Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на МВР застана зад исканията на полицаите преди протеста

Снимка: БТА

Ден преди националния им протест, служителите в Министерството на вътрешните работи получиха подкрепата на главния секретар на МВР Петър Тодоров. 

Той не отговори на въпроса ще се присъедини ли към тях, но беше категоричен, че цялото политическо и професионално ръководство на министерството стои зад справедливите искания на полицаите:

"Много от нещата, които бяха отправени към Министерство на финансите като искания - неща от социалния пакет, не са променяни с години. Считаме, че, за да бъде адекватно заплатен този тежък труд, който полагат нашите полицаи в едни тежки условия, е редно наистина да има увеличение на заплащането, така че изцяло подкрепяме колегите". 

Близо 50 полицаи от Кърджали ще се включат в протеста, каза регионалният председател на Синдикалната федерация Марин Христозов и обясни:
"Публично ще отговорим на изказаните от Василев неадекватни твърдения, касаещи заплащането на служителите на МВР, след което ще направим шествие до Народното събрание, където ще изразим несъгласие с поведението и позицията на народните представители, които с мълчанието си и бездействието си подкрепят тезите на министъра на финансите".

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Италия и Франция искат обяснение защо армията на Израел е обстрелвала позиции на силите на ООН

Правителствата на Италия и на Франция настояват за официално обяснение от израелското правителство защо армията на Израел е обстрелвала три пъти днес и вчера позиции на мироопазващите сили на ООН в Южен Ливан. "Враждебните действия на Израел срещу UNIFIL - Временните сили на ООН в Ливан - могат да бъдат определени като военно престъпление", заяви..

публикувано на 10.10.24 в 20:01

Правителството ще осигури още 50 IT-специалисти към ЦИК, за да проверяват машините за вота

Министерството на електронното управление ще започне утре процедурата по довереното изграждане на софтуера, който ще се инсталира на машините за гласуване на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на министерството. Процедурата ще започне от 11:00 часа и ще се извърши от Централната избирателна комисия..

публикувано на 10.10.24 в 19:22
Людмила Петкова

Министърът на финансите: ЕК може да допусне отсрочка по ПВУ

Европейската комисия може да допусне отсрочка по Плана за възстановяване и устойчивост на България, но колкото повече се бави, толкова по-трудно става изпълнението на инвестициите и реформите, разписани по него, заяви служебният министър на финансите Людмила Петкова: "Ако се  забавим още няколко месеца, това означава инвестиция да се направи..

публикувано на 10.10.24 в 19:12

Съюзът за стопанска инициатива е против увеличаването на МРЗ

Съюзът за стопанска инициатива - една от работодателските организации в страната - излезе със становище против предложението на служебното правителство размерът на минималната работна заплата от 1 януари идната година да стане 1077 лева, защото това според тази организация крие сериозни рискове за икономиката. Предвиденото увеличение на минималната..

публикувано на 10.10.24 в 19:04

Галин Цоков: Над 1 млрд. лева от държавния бюджет за висшето образование

Над 1 млрд. лева са средствата от държавния бюджет за висшето образование за тази година и за първи път финансирането е толкова високо. Това е заявил служебният министър на образованието и науката Галин Цоков по време на заседанието на Съвета на ректорите, което се провежда във Велико Тръново. Проблемите с финансирането на университетите..

публикувано на 10.10.24 в 19:01

Италианци споделят опита си за опазване на културно-историческото наследство

В световния ден на архитектурата България беше домакин на втория международен форум "История и бъдеще – Световното културно историческо наследство на Италия и България". Форумът се организира под патронажа на Министерството на културата в България и има за цел да покаже и обмени добри практики, свързани с опазването и подобряването на обектите на..

публикувано на 10.10.24 в 18:53
Зърнопроизводителят Илия Проданов (вляво), министърът на финансите Людмила Петкова и министърът на земеделието и храните Георги Тахов (вдясно) дават брифинг в Министерството на финансите - 10 октомври 2024 г.

ДФЗ: Над 50 000 земеделски стопани получиха над 190 млн. лева по "украинската помощ"

Над 190 млн. лева (190 283 470 лева) получиха 50 290 стопани по държавните помощи "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна" и "Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на..

публикувано на 10.10.24 в 18:49