Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елфин Евънс на крачка от втора победа в рали Финландия

Елфин Евънс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британецът Елфин Евънс с "Тойота" спечели седем поредни скоростни отсечки и се доближи на крачка от втора победа в рали Финландия, девети кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.

При оставащи само четири етапа и общо 51.64 километра по бързите чакълени пътища в неделя, победителят от 2021 година Евънс има комфортна преднина от 32.1 секунди преди белгиеца Тиери Ньовил с "Хонда".

Британецът стартира днешния ден с 6.9 секунди аванс, но кара стабилно през ранните влажни отсечки и отново в по-сухи следобедни условия, за да натрупа убедителна преднина.

"Очевидно това е добра позиция, но разбира се, има още етапи, които предстоят утре. Фокусът ще бъде върху това и ще се опитаме да продължим да караме успешно", каза Евънс.

Лидерът в генералното класиране и действащ световен шампион Кале Рованпера (Финландия) с "Тойота" отпадна от домашното си състезание в петък, давайки шанс на Евънс да намали изоставането от своя съотборник при четири оставащи кръга до края на кампанията.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отборът на Лудогорец не бе затруднен от Петрокуб

Отборът на Лудогорец гледа уверено и със самочувствие към основната фаза на турнира Лига Европа. В първа среща от плейофите в Разград, Лудогорец победи с 4:0 молдовския Петрокуб. Първият гол вкара с глава в 23-тата минута Квадво Дуа. За 2:0 отбеляза в 59-тата с техничен удар с левия крак Руан Круз. Последваха два гола на Диниш Алмейда в добавеното..

публикувано на 22.08.24 в 22:54
Григор Димитров

Григор Димитров стартира срещу квалификант на Откритото първенство на САЩ, Виктория Томова среща рускиня

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер 9 и ще играе срещу квалификант в първия кръг на Откритото първенство на САЩ, последен за годината турнир от Големия шлем. В следващата фаза, ако Димитров успее на старта, той ще се мери сили с победителя от срещата Алехандро Давидович-Фокина (Испания) или Ринки Хиджиката..

публикувано на 22.08.24 в 20:28
Станислав Генчев

Станислав Генчев: Предпочитам да има фенове на мачовете с ЦСКА

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев коментира предстоящия мач срещу ЦСКА от осмия кръг на Първа лига на стадион „Георги Аспарухов“. Специалистът говори пред медиите преди домакинството срещу Хебър Пазарджик, което е утре от 21:15 часа. „От клуба ще излезем със становище за мача с ЦСКА, предпочитаме да има фенове. Отлагане на мача не е добър..

публикувано на 22.08.24 в 18:33
Лора Христова

Лора Христова спечели титлата в суперспринта на Световното първенство по летен биатлон

Лора Христова спечели титлата в суперспринта при девойките на Световното първенство по летен биатлон в Опетя (Естония). Българката триумфира с време 22:41.9 минути, след като допусна само една грешка в четирите стрелби. Още две българки участваха на финала на супер спринта. Валентина Димитрова е четвърта с пет грешки, а Ирина Георгиева остана 29-а с..

публикувано на 22.08.24 в 17:48

Зрител си поиска парите за церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж

Зрител на церемонията по откриването на Олимпийските игри изрази възмущение от шоуто в Париж и поиска организаторите да му върнат 1.6 хиляди евро за билета. "Не видях никакво шоу, видях само лодки, носещи се в далечината, в тъмното, без осветление . . . И не видях никакви танцьори или представления по мостове или насипите на реката. Имам чувството,..

публикувано на 22.08.24 в 17:34

15-годишният автомобилен състезател Мартин Стоянов призовава да се спазват правилата за движение на пътя

В следващите минути на "Хора, пътища, автомобили" ще ви срещнем с един млад и талантлив автомобилен състезател. Роден е във Враца, живее в Швейцария и вече прославя родния град и страна в различни моторни надпревари в цяла Европа. Пътят към върха на моторния спорт за 15 годишния Мартин Стоянов от Враца започва от картинг пистата на..

публикувано на 22.08.24 в 15:20
Здравко Димитров

Здравко Димитров сменя Светослав Ковачев в националния отбор

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев повика играча на турския Бодрум Здравко Димитров за предстоящите първи мачове от Лигата на нациите – срещу Беларус на 5 септември и срещу Северна Ирландия на 8 септември, съобщиха от пресслужбата на БФС. Крилото ще замени Светослав Ковачев, който отпада от състава поради контузия...

публикувано на 22.08.24 в 10:31