Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ню Йорк таймс": Илон Мъск започва съкращения в "Туитър"

Илон Мъск
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Илон Мъск започва днес съкращения сред 7500-те служители на "Туитър", твърдят в. "Ню Йорк таймс" и "Файнешъл таймс", като се позовава на имейл, изпратен до цялата компания.

Според копие на съобщението, видяно от "Ню Йорк таймс", служителите на "Tуитър" били инструктирани в имейл да се приберат вкъщи и да не се връщат в офисите.

"В опит да поставим Twitter на здравословен път, от петък ние ще преминем през трудния процес на намаляване на нашата глобална работна сила“, информира Twitter по имейл своите служители. Разбираме, че това ще засегне редица хора, които са дали ценен принос към Twitter, но това действие за съжаление е необходимо, за да се гарантира успехът на компанията в бъдеще“, се добавя в имейла.

Служителите на Twitter ще бъдат уведомени за статуса си на заетост до 09.00 часа сутринта тихоокеанско време в петък.

Имейлът не изяснява мащаба на намалението на персонала. Мъск обаче е изготвил планове за съкращаване на около 3700 служители, или половината от работната сила, според двама души, запознати с плановете, цитирани от "Файненшъл таймс", които добавиха, че крайната бройка може да се промени.

В знак, че съкращенията са започнали, един служител каза, че мнозина от тях вече са загубили достъп до корпоративния си акаунт в Slack и корпоративния имейл в четвъртък вечерта.

На служителите, които са загубили работата си, е казано да очакват имейл в личната си пощенска кутия, докато тези, които остават, ще бъдат уведомени чрез корпоративния си имейл.

Илон Мъск завърши покупката на социалната мрежа за 44 млрд. долара на 27 октомври и веднага уволни главния изпълнителен директор и други ръководни кадри. Бяха  поискани списъци с високо и ниско ефективни служители. Милиардерът взе кредит от около 13 млрд. долара и трябва да плаща около 1 млрд. долара годишно по лихвени плащания.

Загубата на работни места ще сложи край на една хаотична първа седмица за Twitter под командването на Мъск, по време на която най-богатият човек в света преразгледа мениджърския екип, помоли служителите да работят денонощно върху нови продукти и публично обмисляше планове за разклащане на бизнеса чрез собствения си акаунт в Twitter.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерът на лейбъристите Киър Стармър.

Категорична победа на лейбъристите на изборите в Обединеното кралство

В Обединеното кралство екзитпол след приключване на гласуването в общите избори в страната потвърди прогнозата за убедителна победа на опозиционната Лейбъристка партия след 14 години управление на Консервативната партия. Съмнение вече едва ли може да има. Новият премиер на Обединеното кралство ще се казва Киър Стармър – лидерът на Лейбъристката партия...

публикувано на 05.07.24 в 00:49

Британски издания твърдят, че във Вашингтон е предаден план на Путин за край на войната в Украйна

Във Великобритания днес два вестника - "Сън" и "Дейли мейл" - твърдят, че план на руския президент Владимир Путин за прекратяване на войната срещу Украйна е бил предаден във Вашингтон от руския министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев. Британските издания цитират украинския телевизионен журналист Дмитрий Гордон, който пък се позовава на..

публикувано на 04.07.24 в 21:41

Започна реконструкцията на над 3 км от водопроводната мрежа в Павликени

В Павликени започна реконструкцията на над три километра от водопроводната мрежа в града. За новите тръби по 10 улиците са осигурени близо 2 милиона лева от инвестиционната програма на държавата за общините.  Новите водопроводи са следващ етап от водния цикъл в града. В Павликени вече е подменена повече от половината от водоснабдителната мрежа,..

публикувано на 04.07.24 в 20:44
Руският президент Владимир Путин подписва документи на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Астана, Казахстан, 4 юли 2024 г.

Путин приема сериозно заявката на Тръмп за край на войната в Украйна, ако пак стане президент на САЩ

Руският президент Владимир Путин заяви, че приема напълно сериозно заявката на Доналд Тръмп, ако отново стане президент на Съединените щати, да сложи края на войната в Украйна. Путин отбеляза обаче, че не е запознат с евентуалните предложения на Тръмп, но не се съмнява, че намеренията му са искрени. Президентът направи коментар п ред журналисти в..

публикувано на 04.07.24 в 20:32
Президентът Румен Радев

Президентът: Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито до средата на септември - за избори

Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на мандатите, а и с това кога да бъдат евентуални предсрочни избори.  Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който участва в церемонията по връчване на наградите "Банка на годината". В най-скоро..

публикувано на 04.07.24 в 19:31

Румен Радев ще връчи голямата награда "Банка на годината на България"

Тази вечер президентът Румен Радев ще отправи приветствие и ще връчи голямата награда "Банка на годината на България". В рамките на церемонията ще бъдат отличени български кредитни институции в 8 категории.  Методиката за оценяване, разработена от Асоциацията "Банка на годината", се базира на годишните резултати на банките, публикувани от БНБ.

публикувано на 04.07.24 в 19:11

Румен Радев е изпратил поздравителен адрес до Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

Президентът Румен Радев е изпратил поздравителен адрес до американския президент Джо Байдън по случай Деня на независимостта на Съединените щати - 4 юли. В поздравлението си Радев е отбелязал приятелските отношения и стратегическия диалог между България и Съединените щати и значимостта на последователните и целенасочени усилия за по-нататъшно..

публикувано на 04.07.24 в 19:06