Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бруцелоза по едрите преживни животни в с. Крайново, община Болярово

Снимка: БГНЕС

Огнище на бруцелоза по едрите преживни животни е открито в стопанство в село Крайново, община Болярово, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Шест от налични сто животни във фермата са заразени.

Предстои заразените животни да бъдат евтаназирани. От Агенцията по безопасност на храните уточняват, че това ще стане при спазване на изискванията за хуманно отношение към животните. Заболяването е установено в резултат на проведените профилактични мероприятия в изпълнение на Програмата за надзор на болестта бруцелоза по едрите преживни животни в България.

Във фермата, както и в останалите обекти в населеното място, в които отглеждат едри преживни животни ще бъдат изпълнени всички мерки за недопускане  разпространението на болестта. Ще се извършва и регулярно пробовземане с превантивна цел. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков

Кирил Петков: Нов човек на Пеевски в МВР или честни избори?

Основният въпрос, стоящ пред Димитър Главчев е, дали за шеф на МВР ще бъде назначен нов човек на Делян Пеевски или ще има честни предсрочни избори. Това коментира във Фейсбук съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, след като по-рано днес досегашният служебен премиер получи втори мандат от президента Румен Радев за съставяне на нов кабинет. "Ако..

публикувано на 22.08.24 в 14:41
Емануил Йорданов

Емануил Йорданов: Смяната на Калин Стоянов е предопределена, остава му да съхрани достойнството си

Смяната на Калин Стоянов е предопределена , изказа мнение пред БНР Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.  "Не знам кой му дава съвети да се държи по този начин, но този, който го съветва, не му мисли доброто. В този момент на него му остава да съхрани достойнството си . Това става единствено с подаване на оставка", коментира той...

публикувано на 22.08.24 в 14:33
Костадин Костадинов

"Възраждане": Важно е дали приближен на К.Стоянов или на Д.Пеевски ще оглави МВР

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов смята, че решаващо за новото служебно правителство е дали приближен на Калин Стоянов или на Делян Пеевски ще оглави МВР: "Защото видяхме през последните 10 дни безпрецедентни политически протести в системата на вътрешните работи. Дори да бъде махнат Калин Стоянов, с оглед на много тежките..

публикувано на 22.08.24 в 14:18

С тържествен ритуал и гражданско поклонение отбелязаха 147 години от освобождението на Ловеч

С тържествен военен ритуал и гражданско поклонение в Ловеч беше отбелязана  147-годишнина от Освобождението на града. В знак на признателност към героите, дали живота си за Освобождението на града и в памет на избитите ловчанлии, в църквата "Света Троица" бяха отслужени панихида и Благодарствен молебен, а пред всички паметници, издигнати в..

публикувано на 22.08.24 в 14:08
Атанас Зафиров

БСП няма да участва в разговори за "домовата книга" в този парламент

Ръководството на БСП обяви, че Калин Стоянов не може да бъде вътрешен министър. След заседание на Изпълнителното бюро на партията временният лидер на социалистите Атанас Зафиров коментира, че партията подкрепя действията на президента Румен Радев и исканата оставка на вътрешния министър. В следващото Народно събрание БСП ще предложи промяна на..

публикувано на 22.08.24 в 14:06
Валентин Тончев, ДПС

Валентин Тончев: Времето на Пеевски в българската политика приключва

Животът на Делян Пеевски в политиката на България и конкретно в ДПС приключи. ДПС ще се яви на изборите с автентичното Движение на Ахмед Доган, който се връща в оперативната политика. Това заяви независимият депутат, избран от листата на ДПС и от групата на Ахмед Доган, Валентин Тончев в интервю пред БНР. Той е категоричен, че на..

публикувано на 22.08.24 в 13:57
Бионсе

Бионсе заплаши Тръмп със съд за неправомерно използване на нейна песен

Музикалната легенда Бионсе заплаши президентската кампания на Доналд Тръмп със съдебни действия, след като бившият президент публикува видеоклип, в който излиза от самолет, като използва емблематичната ѝ песен Freedom без нейното съгласие. Песента стана широко известна като неофициалната песен на кампанията на политическия противник на Тръмп..

публикувано на 22.08.24 в 13:42