Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов и Стилиян Петров с остри обвинения към БФС

Димитър Бербатов и Стилиян Петров
Снимка: БТА

Кандидатът за президент на БФС - Димитър Бербатов и неговият бивш съотборник в националния отбор и съмишленик в идеите Стилиян Петров излязоха в рамките на няколко часа с критични постове в социалните мрежи.

Двамата атакуваха с доста остър тон актуалното ръководство на футболния съюз. Петров, който е и рекордьор по брой мачове с националната фланелка, е на мнение как българският фен няма да усети отново истинска наслада, докато настоящото ръководство е начело. Той акцентира върху мача с Черна гора в неделя (1:2) от Европейските квалификации и попита "как българските фенове трябва да се справят повтарящи се загуби на националния отбор, безхаберните интервюта и безочливите обещания на деградирали ръководители".

На страницата "Р-Еволюцията" е тук, която е официалната платформа на кандидатурата на Бербатов, голмайстор номер 1 на представителния тим пък пита защо ФИФА не предприема нещо спрямо президента на БФС Борислав Михайлов.
"Омръзна ли ви от празни обещания и клишета? Колко пъти още трябва да чуем: толкова си можем, подмладяваме отбора, до три години, до пет години?", пита Стилиян Петров.

"Как да поддържаме реалистичните очаквания към нашите момчета? Разбираме, че и победата, и загубата са част от спорта. Въпреки че повечето мачове на националния ни отбор завършват разочароващо и болезнено за всички нас в последните години!

Как да се съсредоточим върху положителни страни във всеки процес, вместо да мислим само за загубите? Сериозно внимание трябва да се обърне на представянето на отделните играчи, подобряването на отбора или други фактори, които показват напредък“, се казва в част от обръщението на Стилиян Петров.

Според него, съдбата на селекционера Младен Кръстаич е ясна и предстои в следващите дни да бъде сменен. „Сега предстои смяната на поредния треньор. За пореден път един си тръгва и идва следващият, а процесът на управление и действията на ръководните органи си остават все същите – остарели, некомпетентни и компрометирани. 

"Докато тези управници не бъдат изритани и държани под отговорност за всичките им управленски недъзи, няма да усетим онази наслада отново. Единствено цялата българска общественост може да извърши това. Защо? Защото няма как да плащат на съдии в съдилища, няма как да заплашват клубове, няма как да обещават нищожни заплатки на затънали до гушата сънародници. Камъни и колове трябва за тези таратутняци“.

В поста на Димитър Бербатов се припомнят стари обвинения към Михайлов и се задава въпрос дали „Ненамесата на ФИФА в случая „Михайлов“ подсказва за двоен стандарт. Излиза, че ФИФА реагира, само когато това е продиктувано от широк обществен интерес. Това не говори добре за световната футболна централа и процесите там.  ъй като БФС е член и на ФИФА, и на УЕФА, задаваме същия въпрос и към европейската футболна асоциация: УЕФА, в колко голям скандал трябва да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, за да се стигне до санкция?“, завършва публикацията в страницата.
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лука Модрич подписа нов договор с Реал (Мадрид)

Лука Модрич продължи договора си с Реал (Мадрид), потвърдиха от шампиона на Испания и Европа в сряда. Мадридският клуб обяви подписването на нов контракт с 38-годишния халф, който е до края на следващия сезон. Хърватинът носи екипа на Реал Мадрид от 2012 година. Той спечели общо 26 купи със столичани във всички турнири, включително 6 трофея в..

публикувано на 17.07.24 в 17:13

Красимир Дунев: Тази Олимпиада ще е много трудна

"Валентина имаше една много силна година. Кевин е изчистил съчетанията си. И двамата за първи път са на олимпиада, нормално е да се притесняват. Не остана много, подготовката и на двамата беше успешна. Сега трябва да издържат психически и покажат какво могат, както винаги са го правили. Пожелавам им успех и да бъде едно незабравимо преживяване",..

публикувано на 17.07.24 в 14:55
Кевин Пенев

Кевин и Еди Пеневи: Целта на Олимпиадата са два финала

10 дни преди началото на олимпийските игри в Париж представителят ни в спортната гимнастика Кевин Пенев вече е в България и продължава тренировките си за най-големия спортен форум. Плътно до него в подготовката е брат му Еди, който заради контузия в рамото и пропусна шанса да спечели квота за Олимпиадата. „Тренировките в Америка вървяха..

публикувано на 17.07.24 в 12:39
Димитър Папазов

Ботев (Пловдив) обяви трансфера на Димитър Папазов в Болоня

18-годишният юноша на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов беше трансфериран в италианския елитен Болоня, съобщиха официално от пловдивския футболен клуб.  Договорът на младия футболист е за 4 години с опция за удължаване за още една, научи БТА от близки до играча, като в касата на Ботев ще влязат над един милион евро с бонусите. Очаква се Папазов да..

публикувано на 17.07.24 в 11:33

Момичетата на Антонина Зетова с Почетен плакет от президента

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетен плакет на Президента на Републиката националния отбор на България по волейбол за жени до 18 години на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Отличието се връчва за изключителни заслуги в развитието на българския спорт и извоюваното преди дни първо място на Европейско първенство по волейбол..

публикувано на 17.07.24 в 11:16
Лудогорец излиза да довърши започнатото срещу Динамо (Батуми)

Лудогорец излиза да довърши започнатото срещу Динамо (Батуми)

Лудогорец се изправя срещу Динамо (Батуми) днес в среща-реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Грузия стартира в 20:00 часа българско време, а главен съдия ще бъде Дарио Бел от Хърватия. “Орлите” излизат като фаворити в днешната среща и ако не допускат сериозни грешки, ще продължат напред. Родният тим спечели първия мач в..

публикувано на 17.07.24 в 07:44
Легендите от САЩ`94 и фондация

Легендите от САЩ`94 и фондация "Национали 94" събраха близо 460 000 лева

Фондация “Национали 94”, която бе основана от легендарния отбор на България, достигнал до бронзовите медали на футболния Мондиала в САЩ`94. Героите от Пеневата чета събраха около 460 000 лева само за една вечер. Събитието се проведе във вторник вечер в столичния хотел “Маринела”, където единствените отсъстващи от 22-ата футболисти от САЩ бяха Емил..

публикувано на 17.07.24 в 07:41