред, след като в Разград спечелиха с 3:0.

„Доволен съм, че продължаваме напред, но не бяхме на необходимото ниво. С 10 души бяхме по-добрия отбор и това беше важно, защото показахме характер. Агресията и атмосферата на стадиона бяха решаващи. Трябва да се научим от този мач и да извлечем поуки. През втората част, все пак, бяхме по-добри.

Не усетих, че сме подценили мача. Не ходехме по терена, нямаше липса на енергия, но липсваше агресия и се дръпнахме назад. Понякога червен картон дава стимул на тима да се подобри. Не мисля обаче, че това беше червен картон. Искам да кажа, че реферът не беше на нивото на този мач. Надявам се да се подобри занапред. Казах на играчите, че винаги има шанс, защото те бяха домакини и са силен домакин. Преди втория гол обаче ние контролирахме добре нещата и имахме положения. Накрая успяхме да се съберем и да вкараме", каза Шимунджа.

Следващият съперник на Лудогорец е Динамо (Загреб), който победи с 1:0 като гост първенеца на Северна Македония Шкупи. Първият мач е в Разград следващия вторник. "Динамо е доста различен отбор от Шамрок. Имат много качествени играчи, но за тях ще говорим, когато му дойде времето“, добави Шимунджа. 


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски победи ЦСКА и ще играе за Суперкупата

Левски победи ЦСКА и е на финала за Суперкупата

Отборът на Левски победи ЦСКА с 3:0 (29:27, 25:20, 25:23) в първия полуфинал за Суперкупата на България по волейбол и ще играе във финала утре. Шампионите чакат победителя от двубоя между бургаските Нефтохимик и Дея спорт, който е по-късно днес. На мача в залата "Левски София" присъставаха треньорът на футболния Левски Станислав Генчев и..

публикувано на 12.10.24 в 18:18
Локо (Пд) и Арда завършиха 1:1 в контрола

Локо (Пд) и Арда с равенство на „Лаута“

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Арда (Кърджали) завършиха 1:1 в контролна среща, играна на помощния терен на "Лаута". Срещата бе неофициален дебют за новия наставник на "черно-белите" Христо Златински, който ще води отбора след разтрогването на договора на досегашния старши треньор Любослав Пенев. Двубоят започна едноминутно мълчание в..

публикувано на 12.10.24 в 18:05
Локов (Сф) победи Септември

Антон Велков тръгна с победа в Локо (Сф)

Футболният Локомотив София победи с 3:2 над Септември в контролна среща, която се проведе на базата в столичния квартал Драгалевци. По този начин Антон Велков стартира с успех при тертото си завръщане при столичните „железничари“. Атанасиос Пицолис откри резултата в полза на Локомотив в 25-ата минута, а шест по-късно Мики Орачев удвои аванса..

публикувано на 12.10.24 в 18:02
Радослав Росенов

Радослав Росенов започна с успех на Европейското по бокс

Радослав Росенов започна по впечатляващ начин атаката на трета поредна титла на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години. Националът на България не остави шанс на унгареца Крузито Ковач в първия си мач в категория до 60 килограма на шампионата в София. Българинът срази съперника си с 5:0 съдийски гласа, след като доминираше на..

публикувано на 12.10.24 в 18:00
Адриан Андреев

Адриан Андреев загуби в първия квалификационен кръг в Стокхолм

Втората ракета на България в мъжкия тенис Адриан Андреев загуби на старта на квалификациите на турнира от сериите АТП 250 в зала в Стокхолм. На старта на пресявките българинът, който е номер 212 в ранглистата, отстъпи пред сърбина Ласло Джере с 1:6, 6:3, 0:6. В основната схема на турнира в Стокхолм ще играе и първата ракета на България Григор..

публикувано на 12.10.24 в 16:41
Яник Синер

Яник Синер и Новак Джокович ще играят на финала в Шанхай

Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Яник Синер и четирикратният шампион Новак Джокович се класираха за финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай с награден фонд от близо 9 милиона долара. В първия мач от полуфиналите в китайския град, Синер спечели с 6:4, 7:5 срещу чеха Томаш Махач, който в предишната фаза отстрани испанеца..

публикувано на 12.10.24 в 16:36
Денислава Глушкова

Финал за Денислава Глушкова в Ираклион

Денислава Глушкова се класира за финала на турнира на клей в Ираклион, Гърция с награден фонд от 15 000 долара. В полуфиналите 20-годишната Глушкова, номер 2 в схемата, се наложи със 7:6(2), 6:7(2), 6:1 над Ева Мари Ворачек от Германия за невероятните 4 часа и 44 минути. Тъй като турнирът е от категория ITF той едва ли ще бъде признат за официален..

публикувано на 12.10.24 в 15:44