Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър за цяла България утре

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жълт код за силен вятър е обявен за цяла България за изборния ден утре - 2 октомври.

В област Сливен кодът е оранжев - там се очаква поривите на вятъра да достигнат 28-30 метра в секунда.

В Централна и Източна България има предупреждение за възможни значителни валежи, гръмотевични бури и градушки през нощта срещу неделя и в ранните сутрешни часове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

1030 лева е средната пенсия за стаж и възраст през юли

1030 лева достигна средната пенсия за осигурителен стаж и възраст през месец юли тази година, отчете Националният осигурителен институт. Нарастването е с 13,6 процента спрямо година по рано. Преди осъвременяването на пенсиите от първи юли средният размер на тази за стаж и възраст през юни е 910 лева.  Така ефектът от увеличението на..

публикувано на 25.08.24 в 08:22

След безредиците: Засилено полицейско присъствие на карнавала в "Нотинг Хил"

Засилено полицейско присъствие ще има на тазгодишния карнавал в лондонския квартал "Нотинг Хил". Мерките за сигурност са затегнати след социалните безредици в Обединеното кралство от края на миналия месец Традиционният карнавал в "Нотинг Хил" се провежда днес и утре. Седем хиляди полицаи ще дежурят по улиците. Очаква се около един милион души..

публикувано на 25.08.24 в 08:10
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Преди преговорите за мир в Газа: Размяна на удари между Израел и "Хизбула"

Размяната на удари между Израел и Хизбула предшества определян като ключов ден на подновените преговори за мир в Газа, които се провеждат в египетската столица Кайро. В четвъртък и вчера посредниците обсъдиха начините за сближаване на позициите между Израел и палестинското движение "Хамас", докато ООН докладва за влошаване на хуманитарните условия..

публикувано на 25.08.24 в 07:58

След експлозията край синагога във Франция, при която пострада полицай: Има арестуван заподозрян

Френската полиция арестува заподозрян за опита за палеж на синагога в град Ла Гранд Мот, обяви вътрешният министър Жералд Дерманен. Той информира,  че заподозреният е стрелял по полицаите по време на задържането. Телевизия Би Еф Ем съобщи, че е арестуван 33-годишен алжирец, в град Ним. Полицай беше ранен при взрив край синагога в..

публикувано на 25.08.24 в 07:52

Нови блокади на пътища заради безводието във великотърновски села

В горещините продължава проблемът с безводието на места в страната. Затова се очакват нови блокади на пътища. Жителите на бедстващите свищовски села на два пъти ще затворят главния път Плевен - Русе при село Горна Студена. Блокадите са от 10:00 10:30 часа и от 11:00 до 11:30 часа. Хората от Хаджидимитрoво, Горна Студена, Козловец и Морава..

публикувано на 25.08.24 в 07:43

Внимание: Опасно горещо време и в последната неделя на август

Предупреждение за горещини и днес. В сила е "жълт" код в 18 области, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е за  Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол.  На места в тези..

публикувано на 25.08.24 в 07:15

Арестуваха съоснователя на "Телеграм" Павел Дуров

Съоснователят и изпълнителен директор на компанията, собственик на приложението за съобщения „Телеграм",  Павел Дуров, е задържан на парижкото летище „Бурже“, съобщи френската телевизия Те Еф 1. Той е пристигнал от Азербайджан с частния си самолет. Арестът е заради заповед за издирване, издадена от френските власти,  по повод разследване, свързано с..

публикувано на 25.08.24 в 01:20