Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниела Дашева се връща в спортното министерство

Снимка: БГНЕС

Даниела Дашева е назначена на длъжността заместник-министър на младежта и спорта, съобщи ММС. 

Професор Дашева е била служебен министър на младежта и спорта през 2017 г. и народен представител в 48-ото Народно събрание, където е била заместник-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Професор е по теория и методика на спортната тренировка и “Доктор на педагогическите науки”. Два мандата е била заместник-ректор на НСА “Васил Левски” по научна и международна дейност. Била е ръководител на катедра “Теория на спорта” до 2019 г. и към настоящия момент е член на Академичния съвет на НСА „В. Левски”. Проф. Дашева има значителен брой научни публикации и издадени книги и учебници в областта на спортната наука и спортната тренировка.

За последно Дашева беше съветник на министър Радостин Василев, но напусна по време на мандата.

По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Алекс Де Минор

Алекс Де Минор е четвъртфиналист на „Уимбълдън“, Зверев отпадна

Австралиецът Алекс Де Минор достигна за първи път в кариерата си четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 9 в схемата Де Минор елиминира французина Артур Фис с 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 за близо три часа на корта. Австралиецът контролираше играта през първите два сета срещу 20-годишния Фис, който..

публикувано на 08.07.24 в 21:16
Елизара Янева

Елизара Янева отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“

Елизара Янева отпадна в първия кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис.  Българката отстъпи пред поставената под номер 11 в схемата японка Уакана Сонобе с 5:7, 0:6. Двубоят беше равностоен до 5:5 гейма в първия сет, но българката загуби следващите осем гейма. Преди седмица Янева победи Сонобе с 6:4,..

публикувано на 08.07.24 в 20:21
Девойките загубиха от Исландия с 61:71 т.

Везенков гледа загуба на младите ни баскетболистки от Исландия

Националният отбор на България за девойки до 20 години отстъпи пред Исландия с 61:71 (17:14, 14:26, 16:15, 12:18) в третия си, последен мач от група В на Европейското първенство в дивизия "Б" в тази възраст в София. За българския състав поражението в зала "Триадица" бе от второ от трите изиграни мача в груповата фаза и отреди на националките..

публикувано на 08.07.24 в 20:18
Люк Шоу

Люк Шоу е готов за полуфинала срещу Нидерландия

Английският защитник Люк Шоу каза, че е готов да започне полуфинала на Евро 2024 срещу Нидерландия в сряда и е "готов за игра" след продължителна контузия и дебат относно избора му в състава за турнира. Левият бек на Манчестър Юнайтед Шоу изигра първия си мач от февруари, когато влезе от пейката в събота в четвъртфиналния двубой на Англия с..

публикувано на 08.07.24 в 20:13
Адриен Рабио

Адриен Рабио: Испания има своите слабости, Дешан е на същото мнение

Полузащитникът на националния отбор на Франция - Адриен Рабио, похвали съперника им на полуфиналите на Евро 2024 Испания, но подчерта преди мача във вторник, че те "вероятно също имат своите слабости". "Испанците играха най-добрия футбол на турнира до момента. Имат страхотни крила и знаят как да вкарват голове. Те са завършен отбор, който..

публикувано на 08.07.24 в 20:10
Пер Мертезакер

Пер Мертезакер пред БНР: Испания заслужава титлата

Бившият германски национал Пер Мертезакер заяви, че Испания е фаворит за титлата на европейското първенство. Именно “Ла Фурия” изхвърли домакините от турнира след победа с 2:1 след продължения в четвъртфиналите. Мертезакер, който има 104 мача за Бундестима, беше част от рекламно събитие в една от фен зоните в Берлин - пред Райхстага, след което..

публикувано на 08.07.24 в 11:00

Берлин презарежда в очакване на големия финал

Берлин зарежда силите си след големите битки на eвропейското първенство. Ден след последния четвъртфинал на Евро 2024 между Нидерландия и Турция немската столица няма нищо общо с това, което беше часове по-рано. Над 40 000 хиляди нидерландци превзеха Берлин. И въпреки това бяха малцинство, в сравнение с хилядите привърженици на Турция. В събота..

публикувано на 08.07.24 в 10:05