Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейгин недоволна от оценките на европейското и от хореографа си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александра Фейгин не е доволна от оценките, които е получила за волната си програма на европейското първенство по фигурно пързаляне и от работата с хореографа си Никита Михайлов. Най-добрана ни фигуристка завърши на 16-то място при жените на шампионата на Стария континент, който се проведе в Експоо (Финландиая).

„Независимо от оценките, които получих, самата мисъл, че съм си изиграла всичко чисто и се чувствах уверена, особено на волната програма, ме кара да искам още повече да постигам и още повече да тренирам. Това е все едно да се ядосам на съдиите и да им покажа, че няма накъде повече да ме режат. Искам да не им дава никаква възможност, това ме мотивира за повече работа. Изобщо не съм доволна от оценките. Не очаквах чак толкова да ме отрежат. Фигурното пързаляне за съжаление е субективен спорт и не всичко зависи от мен. Това, което зависеше от мен си го направих и това ме кара да се чувствам спокойна“, сподели специално пред БНР Александра Фейгин.

„Ина и Андрей са доволни от представянето ми на европейското първенство. Във волната програма съдиите ми дадоха минуси  на една хореографическа стъпка и аз не разбрах защо. Единият скок го сложиха недовъртян. Пак не разбрах защо. Гледах записи няколко пъти, беше добре. В кратката също беше чист. Дори ходих да си гледам следата, беше наред, но за съжаление с тях няма как да се спори. Много ме отрязаха за представяне. Там имат възможността да правят каквото си поискат. За това трябва още повече да работя. За съжаление моят хореограф нито веднъж не дойде да ми прегледа програмите, да ги изчисти, защото цяло лято не съм ги тренирала. Половината неща ги бях забравила. Махахме елементи, местихме и цялата презентация си отиде.  Заради това, че той не може да пътува си мислехме да правим онлайн тренировки, да ни изпрати стъпки, но той не го направи. Не знам защо. Виждаме, че е на пързалката, толкова много пъти можеше да заснеме тези стъпки и ръце. Но пак казвам не го направи. Ще видим дали изобщо ще продължим да работим с него. Неговото отношение е несериозно за спортист на моето ниво“, допълни Александра.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефани Стоева достигна до полуфиналите в Кайро

Стефани Стоева продължава на полуфиналите на международния турнир по бадминтон "International Series" в Кайро (Египет), гарантирайки си медал от надпреварата. Българката победи без проблеми Катрин Нюдолт (Австрия) с 21:11, 21:6 за 24 минути, а съперничката й в спор за място на финала ще стане ясна по-късно днес. Габриела Стоева и Евгени Панев, които..

публикувано на 12.10.24 в 12:28

Балкан (Ботевград) привлече национал

Баскетболистът Георги Боянов ще носи екипа на вицешампиона Балкан през новия сезон 2024/2025, обяви клубът от Ботевград. През август Боянов подписа с Черноморец, но след като бургазлии не успяха да покрият условията за участие в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), раздялата между двете страни бе неизбежна. 31-годишният баскетболист прекара..

публикувано на 12.10.24 в 12:27

Четирима боксьори стартират на европейското в София

Четирима българи ще се качат на ринга още в първия ден на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години, съобщи федерацията по бокс. Близо 350 състезатели от 34 държави ще вземат участие на първенството, като България е представена от 11. В четвърти мач на ринг А от следобедната програма Николай Маринов (57 кг) ще боксира с Гор Айвазян..

публикувано на 12.10.24 в 10:57

Везенков записа "дабъл-дабъл", Олимпиакос с успех в Евролигата

Българският национал Александър Везенков направи "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби за победата на Олимпиакос със 74:68 над литовския Жалгирис Каунас в мач от втория кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. За гръцкия гранд това бе първи успех през сезона, а "черено-белите" от Пирея изковаха победата си в първата четвърт, която спечелиха с 21:6,..

публикувано на 12.10.24 в 06:16
Германците празнуват един от головете на Дениз Ундав.

Победа за Германия, Унгария спря Нидерландия (резултати)

Националният отбор на Германия поведе еднолично в класирането в група 3 на Лига "А" на Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 като гост на Босна и Херцеговина. В Зеница Бундестимът стигна до успеха с два гола на Дениз Ундав през първото полувреме. Нападателят на Щутгарт бе точен в 30-ата и в 36-ата минута, а между двете му попадения друго,..

публикувано на 12.10.24 в 06:04

Младежките национали загубиха от Германия с дузпа

Националният отбор на България за младежи до 21 години отстъпи с 1:2 пред Германия в предпоследния си мач от квалификациите за европейското първенство през 2025 година в Словакия. Успехът осигури на германците първото място в група "D" с 25 точки, а с това и автоматично класиране за шампионата на Стария континент за седми пореден път...

публикувано на 11.10.24 в 21:11

Илиан Илиев предупреди: Люксембург не е случаен отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група 3 в..

публикувано на 11.10.24 в 17:49