Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нестор Ел Маестро: Имам недовършена работа от предишния престой в клуба

Нестор Ел Маестро
Снимка: БГНЕС

Новият старши треньор на футболния ЦСКА София Нестор ел Маестро заяви, че има недовършена работа от предишния си престой в клуба и въобще не се е колебал, след като получил покана от ръководството да се завърне начело на "армейците". Ел Маестро говори за първи път пред медиите, след като замени Саша Илич преди четири дни. Специалистът стори това на пресконференцията преди реванша със Сепси във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. 

"Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък около полунощ и без да го размишлявам взех самолет и бях в София сутринта. За много треньори е голяма чест да бъдат в ЦСКА. Чувствам, че имам недовършена работа в ЦСКА, където се чувствам като у дома си. Обичам много този велик клуб и изобщо не размишлявах", каза Ел Маестро пред репортерите. 

"Много клубове сменят треньорите си често. Това е част от работата ни. Специално на Балканите, това е нещо нормално. Позитивното е, че Саша Илич започна и завърши цял един сезон, което е стъпка в правилната посока". 

"Свършихме много работа през изминалите четири дни. Фокусът ни беше върху мача утре. Но сезонът продължава и след утре, без значение от резултата. Отговорът, който видях в играчите, беше положителен. Искам отборът да играе различен стил, в сравнение от миналата година и от преди пет години, когато бях тук. Ще играем по по-активен начин, по начин, който е по-подходящ за клуб като ЦСКА", каза Ел Маестро. 

"Аз съм треньор, който винаги се адаптира към решенията на клуба. Но това, което видях това лято, беше голяма инвестиция от страна на собствениците. Дойдоха някои фантастични играчи, сега трябва да ги подредим в правилната концепция много бързо. Това ще бъде ключът към успеха този сезон", добави треньорът. 

"Със сигурност имам повече опит и сега съм по-добър треньор в сравнение с предишния ми престой в клуба преди пет години. 

Треньорът потвърди, че халфът Амос Юга ще пропусне мача със Сепси заради контузия. Французинът ще се възстановява около месец.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ювентус оглави класирането

Ювентус разгроми Верона с 3:0 на "Марк Антонио Бентегоди" в последния мач от втория кръг на Серия "А".  Първото попадение реализира Душан Влахович в 28-ата минута, в 39-ата се разписа защитникът Никола Савона, а след почивката Влахович беше точен от и от дузпа.  По този начин отборът на Тиаго Мота единствен е със стопроцентов актив от 6 точки и..

публикувано на 27.08.24 в 06:47
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна на старта на US Open

Виктория Томова отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.  Тя отстъпи със 7:6, 0:6, 5:7 срещу рускинята Екатерина Александрова, 31-ва в световната ранглиста. Началото беше чудесно за Томова. Първият сет беше решен след тайбрек, в който Вики показа хладнокръвие и направи няколко перфектни отигравания. Вторият започна катастрофално за..

публикувано на 27.08.24 в 06:16

Черно море отнесе Крумовград с 3:0

Черно море победи с 3:0 Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството на България по футбол. С успеха си Черно море вече има 13 точки в актива след четири успеха, едно равенство и едно поражение. „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918..

публикувано на 26.08.24 в 23:14

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя. Четири от..

публикувано на 26.08.24 в 21:13

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от Обиколката на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък. Карбони се наложи в пряк сблъсък във финалните метри над чеха Якуб Отруба от Ей Ти Ти Инвестмънтс. Двамата успяха да се откъснат от основната група след преминаването на прохода Шипка и по..

публикувано на 26.08.24 в 20:50

Къде ще бъде игран Левски - ЦСКА София? Решават в четвъртък

Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) определи като допустима жалбата на ЦСКА София срещу решението на Спортно-техническата комисия от 21 август двубоят срещу Левски от осмия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" без допускане на гостуваща публика. "По жалба на ПФК ЦСКА..

публикувано на 26.08.24 в 18:35

Ръководството на Спартак (Варна): Александър Томаш е наш треньор

Ръководството на Спартак (Варна) излезе с официална позиция по повод появилите се спекулации за преминаването на старши треньора на отбора Александър Томаш в друг клуб. Още от вчера има слухове, че бившият защитник на ЦСКА се е разбрал да поеме клуба от Борисовата градина. На официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук бе публикувана..

публикувано на 26.08.24 в 18:32