Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МО обяви обществена поръчки за двигатели за МиГ-29

МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Шест двигателя за самолети МиГ-29 търси Министерството на отбраната. Обществената поръчка е била публикувана преди близо седмица. Тя е на стойност 26,4 милиона лева с включен ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е края на април. 

2023 г. трябваше да бъде последната, в която МиГ-29 да се използват за въздушната охрана. Но министерството допусна удължаването на ресурса им.

И към момента няма яснота кой би доставил т.нар. заместващ изтребител до идването на новия Ф-16 през 2025 година. 


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мехмед Дикме

Мехмед Дикме: Електоратът на ДПС излиза от черупката, в която беше затворен

"Аз съм изненадан. Не съм очаквал толкова висок резултат и съм впечатлен." Това заяви за резултата на ДПС – Ново начало Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието и бивш депутат от ДПС. Според него изборните резултати дават пълно основание на Пеевски да свика конференция , да се промени уставът и да започнат реформи. Гласовете, които..

публикувано на 28.10.24 в 08:27

При обработени 60% от протоколите: ГЕРБ-СДС е първа сила в Монтанско

ГЕРБ-СДС е с най-много гласове в област Монтана при обработени 60% от изборните протоколи. 6700 гласа има ГЕРБ-СДС в област Монтана при обработени 60% от протоколите от 12-ти многомандатен избирателен район. Това прави малко над 26 на сто от гласувалите. Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата за народни представители в Монтанско:  "Но се..

публикувано на 28.10.24 в 08:24

При 88,09% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 88,09% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и..

публикувано на 28.10.24 в 07:58
Гласуване в  Бурса

Кои са големите въпроси, на които сънародниците ни в Турция настояват да получат отговори?

Ще бъдат ли припознати изселниците ни в Турция от всички партии и ще ги възприеме ли българското общество като хора, които могат да играят роля за положителната връзка между страната ни и турската държава? Това са големите въпроси, на които сънародниците ни в Турция настояват да получат отговори. Изразяват също разочарование от Ахмед Доган за..

публикувано на 28.10.24 в 07:56

Над 146 000 души са гласували в чужбина

В 5 часа българско време завърши изборният ден  по Западното крайбрежие на САЩ и Канада.  По информация на дипломатическите и консулските ни представителства, всички избирателни секции по света вече са приключили работа и са предали своите резултати.  При обработени 97,22% от протоколите на секционните избирателни комисии, правото си на..

публикувано на 28.10.24 в 07:51
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Партиите са стигнали пода си, може да се окажат в мазето

Всички партии са стигнали пода си на твърди гласоподаватели . Тези партии отскачат леко при удара в пода . Ако не направят нещо, може да се окажат в мазето . Този коментар направи в интервю за БНР Първан Симеонов от "Галъп". Според него повишената избирателна активност е следствие и от технологични практики, и от съпротивата срещу..

публикувано на 28.10.24 в 07:50
Вилия Блинкевичюте, лидер на Социалдемократическата партия на Литва

Левицата в Литва спечели втория тур на парламентарните избори

Важно гласуване с политически обрати се проведе в Литва. Социалдемократическата партия спечели втория тур на парламентарните избори, обяви избирателната комисия в столицата Вилнюс, като с 52 от общо 141 депутатски места опозиционната партия е напът да вземе властта. Управляващият консервативен Съюз "Отечество" се очертава като втората сила с..

публикувано на 28.10.24 в 07:43