Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунав остана без треньор

Дунав (Русе) се раздели със старши треньора Людмил Киров, съобщиха от клуба. Контрактът е прекратен по взаимно съгласие, а отборът ще бъде воден от помощник-треньора Мартин Ковачев.

Ето и официалното съобщение на Дунав:

Уважаеми привърженици,

Бихме желали да Ви съобщим, че бе взето решение да се разделим със старши треньора на отбора Людмил Киров.

Решението бе постигнато по взаимно съгласие и в конструктивен диалог и вярваме, че е най-доброто за двете страни. Бихме желали да изразим нашата благодарност за усилията и работата му в последните месеци. 

До назначаването на нов треньор, отборът ще бъде воден от помощник-треньора Мартин Ковачев.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изслушването по делото за финансови нарушения на Манчестър Сити ще започне в понеделник

Изслушването за предполагаемите 115 нарушения на Манчестър Сити на финансовите правила в английския футбол ще започне в понеделник, съобщава телевизия ESPN.  Шампионите на Висшата лига са разследвани от независима комисия, която преглежда клубните документи от сезон 2009/2010 насам.  Част от обвиненията към Сити са насочени към предоставянето на..

публикувано на 12.09.24 в 17:36

Новак Джокович пожела успех на България за Купа "Дейвис"

Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков и Орлин Станойчев - член на УС на БФТ и първият българин, достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже, бяха на работно посещение в сръбската столица Белград. По време на посещението Цветков и Станойчев се срещнаха със сръбската тенис легенда и олимпийски шампион Новак Джокович. Стефан..

публикувано на 12.09.24 в 17:26
Добромир Лазаров

Добромир Лазаров: Обществеността в Драгоман припозна волейбола за свой спорт, искаме да изградим силна школа

Старши треньорът на женския волейболен отбор на Драгоман Добромир Лазаров заяви, че в клуба са амбицирани да изградят силна школа в бъдеще и да разширят този спорт извън пределите на София. "Възможността за ново начало и съответно възможността да разширим волейбола извън пределите на София - това ни подтикна да създадем проекта "Волейболен..

публикувано на 12.09.24 в 16:31

Илиана Раева: Държавата все още е длъжник на спорта

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева присъства на церемонията в Гербова зала на "Дондуков" 2 по време на която президентът на България Румен Радев удостои с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали медали и постигнали отлични резултати на летните..

публикувано на 12.09.24 в 13:57
ВК Левски София

Волейболният Левски с втори успех срещу Войводина в контролите

Мъжкият волейболен отбор на Левски спечели и втората контрола срещу сръбския Войводина (Нови Сад), играна в зала "Левски София". Момчетата на треньора Николай Желязков се наложиха с 3:1 (23:25, 25:23, 25:16, 25:22), а след това след договорката между двата щаба беше изигран още един гейм до 20 точки. Той отиде на сметката на гостите, които стигнаха до..

публикувано на 12.09.24 в 06:04
Нургюл Салимова

Българските отбори започнаха с победи шахматната олимпиада

Националките на България, европейски шампионки за 2023 година, спечелиха партиите си от сблъсъка със Зимбабве в първия кръг на шахматната олимпиада в Будапеща (Унгария). България е поставена под номер 13 в схемата. И четирите български представителки - Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева победиха..

публикувано на 11.09.24 в 21:44
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира за втория кръг на „Чалънджър" в Полша

Адриан Андреев се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис на клей в Шчечин (Полша) от сериите "Чалънджър" с награден фонд 148 625 евро. Андреев се наложи над стартиралия от квалификациите германец Лукас Герх с 3:6, 6:4, 6:3 за два часа и 43 минути игра, като срещата от първия кръг премина през прекъсване от няколко часа заради..

публикувано на 11.09.24 в 21:24