Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Чобанов и Андрей Гюров встъпиха в длъжност като подуправители на БНБ

Снимка: bnb.bg

Петър Чобанов и Андрей Гюров встъпиха в длъжност като подуправители на БНБ. Двамата бяха избрани по-рано през седмицата с ресори ръководители съответно на управление "Банково" и на управление "Емисионно", като сменят на постовете Нина Стоянова и Калин Христов.

Официалната церемония поставя началото на 6-годишния им мандат на поста.

По-рано и гуверньорът Димитър Радев бе избран за втори мандат на поста като ръководител на централната банка.

И за тримата ключов приоритет е приемането на България в еврозоната, а целевата дата за това е януари 2025 година. 

По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цвета Рангелова в НС.

Секретната стенограма с доклада на комисията за "Исторически парк" е изпратена на главния прокурор

Народното събрание ще изпрати всички материали на компетентните органи, след като по-рано през деня прие доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие Ивелин Михайлов" и изградения комплекс "Исторически парк" в село Неофит Рилски. Това съобщи членът на комисията..

публикувано на 08.08.24 в 15:08
Украински военнослужещи с ракетен гранатомет на фронтовата линия край град Часив Яр в Донецка област, 17 юли 2024 г.

Украинските войски са навлезли на 10 км навътре в руската Курска област

Трети ден продължават активните бойни действия в руската Курска област. Там беше обявено извънредно положение след трансгранична атака на украински войски.  Украйна и Русия евакуират хиляди свои жители от района на границата между областите Суми и Курск Украинските войски са навлезли на 10 км навътре в руска територия, съобщи базираният във..

публикувано на 08.08.24 в 15:07
 Танцова група Фолкпалитра

За магията на народните танци в една от най-посещаваните любителски групи в столицата

В Нощен Хоризонт специални гости са Зоя Григорова - ръководител на любителска танцова група Фолкпалитра и на фотографът Асен Великов.  С усмивка, търпение и много обич тя ръководи една от най-посещаваните групи за народни танци в столицата, с  всяка танцова стъпка Григорова приближава танцуващите до магията да се чувстват свързани със своите корени..

публикувано на 08.08.24 в 14:37
Тейлър Суифт

Младежът, планирал нападение срещу концерт на Тейлър Суифт, е с корени от РСМ

19-годишен австриец, заподозрян в терористична дейност, е предприел конкретни стъпки за планиране на нападение срещу концерт на Тейлър Суифт, а при претърсването на жилището му са открити химически вещества, предаде Франс прес като цитира генералния директор по обществена сигурност на Австрия Франц Руф.  Заплахата, довела до отмяна на концерти на..

публикувано на 08.08.24 в 14:31
Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студио на програма „Хоризонт“

Богдан Милчев: МВР залага камери-капани на места, където няма предпоставки за произшествие

Пътищата ни продължават да бъдат същите като състояние, отпреди 4 – 5 години, контролът е същият, обучението и образованието на шофьорите е същото. Трафикът в летните месеци е засилен. Ние живеем във фалшива реалност. Това предупреди бившият шеф на КАТ –София, сега в неправителствения Институт по пътна безопасност и експерт по пътна..

публикувано на 08.08.24 в 14:31
Георги Георгиев

Георги Георгиев: Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение

За борба с пътните инциденти трябва да въведем нещо, което го има в цяла Европа - камери ! Това каза пред БНР Георги Георгиев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш общински съветник в София, бивш председател на Столичния общински съвет, като подчерта: " Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение ".  Депутатът е вносител на..

публикувано на 08.08.24 в 14:24
Игор Марковски

Игор Марковски: В парламента няма средно и високо ниво, има само ниско

В парламента ни няма никакво средно и високо ниво, има само ниско. Чудя се понякога това зло ли е или добро. И в крайна сметка какво сме избрали, дали ези или тура, никой не знае. Това коментира продуцентът на „Пеещи артисти“ Игор Марковски в интервю пред БНР. В ефира на БНР премиерно прозвуча и новата песен от проекта – „Ези--тура“,..

публикувано на 08.08.24 в 14:13