Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нивата на реките в област Благоевград са повишени, но няма опасност да излязат от коритата

Снимката е илюстративна.
Снимка: БНР архив

Нивата на реките в област Благоевград значително са се повишили от дъждовете през последните дни, но към момента няма опасност водите да излязат от речните корита.


Високи нива на водите в двете основни реки Струма и Места отчитат от Басейнова дирекция "Западно-Беломорски район". Пълноводни и мътни са и планинските реки в областта. Към момента обаче няма пряка опасност от разливи и наводнения:


"Днес и утре ще има повишение на речните нива в целия басейн, през следващите 2 дни речните нива в басейна ще се понижават. Водните ктоличества ще бъдат под праговете за внимание". 


Валежите от дъжд продължават трети ден с различна интензивност. Свободните обеми в язовирите са достатъчно, за да поемат дъждовните води. 

 

Очаква се през следващите дни дъждът да преминава в сняг и нивата на реките да спаднат, заявиха още от Басейновата дирекция.  


По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три пожарни от София са изпратени в помощ на гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр

Три противопожарни автомобили от София са изпратени в помощ на огнеборците в Перник за гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр. На място е пристигнал и директорът на Главна дирекция ПБЗН Александър Джартов. Все още не е овладян пожарът край пернишките села Расник и Вискяр. Силният вятър е пренесъл огъня в посока Вискяр,..

публикувано на 26.08.24 в 21:25

ВВС на Украйна: Днешната руска ракетна атака беше "най-масираната" от началото на войната

Командването на Военновъздушните сили на Украйна определи днешната комбинирана руска въздушна атака като "най-масираната" от началото на инвазията на Москва в страната. По време на атаката по-рано в понеделник Русия е изстреляла 236 ракети и дронове срещу Украйна, като противовъздушната отбрана на Украйна е свали 102 ракети и 99 ударни дрона...

публикувано на 26.08.24 в 20:46

ООН спира временно хуманитарните операции в Газа след нови израелски заповеди за евакуация

Хуманитарните операции на ООН в Газа бяха временно преустанови в понеделник след новите заповеди на Израел за евакуация на Дейр ал-Балах в централната част на палестинската територия, съобщава Ройтерс. Високопоставен служител на ООН потвърди спирането на доставката на хуманитарна помощ, подчертавайки напрежението във връзка с поддържането на..

публикувано на 26.08.24 в 20:22

Намериха потенциален нов водоизточник за бедстващото свищовско село Хаджидимитрово

Хидрогеоложки проучвания намериха потенциален нов водоизточник за бедстващото свищовско село Хаджидимитрово. Заради недостига на питейна вода и задълбочаващият се режим на водоподаване, хората от Хаджидимитрово, Горна Студена, Козловец и Морава всяка събота и неделя блокират републикански път с искане за трайно решение на проблема. Направени..

публикувано на 26.08.24 в 20:10
Снимката е илюстративна

Загинал и ранени при пожар в руската петролна рафинерия в Омск

Един човек е загинал, а седмина други бяха ранени, след пожар в руската петролна рафинерия в Омск, обяви губернаторът на областта, като добави, че съоръжението работи нормално и производствените планове няма да бъдат засегнати. "Пожарът в рафинерията в Омск е под контрол. Системата за автоматична безопасност на завода откри пожар в..

публикувано на 26.08.24 в 19:41
архив

Напълно потушен е горският пожар в землищата на селата Сопот и Мике в Ловешко

Служители на Държавното горско стопанство – Лесидрен и огнеборци са потушили   напълно днес горски пожар в  землищата на селата Сопот и Микре в област Ловеч. Сигналът за пожара е бил подаден в събота около 17.00 ч., огънят   е бил потушен, но заради силният вятър пожарът се е възобновил през изминалата нощ. Потушен е напълно днес по..

публикувано на 26.08.24 в 19:25
снимка: Джулия Марангони

"Фантомът от операта" се завръща в НДК от 29 август до 5 септември

Фантомът от операта се завръща с няколко дати у нас. Спектакълът ще се играе в зала 1 на НДК от 29 август до 5 септември т. г. съобщи в "12+4" Иван Русланов. Това са финалните представление на българска сцена, а екипът на емблематичния мюзикъл по музика на Андрю Лойд Уебър продължава турнето си по световните сцени. "Ново..

публикувано на 26.08.24 в 19:04