Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Златогор Минчев: Очаквам забавяне при въвеждане на протоколите

Доц. Златогор Минчев
Снимка: Стопкадър, bTV

"Възможно е в даден момент онлайн платформата, на която в реално време ще се гледа броенето на бюлетините и попълването на протоколите с резултатите, да бъде недостъпна, но това не означава загуба на информация. Забавяне и блокиране не биха нарушили процеса на работа".

Това каза пред БНР доц. Златогор Минчев, експерт по киберсигурност, БАН.

И подчерта, че целта на бомбените заплахи е сплашване и намаляване на избирателната активност.

По думите му 40% избирателна активност са реалистични към края на изборния ден.

"От техническа гледна точка до края на изборния можем да наблюдаваме дефекти в машините за гласуване, но като цяло това няма да попречи за гласуването. Биха могли да възникнат сривове на информационните системи. Очаквам забавяне при въвеждане на протоколите, което е нормално".

Интервюто на Людмила Железова с доц. Златогор Минчев можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицай в Силистренско застреля по непредпазливост зет си - горски стражар

Полицай застреля по непредпазливост горски стражар със законно ловно оръжие. Инцидентът е станал в землището на община Дулово.  След полунощ, по време на законен отстрел на вреден дивеч, 47-годишен мъж, служител в районното управление на полицията в Дулово, прострелва в тялото 24-годишен стражар в Държавно ловно стопанство "Каракус"...

публикувано на 22.08.24 в 13:01
Кирил Петков

Сблъсък между ПП-ДБ и "Възраждане" заради поправките в Закона за образованието

"Възраждане“ и ПП-ДБ отново влязоха в конфликт. Причината е списък с имена учители от Варна, публикуван във "Фейсбук" от местната организация на "Възраждане". В публикацията са изброени 26 преподаватели от училища в града, за които се твърди, че са се подписали против поправките в Закона за предучилищно и училищно образование.  От "Възраждане"-Варна..

публикувано на 22.08.24 в 13:00

Очаква се да бъде извадена черната кутия на потъналата край Палермо яхта

От потъналата суперяхта Bayesian край Палермо бе извадено на брега тялото на предпоследния издирван пътник. Водолазните екипи издирват още един  от изчезналите общо 7 души. Идидентифицирани са петима. Спасените от 22-а на борда са 15 души, сред които екипажът на яхтата. Идентифицирани са четири от жертвите при потъването на яхтата край..

публикувано на 22.08.24 в 12:53

Под карантина са поставени стадата с овце в гръцката област Еврос

Под карантина са поставени стадата с овце в гръцката област Еврос до границата с България заради зараза с шарка. Всички животни от заразените стадата биват унищожавани. Поради регистрирани случеи на заразени овце с шарка,властите поставиха под карантина стадата в област Еврос, съобщи днес заместник-аграрният министър Христос Келас, който..

публикувано на 22.08.24 в 12:44
Жители на Кочериново излязоха на протест във вторник

Няма да има воден режим в Кочериново... засега

Воден режим за Кочериново и общината засега няма да се въвежда - водоподаването е нормализирано, а и падналият дъжд e благоприятeн за ситуацията, каза за БНР кметът Светослав Горов. Само преди два дни жителите организираха протест в центъра на града и затвориха пътя за Рилския манастир, след като нямаха вода 4 денонощия. Безводие: Когато..

публикувано на 22.08.24 в 11:06
Човек със скутер наблюдава как пожар поглъща бизнес с дърва за огрев в Пентели, североизточно от Атина, Гърция, 12 август 2024 г.

Над 20 нови пожара в Гърция за денонощие

Над 20 нови пожара са избухнали в Гърция през последното денонощие, въпреки относителния спад на температурите. Днес се очаква отново да бъде горещо. В последното денонощие са избухнали 23 пожара въпреки сравнително по-ниските температури, съобщават от Гражданска защита. Част от огнищата са следствие от мълнии, но има и умишлени палежи...

публикувано на 22.08.24 в 11:01
Въоръжените сили на Украйна предприеха офанзива в руската Курска област на 6 август 2024

Русия съобщи, че е предотвратен пореден опит на Украйна за навлизане в Брянска област

Русия съобщи, че е предотвратен пореден опит на Украйна за навлизане на нейна територия - в Брянска област. Украински части контролират райони на руската Курска област, където започнаха операция през август. Украинска атака с дрон забави полети във Волгоград Президентът Володимир Зеленски заяви, че се укрепват военните сили в..

публикувано на 22.08.24 в 10:57