Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клуб "Рамус" с купите в първото отборно състезание по олимпийско таекуондо

Снимка: Таекуондо клуб "Фитнес НСА"

Състезателите на клуб "Рамус" спечелиха купите в първото отборно състезание по олимпийско таекуондо за Купата на посланика на Република Корея , което се проведе в Национална спортна академия “Васил Левски”.

Възпитаниците на Димитър Михайлов при юношите в състав: Марио Кафеджийски, Шади Абуд и Виктор Георгиев бяха безапелационни и заслужено стъпиха на  първото място в своята възрастова група.


Мъжкият тим, в които се състезават едни от най-добрите и титуловани български състезатели: Румен Георгиев, Божидар Аврамов, Димитър Кобаков и Кристиян Веселинов също се поздравиха с трофей.

Организатор на надпреварата беше таекуондо клуб "Фитнес НСА" със съдействието на Посолството на Република Корея, Националната спортна Академия "Васил Левски" и Българска Федерация по олимпийско таекуондо.

Тази надпревара дава шанс на състезателите спечелили трофея да участват във финала на "Световната купа па посланика", което се провежда всяка година в Република Корея.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Монтана

Очаквани победи за Берое и Монтана

Отборите на Берое (Стара Загора) и Монтана 2003 постигнаха очаквани победи в мачовете си от третия кръг на женското баскетболно първенство на България. Лидерът Монтана 2003 разгроми в първия мач от днешната програма гостуващия Шампион 2006 с 98:34 (33:5, 21:11, 24:5, 20:13) и записа трети пореден успех от началото на сезона. Срещата се..

публикувано на 26.10.24 в 18:05
Виляреал

Виляреал излезе трети в Испания

Отборът на Виляреал победи състава на Валядолид с 2:1 като гост в мач от 11-ия кръг на испанското футболно първенство. Виляреал поведе с гол на Тиерно Бари в 29-ата минута, а в 60-ата минута нападателят на домакините Мамаду Сила изравни резултата. Победата на Виляреал донесе Алекс Баена с попадение в 84-ата минута. Виляреал има 21 точки от 11 мача и..

публикувано на 26.10.24 в 17:32

Хебър и Крумовград не си вкараха гол

Отборите на Хебър (Пазарджик) и Крумовград завършиха при нулево равенство в среща от 13-ия кръг на Първа лига. Тимът от Пазарджик бе символичен домакин на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в пловдивския квартал „Коматево“ заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион „Георги Бенковски“. Мачът не предложи много..

публикувано на 26.10.24 в 16:03

Треньорът на Ювентус: Интер и Наполи са фаворити за титлата

Интер и Наполи са фаворитите за спечелването на титлата в Серия А, каза треньорът на Ювентус Тиаго Мота преди неделното гостуване на Интер в голямото дерби на италианския футбол. "Ясно е, че фаворитите за спечелването на лигата са Наполи и Интер, те спечелиха последните две титли. Утре трябва да се изправим срещу Интер концентрирано и да покажем..

публикувано на 26.10.24 в 15:47

Федерика Бриньоне започна сезона с победа

Федерика Бриньоне спечели гигантския слалом за жени в Зьолден (Австрия), първи старт за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.  34-годишната италианка бе трета след първия манш, но опитът й помогна да направи много добро второ каране по силно изровеното трасе и да спечели с общо време 2:16.05 минута.  Това е втора победа за Бриньоне в..

публикувано на 26.10.24 в 15:28
Стефани Стоева

Полуфинали за Стефани Стоева в Нидерландия

Стефани Стоева се класира за полуфиналите на единично и на двойки жени на международния турнир по бадминтон от сериите "International Challenge" в Хертогенбош (Нидерландия). Българката, която премина квалификациите след две победи, елиминира номер 2 в схемата Амалия Шулц (Дания) след обрат с 14:21, 21:15, 21:14 за 45 минути. Така тя записа пети..

публикувано на 26.10.24 в 14:59

Макс Верстапен: Трябва да ни слушат повече

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен заяви, че гласът на пилотите трябва да се чува повече при вземането на решения.  "Пилотите трябва да получат повече власт“, каза Верстапен пред Ройтерс преди Гран При на Мексико Сити. "Трудно е, знам, но това е нещо, което смятам, че е много важно за бъдещето, за младите пилоти, не толкова за..

публикувано на 26.10.24 в 14:22