Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новите случаи на коронавирус са 299. Починал е един човек

Снимка: ЕПА/БГНЕС

299 са новите случаи на коронавирус у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Положителни са 17 процента от направените 1749 теста.

Един човек е починал.

13 са новопостъпилите в болнични заведения. Общият брой на хоспитализираните с коронавирус е 889. От тях 54 са в интензивни отделения.

Единният информационен портал отчита като оздравели 47 души.

През изминалото денонощие са поставени 100 дози ваксини. 
С втори бустер вече са 62 274 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

903 новозаразени с коронавирус, осем души са починали

През последното денонощие са установени 903 случаи на коронавирус от направените 5771 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 16% от пробите са дали положителен резултат. 68% от новозаразените не са ваксинирани.  Най-много нови..

публикувано на 26.08.22 в 09:10

851 новозаразени с коронавирус, шестима са починали

През последното денонощие са установени 851 случаи на коронавирус от направените 4931 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 17% от пробите са дали положителен резултат. 67% от новозаразените не са ваксинирани. Най-много нови случаи..

публикувано на 27.08.22 в 09:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

Главчев: Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина

Опитите за нелегално преминаване на границата са намалели наполовина, заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на блиц контрола в Народното събрание. Това стана в отговор на въпрос от нечленуващия в парламентарна група депутат Калоян..

публикувано на 13.09.24 в 11:11

Мъж загина при пожар в дома си във Велико Търново

Възрастен мъж е загинал при пожар тази сутрин в дома си във Велико Търново. Инцидентът е станал в триетажна къща на великотърновската улица "Чумерна". Съседи са подали сигнал за пожар на първия етаж около 9 часа. Към адреса са били насочени..

публикувано на 13.09.24 в 10:47

След 20 дни борба: Ликвидиран е пожарът под рилския Черни връх

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността "Байрямица" на 2 хиляди и 300 метра надморска височина под Черни връх в Рила, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Пламъците са унищожили 150 дка иглолистна..

публикувано на 13.09.24 в 10:41

На прага на отоплителния сезон: Засилват контрола в горите

Във връзка с настъпващия отоплителен сезон и период на масово снабдяване на населението с дърва за огрев, горските служители засилват контрола в горите. Проверките се извършват, както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и..

публикувано на 13.09.24 в 10:24

В две секции гласуват на частичните избори за кмет в село Бистрица

В две секции ще се гласува на извънредните частични избори за кмет на дупнишкото село Бистрица според решението на общинската избирателна комисия. Ще се гласува само с хартиена бюлетина, каза председателят на комисията Мария Чомакова. Членовете..

публикувано на 13.09.24 в 10:20
Димитър Главчев

Главчев: Ще бъде направено необходимото за предотвратяване на опорочаването на вота

Служебният премиер Димитър Главчев каза, че ще бъде направено необходимото за предотвратяване опорочаване на вота - в отговор на въпрос на депутата от БСП Борислав Гуцанов дали ГРАО ще извърши проверка на съмнителни адресни регистрации. Повод за..

публикувано на 13.09.24 в 10:09
Костадин Костадинов

В декларация: Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ за Украйна

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ, която държавата ни предоставя на Украйна. Според него "България изпада в кризисно положение не само при заплаха от външна..

публикувано на 13.09.24 в 10:04