Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 23 ч. трябва да бъде възстановено електричеството във врачанските квартали, пострадали при ураганния вятър

Снимка: БГНЕС

До 23 ч. трябва да бъде възстановено електричеството във врачанските квартали, които останаха без ток при ураганния вятър, става ясно от съобщение на Електрохолд.

Спряно е електричеството на абонати в Драгоман, Годеч и Костинброд.

Слушателка на “Хоризонт” сигнализира, че бор е паднал върху електрически кабели в гр. Банкя, квартал "Градоман".

Катерина Димитрова твърди, че е получила отказ за съдействие от операторите на телефон 112.

"Лежи на ограда, която е телена, но е опряло кабелите на съседния двор и всъщност лежи и върху тях. проблемът е, че може да стане и пожар, защото по тези кабели тече ток и защото може да пострада човек. На 112 звъних два пъти и двата пъти казаха проблемът си е ваш, защото е частен имот. И в Общината звъних, никой не ми вдига там, на няколко телефона звъних".

Заради ремонти в момента без електричество са части от столичните райони "Младост", "Витоша" и "Подуяне".


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Педро Санчес в испанския парламент - Мадрид, 15 ноември 2023

Нова обиколка на Санчес в Западна Африка с цел да спре миграционните потоци към Канарските острови

Испанският премиер Педро Санчес е на втората си за годината обиколка на Западна Африка с цел да спре миграционните потоци към Канарските острови и да противодейства на руското присъствие в Сахел, предаде Ройтерс. Западноафриканският миграционен маршрут отчита ръст на миграционния поток от 154% тази година, според данни на ФРОНТЕКС. Близо..

публикувано на 27.08.24 в 07:55
Петър Бунев

Петър Бунев: Железницата иска последователна политика! Не става от днес за утре

"Гвоздейков имаше голямо желание, искаше да остави след себе си нещо, но не беше наясно, че не стават много бързо нещата, особено в система като железниците. Това не е нещо, което може да го промениш от днес за утре. Железницата иска последователна политика !" Този коментар направи пред БНР Петър Бунев, председател на Синдиката на..

публикувано на 27.08.24 в 07:55

Туроператорите обсъждат в София бъдещия гаранционен фонд

В София ще се проведе работна среща по предложената от Министерство на туризма схема за гаранционен фонд. Срещата е организирана от Сдружение на туроператорите и туристическите агенти "Обединение "Бъдеще за туризма" от 10 до 12 часа. Разнобой сред туроператорите за бъдещия гаранционен фонд. Искат ревизия на текстовете До 2 септември..

публикувано на 27.08.24 в 07:53
Джейк Съливан

Джейк Съливън на тридневно посещение в Китай

Джейк Съливън, съветникът по национална сигурност на президента на Съединените щати Джо Байдън, започва тридневно посещение в Китай. Той ще се срещне с китайския министър на външните работи Ван И. Двамата ще обсъдят няколко важни теми, включително войната в Украйна, конфликтът в Близкия изток, напрежението в Южнокитайско море и въпросът за Тайван...

публикувано на 27.08.24 в 07:51

Продължава борбата с няколко пожара в страната

Дежурни екипи през нощта охраняваха локализирания пожар  в гората в района на село Каменар над Варна. Пожарникари и доброволци участват в овладяването на огъня във Вискяр планина, до пернишкото село Расник. Засегнат е параклисът "Св. св. Петър и Павел" над селото, известен още като Вискярски манастир. Частично бедствено положение в..

публикувано на 27.08.24 в 07:45
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Нови руски атаки с ракети и дронове в Киевска област

Нова вълна от руски атаки с ракети и дронове последва в Киевска област и други региони на Украйна тази нощ след вчерашните интензивни въздушни удари.  В столицата Киев няколко пъти отекнаха експлозии и се задейства противовъздушната отбрана. Около полунощ бе съобщено за навлизане на дронове на украинска територия от юг и североизток. Въздушна..

публикувано на 27.08.24 в 07:42

Хотелиер за сметките за ток: Ако ЕК каже "не" на компенсациите, твърдо протести!

"Сега трябва да чакаме. Това чакане за нас е много неприятно, защото вече плащаме тези сметки и се чудим защо трябва да ги плащаме сега." Това обясни пред БНР Веселин Налбантов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, във връзка с временно замразения протест срещу високите цени на тока в очакване на..

публикувано на 27.08.24 в 07:42