Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейските служители ще се движат и паралелно с трафика по метода линеен контрол

"Пътна полиция": Внимателно на пътя, няма закъде да се бърза тези дни!

Сприхавите и нервни водачи ще бъдат извеждани от пътя и обстойно проверявани, обеща главен инспектор Лъчезар Близнаков

Снимка: БГНЕС

Полицията се готви за работа по празниците. Засилени обходи в населените места, засилено присъствие на входовете и изходите на големите градове, както и около търговските обекти - това са част от предприетите мерки за обезпечаване на сигурността по време на предстоящия празничен цикъл.

Много е сериозна организацията за осигуряване на безопасността на движението, увери пред БНР главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

Днес и утре ще има максимално полицейско присъствие на входовете и изходите на големите населени места заради очаквания интензивен трафик преди Бъдни вечер и Коледа.

"Ако се наложи, ще регулират, където е необходимо. Чрез метода линеен контрол ще се движат в транспортните потоци. Полицейските служители ще са вътре в транспортните потоци, така че да могат да следят за поведението на всички участници", обясни Близнаков в предаването "Преди всички" с водещ Силвия Великова.

Снимка: БГНЕСНарушителите ще бъдат извеждани от потока и обстойно проверявани, уточни инспектор Близнаков.

"Тези водачи, които проявяват сприхавост, нервност – те са наша грижа. Ние ще ги изведем от пътя."

Разчитаме на разумно толерантно поведение на водачите, напомни инспекторът от "Пътна полиция".

"Да пътуват внимателно. Безсмислени са всички маневри и изпреварвания. Няма накъде да се бърза тези дни!"

Снимка: БГНЕС

"Най-интензивно ще е движението днес и утре. Прибирането ще е по-разкъсано, в различни натоварени дни и часове", изрази очакванията на "Пътна полиция" Лъчезар Близнаков.

По думите му в периода 24-27 декември, както и непосредствено след Нова година проверките ще се прехвърлят и към малките населени места, курортните и туристическите комплекси.

Пътуващите с влак пък следва да знаят, че системата на БДЖ за онлайн справки за разписанията и маршрутите на влаковете не работи. Справки и закупуване на билети могат да се правят само на гарите.

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Такса смет да е според броя членове от домакинството, предлагат кюстендилци

Таксата смет да се определя според броя членове на домакинството и ползващите даден имот - това  мнение надделява в анкета как да се определя от 1 януари догодина таксата смет, инициирана от Общината в Кюстендил. Подкрепят го над 80% от включилите се в допитването онлайн, каза за БНР кметът на общината Огнян Атанасов.  Кампанията ще..

публикувано на 07.09.24 в 16:34

Властите в Косово са затворили два от четирите си гранични пункта със Сърбия

Властите в Косово са затворили два от общо четирите си гранични пункта със Сърбия.  Като аргумент за тази стъпка Прищина посочва протести от сръбската страна на границата, заради които бил блокиран трансграничният трафик.  Вчера десетки демонстранти в Сърбия блокираха двата гранични пункта в знак на протест срещу спирането на паралелни административни..

публикувано на 07.09.24 в 16:22

Десет нелегални мигранти са задържани на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Десет нелегални мигранти, скрити в каравана, са задържани на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе, съобщава БТА.  Автомобил с каравана с румънска регистрация пристигнал около 7.00 часа..

публикувано на 07.09.24 в 15:56

Зеленски подготвя план за мир

В интервю за италиански медии президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че подготвя план за мир. Той участва на ежегодния икономически форум "Европейски дом - Амброзети" в италианския град Чернобио. Володимир Зеленски се срещна в Чернобио с премиера на Италия Джорджа Мелони, след което даде интервю за централните ежедневници..

публикувано на 07.09.24 в 15:20

Ветеран от войната ще е новият ерген на Украйна

Когато снаряд избухва до 26-годишният Олександър Будко, той се оказва заровен жив и изпитващ ужасни болки от нараняванията, които ще доведат до ампутацията и на двата му крака. Две години по-късно Олександър е звезда в едно от най-популярните реалити предавания, а няколко десетки жени ще се борят за вниманието му.    Олександър се надява да открие..

публикувано на 07.09.24 в 14:05

Мелони: Италия няма да се поколебае в подкрепата си за Украйна

Премиерът на Италия Джорджа Мелони заяви, че страната й няма да се поколебае в подкрепата си за Украйна. Това според нея, е избор от национален интерес. "Единственото нещо, което не може да се случи, е да мислим, че конфликтът може да бъде решен чрез изоставяне на Украйна“, каза Мелони след среща с украинския президент Володимир Зеленски,..

публикувано на 07.09.24 в 14:04
Самуил Петканов

Самуил Петканов: Да си направим две държави в една! С два парламента и две конституции

Възходът на всеки политик се е случил, ако не с помощта, то поне с благоволението и усмивката на "Не! Новините". Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" Самуил Петканов, създател на сатиричния сайт. "Те са фалшиви новини, но са базирани на истински лица, събития, процеси . Целта е да са сатирични, да разсмиват, да показват..

публикувано на 07.09.24 в 14:03