Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валя Балканска изненада за рождения ден олимпийската шампионка Стойка Кръстева

Снимка: Латинка Светозарова

В плевенското село Върбица Валя Балканска стана изненада за рождения ден на олимпийската шампионка Стойка Кръстева. 

Космическият глас просълзи златната боксьорка с родопската песен "Рипни, Калинке" Заедно с гайдаря Петър Янев.

Стойка Кръстева и семейството бяха приятно изненадани от необичайно посещение миг преди да се съберат на празнична трапеза.

Една сбъдната мечта на олимпийската шампионка е тази среща.

Репортаж на Латинка Светозарова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Стойка Кръстева с Валя Балканска и Петър Янев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на "Княжево" отново на протест за запазване на алеите на Витоша

Жители на столичния квартал "Княжево" излизат отново на протест с искане да се запазят  алеите на Витоша. Инвеститор има намерение да строи върху тези, които попадат в частен имот. Общината да спре строителството до изясняване на ситуацията, поискаха протестиращи, които днес се събират пред сградата на Министерския съвет. Протест 3 в 1 пред..

публикувано на 29.08.24 в 08:47
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин: Парламентът да реши кой да е българският еврокомисар

" БСП – Обединена левица ще се казва новата коалиция . Одобрихме коалиционния договор." Това съобщи пред БНР евродепутатът Кристиан Вигенин. По думите му, в лявото пространство "очевидно има ново начало, което трудно си пробива път през блатото на сегашната политика". Вигенин призова "да свикнем с мисълта, че партията не се върти..

публикувано на 29.08.24 в 08:32

Тайфун взе три жертви в Япония

Трима души загинаха в Япония, след като тайфунът "Шаншан" достигна бреговете на префектурата Кагашима. Проливни дъждове и много силен вятър-със скорост над 200 км в час прекъснаха електроснабдяването на стотици хиляди домакинства, предаде Ройтерс. Властите издадоха заповеди за евакуация на милиони жители в няколко префектури. Големите..

публикувано на 29.08.24 в 08:18
Петър Славов

Петър Славов: За изборите не могат да се регистрират две абревиатури ДПС

Фигурата на почетния председател е добавена допълнително в устава на ДПС. Тезата, че той е нещо едва ли не нещо като едноличен собственик и монарх и може да прави всичко, не издържа . Това каза пред БНР адвокат Петър Славов, бивш депутат и граждански активист " Битката очевидно ще се пренесе в съдебните зали ", отбеляза той за..

публикувано на 29.08.24 в 08:02

Православната църква почита свети Йоан Кръстител

На 29 август православната църква почита свети Йоан Кръстител. В българската традиция денят се нарича още Секновение, защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото Почитайки св. Йоан Предтеча като най-велик от пророците, Църквата посвещава на неговата памет няколко дни в годината. На 24 юни, тя тържествено празнува рождението му; а на 29..

публикувано на 29.08.24 в 08:02

Андрей Ковачев: Багери правят технологични пътища в Кресненското дефиле

От 2 седмици работят багери в Кресненското дефиле, без да има документална основа за подобна дейност. Много прилича на онези незаконни сондажи, които се правеха преди 2 години в дефилето. Правят т.нар. технологични пътища, които се ползват за достъп на тежки машини , тоест начално строителство. Това разказа пред БНР Андрей Ковачев от..

публикувано на 29.08.24 в 08:01

Израел елиминира терорист от "Ислямски джихад"

Започналите израелски военни операции на Западния бряг ще продължат през следващите дни, обяви армията на еврейската държава. Най-малко 10 са загиналите при последните нападения и въздушни атаки, които според специалисти са най-широкомащабните за последните 20 години. Външният министър Израел Кац, посочи, че целта на офанзивата е да осуети..

публикувано на 29.08.24 в 07:46