Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал победи измъчено Валенсия за Суперкупата

Тибо Куртоа спаси Реал при дузпите.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реал Мадрид постигна измъчена победа с дузпи над Валенсия в полуфинала за Суперкупата на Испания. 

В редовното време срещата завърши при резултат 1:1, като “белият балет” поведе чрез Карим Бензема от дузпа в 39-ата минута, а “прилепите” изравниха чрез Самуел Лино в 46-ата. 

В продълженията голове не паднаха, а при дузпите мадридчани показаха по-здрави нерви и реализиаха всичките си изпълнения, докато съперникът им пропусна на два пъти и с 4:3 Реал спечели мача, макар да не впечатли с представянето си.

Вторият полуфинал е тази вечер: Бетис - Барселона.
По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Локо (Пд) и Арда завършиха 1:1 в контрола

Локо (Пд) и Арда с равенство на „Лаута“

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Арда (Кърджали) завършиха 1:1 в контролна среща, играна на помощния терен на "Лаута". Срещата бе неофициален дебют за новия наставник на "черно-белите" Христо Златински, който ще води отбора след разтрогването на договора на досегашния старши треньор Любослав Пенев. Двубоят започна едноминутно мълчание в..

публикувано на 12.10.24 в 18:05
Локов (Сф) победи Септември

Антон Велков тръгна с победа в Локо (Сф)

Футболният Локомотив София победи с 3:2 над Септември в контролна среща, която се проведе на базата в столичния квартал Драгалевци. По този начин Антон Велков стартира с успех при тертото си завръщане при столичните „железничари“. Атанасиос Пицолис откри резултата в полза на Локомотив в 25-ата минута, а шест по-късно Мики Орачев удвои аванса..

публикувано на 12.10.24 в 18:02
Радослав Росенов

Радослав Росенов започна с успех на Европейското по бокс

Радослав Росенов започна по впечатляващ начин атаката на трета поредна титла на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години. Националът на България не остави шанс на унгареца Крузито Ковач в първия си мач в категория до 60 килограма на шампионата в София. Българинът срази съперника си с 5:0 съдийски гласа, след като доминираше на..

публикувано на 12.10.24 в 18:00
Адриан Андреев

Адриан Андреев загуби в първия квалификационен кръг в Стокхолм

Втората ракета на България в мъжкия тенис Адриан Андреев загуби на старта на квалификациите на турнира от сериите АТП 250 в зала в Стокхолм. На старта на пресявките българинът, който е номер 212 в ранглистата, отстъпи пред сърбина Ласло Джере с 1:6, 6:3, 0:6. В основната схема на турнира в Стокхолм ще играе и първата ракета на България Григор..

публикувано на 12.10.24 в 16:41
Яник Синер

Яник Синер и Новак Джокович ще играят на финала в Шанхай

Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Яник Синер и четирикратният шампион Новак Джокович се класираха за финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай с награден фонд от близо 9 милиона долара. В първия мач от полуфиналите в китайския град, Синер спечели с 6:4, 7:5 срещу чеха Томаш Махач, който в предишната фаза отстрани испанеца..

публикувано на 12.10.24 в 16:36
Денислава Глушкова

Финал за Денислава Глушкова в Ираклион

Денислава Глушкова се класира за финала на турнира на клей в Ираклион, Гърция с награден фонд от 15 000 долара. В полуфиналите 20-годишната Глушкова, номер 2 в схемата, се наложи със 7:6(2), 6:7(2), 6:1 над Ева Мари Ворачек от Германия за невероятните 4 часа и 44 минути. Тъй като турнирът е от категория ITF той едва ли ще бъде признат за официален..

публикувано на 12.10.24 в 15:44

Стефани Стоева достигна до полуфиналите в Кайро

Стефани Стоева продължава на полуфиналите на международния турнир по бадминтон "International Series" в Кайро (Египет), гарантирайки си медал от надпреварата. Българката победи без проблеми Катрин Нюдолт (Австрия) с 21:11, 21:6 за 24 минути, а съперничката й в спор за място на финала ще стане ясна по-късно днес. Габриела Стоева и Евгени Панев, които..

публикувано на 12.10.24 в 12:28