Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция поздрави България по случай 145 години от Освобождението

Снимка: twitter.com/TC_Disisleri

Министерството на външните работи на Турция публикува поздравление по случай националния празник на България 3 март.  

"Поздравяваме България по случай националния ѝ празник. Винаги ще помним подкрепата на българското правителство и българския народ след земетресението. Благодарим!", се казва в официалната страница на турското външно министерство. 

След опустошителното земетресение на 6 февруари българските спасителни екипи бяха едни от първите, които заминаха за Турция, за да помогнат на пострадалите.  


По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Готев

Георги Готев за номинацията за еврокомисар: Не ни трябва втора Румяна Желева

В България има подготвени хора за еврокомисар, но излизат странни имена от политическите сили. Това заяви пред БНР журналистът Георги Готев от Euractiv Bulgaria. По думите му, налице са имена, които биха могли с аплодисменти да минат през изслушванията в ЕП, "но за тях никой не говори" . Главчев иска до четвъртък номинациите за..

публикувано на 28.08.24 в 09:29
Доналд Тръмп

Тръмп е "постигнал споразумение" да участва в предизборния дебат на 10 септември с Камала Харис

Бившият президент и настоящ кандидат на републиканците за Белия дом - Доналд Тръмп обяви, че е „постигнал споразумение“ да участва в предизборния дебат на 10 септември с вицепрезидента Камала Харис Бившият президент Доналд Тръмп потвърди във вторник, че планираният президентски дебат с Камала Харис по близката до демократите телевизия ABC News..

публикувано на 28.08.24 в 09:18

Представители на 18 общини и една областна управа на двудневно обучение за работа с BG-ALERT

Представители на 18 общини и една областна управа започват двудневно обучение за работа със системата BG-ALERT. Това е второто обучение за август, след като миналата седмица се обучаваха представители на около 50 общини. Системата BG-Alert е задействана в района на Струмяни, където се развива огромен пожар "Учебна работна среда, абсолютно..

публикувано на 28.08.24 в 09:00
Юлиян Попов

Юлиян Попов: Европейските средства не могат да решат водния проблем

Управлението на водите не може да има една формула , която да решава всички проблеми. Няма един отговор. Това заяви пред БНР бившият служебен министър на околната среда и водите Юлиян Попов, според когото "имаме сбъркан модел ". Основен проблем в България е недофинансирането на водния сектор , смята той. По думите му, у нас се..

публикувано на 28.08.24 в 08:59
Христо Проданов

Христо Проданов: Станишев - еврокомисар е номинация, възможна за Зафиров и Гуцанов

До 29 август партиите да представят своите предложения за еврокомисар – призова в писмо служебният премиер Димитър Главчев. От БСП не изключиха номинация на бившия премиер, председател на ПЕС и партиен лидер Сергей Станишев. "Може би според Гуцанов и Зафиров само е възможна . Няма решение на никой от органите на БСП. Това, което..

публикувано на 28.08.24 в 08:33

Продължава гасенето на пожара под Черни връх в Рила

Седми ден продължава гасенето на пожара на 2300 метра надморска височина под Черни връх в Рила.  При силния вятър вчера пожарът се разрасна в южна посока към коритото на река Бистрица, както и на изток, към хижа Отовица.  Далеч е обаче от населени места, няма опасност за населението. Качена е тежка техника. И днес се очаква включването на..

публикувано на 28.08.24 в 08:27
Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Решението за изключване на Пеевски ще падне в съда

Най-вероятно Върховният административен съд ще реши доколко е легитимно решението за изключването на Делян Пеевски от ДПС и решението ще падне. Това мнение изрази в интервю за БНР Михаил Екимджиев, адвокат и правозащитник. Доган изключи Пеевски от ДПС Пеевски отговори на Доган: Това е европейска България Той се позова на..

публикувано на 28.08.24 в 08:23