Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за дъжд в 10 области, за Видин е оранжев

Снимка: архив

Оранжев код за дъжд обявен за днес за област Видин. Очакват се  значителни валежи - до 65 литра на квадратен метър. В други 10 области от Западна и Южна България действа предупредителен  жълт код за дъжд.

А в 15 области предимно в източната част на страната е в сила жълт код за силен вятър. Само в областите Плевен, Русе и Пловдив за днес не са обявени предупреждения.

Днес ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, значителни в крайните северозападни райони, а вечерта и през нощта срещу понеделник в Западна и Централна България, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. В Източна България валежите ще са слаби и на отделни места. Там, както и на места северно от планините, ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Ще остане топло за сезона с максимални температури между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните райони, където ще вали почти без прекъсване, както и по поречието Дунав, там вятърът ще е от изток-североизток.

Карта на опасните явления за 20.11.2022 г./НИМХ




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Палестинските здравни власти съобщиха за десетки загинали при интензивните израелски атаки в Газа

Палестинските здравни власти, контролирани от "Хамас", съобщиха за десетки загинали при интензивните израелски атаки в Газа. Израелските военни предупредиха жителите на район в северната част на анклава да се евакуират. Израел продължава операцията и в Южен Ливан, където също препоръча евакуация на жителите на 22 села. Палестинските..

публикувано на 12.10.24 в 17:58
Украински войник изстрелва дрон на фронтовата линия в Херсон

Русия и Украйна са се атакували взаимно с дронове тази нощ

Русия и Украйна са се атакували взаимно с дронове тази нощ. Руските власти твърдят, че при украински удари е загинал един човек в граничната област Белгород. Русия твърди, че е свалила 47 украински дрона тази нощ, а Украйна - че е неутрализирала 24 безпилотни летателни апарата, изстреляни от силите на Москва. Украинските военновъздушни сили..

публикувано на 12.10.24 в 17:31

Тиквеник с дължина 355 метра разрязаха в Севлиево за празника на тиквата

Тиквеник с дължина 355 метра разрязаха в Севлиево, където се провежда традиционният празник на тиквата. Днес е кулминацията на дните, посветени на този род плодови зеленчуци, отглеждан в полето. От печена тиква и рачел до мусака с тиква и други екзотични ястия бяха подредили кулинарите в изложението, превърнало се в запазена марка на..

публикувано на 12.10.24 в 17:21
Германският министър на отбраната Борис Писториус

Борис Писториус: Германия има нужда от значително по-голяма армия

Германският военен министър Борис Писториус заяви, че страната има нужда от значително по-голяма армия, за да отговори на съвременните предизвикателства. Писториус влезе в открита дискусия с финансовия министър Кристиан Линднер за отпускането на повече средства за Бундесвера. В рамките на няколко години германската армия ще трябва да осигури..

публикувано на 12.10.24 в 16:57

Полицаи от Монтана предотвратиха кражба на дизелово гориво от тир

Полицаи от Монтана предотвратиха кражба на дизелово гориво от тир, спрял на почивка край село Долна Вереница. Има задържан по случая При извършване на обход на екип на "Пътна полиция" - Монтана в района на отбивка край село Долна Вереница, към 2.30 часа вчера, е забелязано, лице източващо гориво от спрял да почива тир.  След като..

публикувано на 12.10.24 в 16:49

Голям протест в Търговище заради загиналия край Попово моторист

Хора от различни части на страната се събраха в Търговище на протест пред сградата на Областната дирекция на МВР, предаде БТА. Недоволството е породено от съмнения на семейството и близки на загинал в началото на април край Попово моторист за начина, по който се разследва случая. Близките подозират, че не става дума за пътнотранспортно..

публикувано на 12.10.24 в 16:49

СГС остави в ареста шофьора, обвинен в смъртта на жена при катастрофа на бул. "Владимир Вазов"

Софийският градски съд остави в ареста шофьора, който е обвинен смъртта на жена при катастрофа на столичния булевард "Владимир Вазов", предаде БТА. В мотивите си магистратите посочиха, че обвиняемият 72-годишен мъж има престъпления, за които е бил реабилитиран. Съдията отбеляза, че реабилитацията заличава правните последици, но не и фактите...

публикувано на 12.10.24 в 16:38