Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10-и юбилей отбелязва рокфестивалът за July morning в Тутракан

Джони Джоели с музикантите от Б.Т.Р. Славчо Николов и Иван Калфов
Снимка: Незабравка Кирова

Последния залез на слънцето за юни и първия изгрев за юли ще бъдат посрещнати и тази година на брега на Дунав край Тутракан.

Събитието дава възможност на сцената да се изявят както млади изпълнители, така и елитни музиканти и групи. 

Организатор е Община Тутракан и се провежда с подкрепата на местния бизнес.

Сред участниците са Валди Тотев, "Подуене Блус Бенд" с Васко Кръпката, Александър Филчев – Самеца.

Юлското утро ще бъде посрещнато с химна "July Morning", в изпълнение на вокалиста Axel Rudi Pell - Джони Джоели и Б.Т.Р.

Години наред на сцената в Тутракан песента се изпълняваше от Джон Лоутън и автора ѝ Кен Хенсли. 

Джоели гостува за първи път в Тутракан миналата година, участвайки във фестивала "Огнения Дунав". 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Величков

Атанас Величков: България е нужният враг на македонската държавна идеология

България е нужният враг на македонската държавна идеология . Това заяви пред БНР Атанас Величков, главен редактор на македонския сайт "Трибуна". На 11 октомври в Северна Македония се отбелязва Деня на народното въстание . Този ден се смята за начало на антифашистката съпротива на македонците през 1941 г. и почти винаги мотивира..

публикувано на 11.10.24 в 20:15

Големият български музикант Кирил Маричков издъхна при инцидент на сцената

Почина българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков.  Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци.  Той е т рябвало да изнесе концерт с "Фондацията", но при качване на сцената е паднал , съобщи  bTV. На място е повикана линейка. Музикантът е бил с тежка черепно - мозъчна травма. 80-годишният музикант е починал в..

публикувано на 11.10.24 в 19:55

Румен Радев: Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен приоритет

Връщането на мира и сигурността в Европа е първостепенен приоритет, защото само така ЕС може да изпълнява основната си мисия за осигуряване на стабилност и просперитет на гражданите си. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си след участие в 19-ата среща на държавните глави от групата "Арайолуш", която се състоя в град Краков,..

публикувано на 11.10.24 в 19:47

Турска компания инвестира 240 млн. лв. в изграждането на завод за соларни панели в село Еленино

Турска компания ще инвестира 240 млн.лв. в изграждането на нов завод за производство на соларни панели в село Еленино, община Стара Загора. Инвестицията ще разкрие повече от 800 работни места. Заводът ще се изгражда на територията на "Индустриална зона-Загоре". Проектът предвижда изграждането на две отделни високотехнологични производства...

публикувано на 11.10.24 в 19:39
Подвижни изборни секции

Сформират подвижни секции и секции за избиратели с увредено зрение в Кюстендил и Дупница

Подвижни секции се сформират в Кюстендил и в Дупница за изборите на 27-и октомври, казаха от общинската администрация. Освен това избирателите с увредено зрение или със затруднено придвижване в Дупница   ще могат да гласуват и в отделна секция, която се намира в Спортната зала в  града, ул.“Христо Ботев“ № 30А.  Дадени са и телефони за връзка...

публикувано на 11.10.24 в 19:33

Побой над мъж в Русе заради отказ да участва в изборна търговия

Мъж от Русе се оплака, че му е бил нанесен побой от негов познат, тъй като отказал да участва в изборна търговия. По случая е образувано досъдебно производство.   Горан Мишев от Русе е със счупена челюст, след побой от негов познат Върбан Върбанов. Пострадалият и съпругата му твърдят, че повод за спречкването е предложение от страна на..

публикувано на 11.10.24 в 19:26

Пурпурното полярно сияние се дължи на мощно слънчево изригване

Пурпурно полярно сияние беше наблюдавано тази нощ в небето на България. Явлението се дължи на мощно слънчево изригване, обясни доц. Никола Петров, директор на Националната астрономическа обсерватория "Рожен": "Ние всъщност виждаме най-високите йонизирани светещи частици от земната атмосфера на височини над 150-200 километра над земната повърхност, които..

публикувано на 11.10.24 в 18:40