Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва обеща ответни мерки срещу френски медии в Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Москва обеща ответни мерки срещу френските медии в Русия след замразяването на банковите сметки на френския клон от руската телевизия Ар Ти, забранена в Европейския съюз.

Синдикалните организации от Ар Ти Франс осъдиха вчера замразяването на сметките на телевизията във Франция. То може би ще лиши от работа близо 100 служители и около 50 журналисти, предупредиха те. Запитано от агенция Франс прес, френското министерство на икономиката уточни, че активите на телевизията са замразени в рамките на прилагането на последните европейски санкции, а не по инициатива на френската държава.

Обвинени, че представляват кремълски инструмент за дезинформация, медиите Спутник и Ар Ти получиха забрана да излъчват в Европейския съюз от втори март – и чрез телевизионен сигнал, и чрез интернет.

До момента Ар Ти продължава да произвежда и разпространява предавания, достъпни въпреки забраната, чрез частна виртуална мрежа – Ви Пи Ен.

След като Германия забрани Ар Ти в края на 2021 година, Франция остана единствената членка на Евросъюза, където работеше филиал на тази медия.


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест блокира за кратко Орлов мост в столицата

Орлов мост в столицата е блокиран в знак на протест срещу вътрешния министър Калин Стоянов. Акцията, организирана от сдружение БОЕЦ, е предупредителна. Движението през кръстовището не беше блокирано изцяло, за автобусите на градския транспорт беше осигурен коридор. Обстановката вече е спокойна.

публикувано на 21.08.24 в 20:15

Протест на БОЕЦ с искане за оставката на министъра на вътрешните работи

Протест с искане на оставката на служебния министър на вътрешното министерство Калин Стоянов се провежда пред МВР. Организатор на проявата е сдружение БОЕЦ. "Вдигнатият юмрук? - Това е демонстрацията на Пеевски през юмрука на Калин Стоянов, че той владее цялата държава и че той е господарят. Това е посланието, което Пеевски отправя към всички ни. А Калин..

публикувано на 21.08.24 в 19:29

Нападение с нож в софийска аптека

57-годишен криминално проявен нападна и намушка с нож служител в аптека на булевард "Шипченски проход" в София. След светкавични действия на Първо районно управление на СДВР нападателят е задържан. Нападението е станало след скандал между двамата. Нападателят с множество криминални регистрации, осъждан и е лежал ефективни присъди. От..

публикувано на 21.08.24 в 18:44
Снимката е илюстративна

Не е започнал ремонтът на водохващането за три кюстендилси села в частично бедствено положение

Още не започва ремонтът на водохващането "Робовица" заради което в три села в Кюстендилско беше обявено частично бедствено положение от 1 юли, което още е в сила. Засегнати са селата: Мурсалево, община Кочериново, Слатино, община Бобошево, и Смочево, община Рила.  Падналият дъжд вчера и днес само частично е подобрил ситуацията с водоподаването,..

публикувано на 21.08.24 в 18:38
Затворът в Плевен

Камен Балбузанов-Куката се е предал на властите и е в затвора в Плевен

В Плевен е задържан издирваният Камен Балбузанов-Куката. Той се е предал сам на властите и е задържан в затвора в града. Балбузанов е бил издирван във връзка с влязла в сила присъда от началото на годината, каза Диана Илиева - заместник-окръжен прокурор и говорител на прокуратурата: "Доброволно се е явил в затвора в град Плевен, приет е и с това е..

публикувано на 21.08.24 в 18:32

Служител на ДГС - Сандански е задържан, докато поливал нивата си с канабис

Служител на Държавното горско стопанство в Сандански е задържан в ареста за 72 часа, след като беше заловен от полицията да полива нивата си с канабис. Прокуратурата започна разследване по случая.  40- годишният стражар от горското стопанство в Сандански Николай Колев беше задържан при акция на ГДБОП срещу производството и съхранението на..

публикувано на 21.08.24 в 18:22
Прага 1968

Словакия си спомня за потъпкването на Пражката пролет

Президентът на Словакия Петер Пелегрини заяви по повод 56-ата годишнина от окупацията на Чехословакия от силите на Варшавския договор - Пражката пролет от 1968-ма година - че ще се направи всичко възможно в страната повече никога да няма "чужди танкове и невинни жертви и бъдещето да е изпълнено със споделена надежда, каквато са изпитали хората за няколко..

публикувано на 21.08.24 в 17:54