Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Козловски: Въпреки обвиненията Тръмп не губи популярност

Не е изключено новата кандидат-президентска двойка на републиканците да е Тръмп – Десантис, смята журналистът

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"В американската конституция не е предвидено отстраняването на лице от кандидат-президентска кампания, дори ако хипотетично се кандидатира докато излежава ефективна присъда. Единствената пречка пред Тръмп при подобно развитие на нещата би било ограничението му да пътува на предизборни обиколки. Друг е въпросът до каква степен Републиканската партия може да понесе подобна вълна от обвинения спрямо свой кандидат за президент."

Това каза в предаването "Събота 150" журналистът Светослав Козловски, кореспондент на БНР в САЩ.

По думите му обаче Доналд Тръмп не е типичен партиен кандидат, защото не е професионален политик, а зад него стои сериозна маса от привърженици. Въпреки обвиненията срещу Тръмп, засега той не губи популярност, напротив, посочи Козловски.

Привърженици на бившия американски президент го очакваха с поздрави за рождения му ден след явяването му пред федерален съд, 14 юни 2023 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

За първичните избори на републиканците има 10 кандидатури. Тръмп е по–популярен от всеки един от своите потенциални конкуренти дори в техните родни щати. Масата от почитатели на бившия американски президент на този етап не дава признаци, че се повлиява от процесите срещу него. Нещо повече – процесите ги консолидират, поясни журналистът.

Козловски не изключва новата кандидат-президентска двойка на Републиканската партия да е Тръмп – Десантис.

Светослав Козловски очаква в предстоящата кампания акцентът да бъде кой от кандидатите ще предложи работещи решения по най-наболелите проблеми. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма да има тест на BG-Alert

Планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и на системата BG-Alert се отлага, съобщават от МВР.  Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите, допълват от вътрешното министерство. Целта на днешната "тренировка" трябваше да бъде проверка на..

публикувано на 01.10.24 в 09:34
Стефан Манов

Стефан Манов: Вървим към витринна демокрация

Изтича крайният срок за подаване на онлайн заявления за гласуване в чужбина. 38 113 бяха заявленията за изборите през юни , когато се гласуваше в 60 държави. Събирането на заявления е индикатор на интереса , каза пред БНР Стефан Манов от Обществения съвет на Централната избирателна комисия. Данните до този момент сочат спад..

публикувано на 01.10.24 в 09:16
Части на израелската армия в северната част на Израел, 30 септември 2024 г.

"Ограничена и целенасочена" израелска сухопътна операция в Ливан

Израелската армия съобщи, че е започнала "ограничена, локализирана и целенасочена" сухопътна операция срещу Хизбула в Южен Ливан. Целите представляват "непосредствена заплаха за израелските общности", се казва в изявление на Израелските сили за отбрана, публикувано в социалната мрежа Х. Ливански официални лица заявиха, че повече от 1000..

публикувано на 01.10.24 в 08:58
Александър Кашъмов

"Златен ключ" за съдия Цариградска, антинаграда "Катинар" - за Столична община

" Само тогава, когато политиците загърбят дребните различия, без да ги забравят обаче, и постигнат някакво обединение за управление, без да правят сериозни компромиси с волята и желанието на избирателя, те могат да прекарат кораба през трудните бързеи на този поток, в който се движи нашата страна. Това е възможно ".  В това е категоричен..

публикувано на 01.10.24 в 08:56

Жълт и оранжев код за опасно време в 18 области у нас

Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за днес за областите Варна и Добрич. В сила е и жълт код за други 16 области. Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони облачността ще е по-често значителна и на отделни места там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от..

публикувано на 01.10.24 в 08:55
Пожарникари гасят пожар в крайбрежния град Нафплио, Пелопонес, Гърция, 12 юли 2023 г.

Разраства се пожарът на полуостров Пелопонес

Разраства се пожарът на полуостров Пелопонес, където загинаха двама доброволци. Има жертви на туристи влезли в морето при силен вятър. Продължава да гори пожарът в северната част на полуостров Пелопонес в района на Коринт. От силният вятър огненият фронт е 32 километра. И тази нощ властите извършиха евакуация на жителите на  още три села...

публикувано на 01.10.24 в 08:29
Храмът в с. Завой

Храмът "Покров на Пресвета Богородица" в село Завой ще бъде осветен от Сливенския митрополит

В ямболското село Завой днес ще бъде осветен новоизграденият с дарения православен храм “Покров на Пресвета Богородица“. Службата ще води Сливенският митрополит Арсений. Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица Градежът на храма  започва през 2002 г. – основният камък е положен от покойния вече Сливенски митрополит..

публикувано на 01.10.24 в 08:07