Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 3 млн. лева са непотърсените обезщетения за отчуждени имоти по трасето на магистрала "Хемус"

Сградата на областната управа във Велико Търново
Снимка: Здравка Маслянкова

Близо три милиона лева са непотърсените до сега обезщетения от собствениците на отчуждени имоти от Пети и Шести лот на магистрала „Хемус“. Трасетата преминават през общините Сухиндол, Полски Тръмбеш и Павликени. Областният управител на Велико Търново Георги Гугучков призова правоимащите за повече активност.

Сумите за обезщетенията на отчуждените земи от бъдещата магистрала "Хемус" през Сухиндолско, Тръмбешко и Павликенско не са получени от правоимащите от Пътната агенция и затова са преведени на Областната управа във Велико Търново. Няма срок за изпращането на тези пари, но не е редно да стоят в областната администрация, коментира областният управител Георги Гугучков и призова хората за повече активност.

За двата лота на магистрала „Хемус“ през миналата и тази година в областната администрация във Велико Търново са преведени общо 4,558 млн. лв. Изплатени са малко над една трета от обезщетенията и остават 2,962 млн. лв. 

Служителите на администрацията оказват пълно съдействие на заявителите. При необходимост се събира допълнителна информация, доказваща правото за получаване на съответното обезщетение.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Найроби

Ядрената енергия - основна тема на срещата на върха Африка-САЩ в Кения

Кения е домакин на срещата на върха Африка-Съединените щати с основна тема ядрена енергия. Страната се е ангажирала да играе водеща роля в чистата енергия, според изявление на представители на изпълнителната власт. Напредъкът на ядрените технологии е част от стратегията за устойчива енергия. Източноафриканската държава вече генерира около 90 на сто..

публикувано на 27.08.24 в 10:02

Намаление на цените на учебни помагала, дрехи и обувки за ученици в Гърция от сряда

Намаление на цените на учебни помагала, дрехи и обувки за учениците започва от утре в Гърция. Министерството на развитието се споразумя с производители и търговци за списък с по-евтини стоки за учениците. За да напазаруват всичко необходимо за първия учебен ден родителите изчакват утрешния ден, когато веригите магазини започват промоциите на..

публикувано на 27.08.24 в 09:57

"Ние, потребителите" предупреждава за недобросъвестни практики в кампании от типа "обратно на училище“

Въпреки обявеното от търговците намаление на цените на всичко, някои стоки са на редовните им цени, обобщават от онлайн платформата "Ние, потребителите". В някои случаи на етикета е изписана само старата цена без обозначение, че има намаление. Има и магазини с обявено намаление, но се оказва, че то не е валидно за всички артикули. В поредната..

публикувано на 27.08.24 в 09:55
Юлиана Николова

Юлиана Николова: Най-добрият подход в момента е да потвърдим сегашния ни еврокомисар

Най-добрият подход в момента е да потвърдим сегашния ни еврокомисар . Това е мнението на директора на Портал "Европа" Юлиана Николова относно предстоящите разговори за излъчване на нов български еврокомисар. Срокът за това е петък, като ЕК очаква от България номинация на мъж и жена, като ресорът, който ще получи страната ни, не е ясен.  " Един..

публикувано на 27.08.24 в 09:49

Вода от Държавния резерв за три общини

Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" ще подпомогне три общини с бутилирана питейна вода заради проблем с трайно засушаваше и намален дебит във водоизточниците, съобщиха от агенцията, предаде БТА. Съгласно решение на Министерски съвет, взето на 26 август, ще бъдат предоставени 59 000 литра питейна вода на община Павликени, 55..

публикувано на 27.08.24 в 09:14
Стефан Манов

Във Франция: Който се качи на кораба на правителство, гори за президентския вот

Конституцията на петата република, приета с референдум под импулса на Де Гол, не предвижда изобщо сегашната ситуация. Това каза пред БНР Стефан Манов, член на Обществения съвет на ЦИК, за следизобраната ситуация във Франция и невъзможността да се постигне мнозинство за управление.  Във Франция обичайно до 3 дни след избори се сформира..

публикувано на 27.08.24 в 08:59
Президентът Румен Радев

Радев подписа указите за назначаване на кабинета "Главчев 2" и за изборите

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на второто служебно правителство с премиер Димитър Главчев от днес, съобщиха от "Дондуков"2. Временната власт трябва да подготви предсрочните избори. С друг указ държавният глава насрочи за 27 октомври вота за 51 - во Народно събрание. Премиерът и министрите ще положат клетва в..

публикувано на 27.08.24 в 08:34